14 Ekim 2009 Çarşamba

Ve Sıra...


















"Bu millet kılı kıpırdamadan dava uğruna ve benim uğruma, canını vermeye hazır olmasaydı ben hiçbir şey yapamazdım." ATATÜRK


"UYUM bahanesiyle resmi dairelerden Atatürk resimlerinin kaldırılmasını, ders kitaplarındaki ilgili bölümlerin azaltılmasını isteyen AB, şimdi de “İfade özgürlüğünü kısıtlıyor” diyerek, Atatürk’ü Koruma Kanunu’na saldırdı." Yeniçağ / 14.10.2009


Evet; sıra Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e gelmiş gözüküyor... Bunu biz demiyoruz; zira gazeteler aracılığıyla edindiğimiz endişe ve kaygı verici haberler, sıranın Atatürk'e geldiğini işaret ediyor. Biz millet olarak Atatürk'ü kalbimize yazmışız! Bu durumdan, kime ne?!.. Kimler bu durumdan rahatsızlık duyabilir ki? Evet duysa duysa bu ülkenin topraklarında gözü olanlar ve 1919 yılında vatan topraklarımızı işgal etmiş uluslar arası emperyalist güçler olsa gerek. Çünkü bu güçlerin, Atatürk ülküsünden rahatsızlık duyacakları bir gerçektir! Zira Atatürk'ün felsefesi, vatan ve millet unsurlarının bütünlüğünü koruması münasebetiyle emperyalistlerin emellerine mani olmaktadır! İşte o zaman da bu sıkıntıyı direk dillendiremedikleri için, işte bu şekilde sözde ifade özgürlüğü (!) ve demokrasi (!) söylemleriyle rahatsızlıklarını giderme yollarını seçmişlerdir.


O zaman buradan sormak isterim bu anlı şanlı demokrat (!) geçinen Avrupalılara; başta İsviçre olmak üzere Fransa ve diğer destekçi ülkeler, bilim adamlarına dahi fikirlerini söylemeyi yasaklayan (ki bunu yapanlara -İsviçre'de- hapis cezasına maruz bırakılması yasalarınca kabul edilmiştir) zihniyet, hangi hakla bizim millî şahsiyet ve değerlerimize dil uzatılmasını fikir (!) özgürlüğü kapsamına dahil ederek, hakarete izin çıkmasını isteyebilir? Bu cüret, düpedüz bir KÜSTAHLIKTIR! Bu küstahlık milletimizce kabul görmeyeceği gibi ters teperek yüzlerine bir tokat gibi ineceği de kesindir! Atatürk'ün önderliğinde milletçe mücadele verdiğimiz Kurtuluş Savaşı bunun canlı bir kanıtıdır! Zira bunun intikamı ile yanıp tutuşan bu güçler, yine sahneye çıkmış ve bir kez daha bu milleti "bölme" ve "yutma" peşine düşmüşlerdir! Ama Allah'ın izniyle bu gerçekleşmeyecektir!


Bu arada bu sözde medeni (!) ve fikir özgürlüğünü savunan Batılı güçler, bir süre önce de aynı küstahlığı ortaya koyarak Hz. Muhammed'e saldırma cüretine girişmişlerdir. Bu küstahlıklarının ardı arkası kesilmeden millî ve manevi değerlerimize büyük bir kin ve nefretle saldırılarını fikir ve düşünce özgürlüğüyle kılıflayıp kirli emellerine ulaşma peşine düştüler! Tüm bunların adına da "demokrasi" ve "düşünce özgürlüğü" adını koyuyorlar! Hadi oradan!..

Sevgi ve saygılarımla!

1 yorum:

  1. "İsviçre’de, “Türkler Ermeni soykırımı falan yapmamıştır. Bu iddiaların hepsi kocaman bir yalandır” diyebilir misiniz?

    “Ermeni soykırımını inkâr etmek” suçundan sizi cezaevine tıkmazlar mı?


    ***


    Almanya’da “düşünce ve ifade özgürlüğüne” sığınarak, “Hitler bir ulusal önderdir ve kahramandır” diye bağıranlar, ırkçılık suçundan yargılanmıyor mu?

    ***


    Avusturya’da “kilise ve dini gruplara mensup olanlara karşı insanları tahrik edenler” 2 yıla kadar hapis cezası almıyor mu?

    ***


    Fransız Ceza Kanunu (IV. kitap II. bap), “Kamuya açık yerlerde veya bölgelerde her türlü ayaklandırıcı söz ve şarkıları bağırarak söyleyenlerin, 10 günden 1 aya kadar hapisle cezalandırılmasını” öngörmüyor mu?

    ***


    Polonya’da faşizmi, komünizmi savunanlar, bir dine ya da mezhebe inanmadığını açıkça söyleyenler insan değil mi?

    Analarından emdikleri süt burunlarından getirilmiyor mu?

    ***


    Danimarka’da “ifade özgürlüğü”nü bahane ederek, insanların cinsel tercihleriyle alay etmeye kalkın bakalım... Alaydan vazgeçtim, birine hakaret anlamında “.bne” demeniz de yeterli...

    Anında içeridesiniz!

    ***


    Yunanistan’da “Burası demokrasinin beşiği... Burada her türlü düşünce ve ifade hakkı vardır” diyerek, halkı Elefterios Venizelos’un heykellerini kırmaya tahrik edin isterseniz...

    Cezası iki yıl kodes!"

    Mustafa MUTLU VATAN / 15.10.2009

    YanıtlaSil