1 Şubat 2011 Salı

SEHVEN














"Beykoz Belediyesi bir "ilk"e imza attı ve tek Türk askerinin şehit düşmediği Kardak adına park açtı


İSTANBUL Beykoz Belediyesi Anadolu Kavağı’nda 2003 yılında yaptırdığı parka verdiği isimle, bütün dikkatleri üzerinde topladı. “Kardak Şehitleri Parkı” adını duyanlar şaşkına dönerken, mahallenin muhtarı Nurettin Sarıçiçek, “Kardak’ta şehit verildi mi” diye kendisine soru sorun ziyaretçilerin gittikçe artaması üzerine ‘Kardak’ta şehit mi verildi’ diye soruyor. Biz de biliyoruz orada şehit verilmediğini. Parkın isminin değişmesini istiyoruz. Başvuruda bulunduk bekliyoruz” dedi.

(...)

Ocak 1996’da çıkan Kardak olayından sonra "Yunanistan, deniz kazasının kendi karasularında olduğunu ileri sürmüş, Türkiye ise, söz konusu kayalıkların kendisine ait olduğunu belirtmişti. Bir operasyonda iki Yunan askerini taşıyan helikopter kaza yapmış ve iki asker de hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine Yunanistan Savunma Bakanlığı, helikopterde yaşamını yitiren iki asker için Kilimli Adası’na heykel diktirmiş ve anıta "Kardak Şehitleri Anıtı" adını vermişti." Vatan, 30.01.11



Malum, son dönemlerdeki moda açıklama; "sehven" ...

İyi; biz de bugün inanılmaz diyebileceğimiz bu haber üzerinden "Yok canım... Sehven olmuştur." diyerek söze başlayalım istedik.

Zira sehven değilse o vakit, "kasten mi?" sorusu insanın ister istemez aklına gelecektir...


Habere göre Yunanistan Savunma Bakanlığı'nın olaylar esnasında helikopter kazasında yaşamını yitiren iki askeri için Kilimli Adası'na heykel diktirmesi; ve bu anıta da "Kardak Şehitleri Anıtı" adını vermesi anlaşılır gibi değil!!!


Zira şehitlik mertebesi Müslümanlar için geçerlidir.

"De ki: 'Bizim için siz, (şehitlik veya zafer olmak üzere) ancak iki güzellikten birini bekleyebilirsiniz. Biz de, Allah’ın kendi katından veya bizim ellerimizle size ulaştıracağı bir azabı bekliyoruz. Haydi bekleyedurun. Şüphesiz biz de sizinle birlikte beklemekteyiz.' " Tevbe Sûresi, 52. Ayet

O halde buradan yola çıkılarak Yunan Savunma Bakanlığının bu şekilde -"Kardak Şehitleri"- ifadesi garip bir şey...

Ancak... Beykoz Belediyesi, bu durumu bile bile kalkıp da Kardak'da ölen Yunan askerlerini hatırlatacak ya da ne bileyim onları onurlandıracak "duygusal bağ" anlamına gelen bir ismi vermesi insana "pes!" dedirtiyor...


İşte bu nedenle diyoruz ki; bu isimlendirme SEHVEN olmuştur!!!

Ya da ne bileyim... Biz böyle olduğuna inanmak istiyoruz!

Öte yandan bu vatan için neredeyse hergün şehit verdiğimiz ortada! O zaman da bu parka adını gururla koyabileceğimiz o kadar çok şehidimiz var ki... Yiğitlerimizin adlarını saymakla bitiremeyiz herhalde!

Zira çıkın sokağa, yoldan geçen herhangi birisini çevirin ve sorun ki; "şehit yakınınız var mı?" diye...

Alacağınız cevap, hiç şüphesiz birinci dereceden olmasa bile, mutlaka bir yakını veya tanıdığı şehit düşmüş olacaktır.

E o zaman... Bunlardan birisinin adı neden layık görülmedi de, olmayan şehit üzerinden yola çıkılarak, millet olarak bize şaşkınlık, ezeli düşmanımız Yunan'a "itibar" uyandırabilecek isim, niye verilir ki?!


Sevgi ve saygılarımla!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder