10 Mayıs 2011 Salı

Toutes Mes Félicitations! Car...

















"Düşüncelerle karşılaşınca, zayıflar korkar, aptallar karşı gelir, akıllılar karar verir." J.Roland




Paris'in en ünlü kalesi ve siyasi mahkûmlar zindanı;

Bastille...

"Yüzyıllarca Paris halkının korkulu rüyası haline gelen ve içeri girenin bir daha dışarıya çıkması hayal olan bu zindana karşı, Paris halkında milli bir nefret oluşmuştu. Halk burasını kralın baskısının bir sembolü sayıyordu. Kalenin etrafı geniş ve derin hendeklerle çevrilmişti. Sekiz büyük kulesi vardı. Ayrıca topları ile Saint Antoine işçi mahallesine hakim bulunan bu korkunç binayı, son zamanlarında kumandan Launay’ın emrindeki 110 er müdafaa ediyordu. Paris halkı 14 Temmuz 1789 tarihinde bu müdafaayı kırarak kaleyi ele geçirdi. Fransızlar bu tarihi günü milli bayram olarak kabul etmişlerdir. Kale, 1790’da yerle bir edildi."


Fransa'nın Paris şehrindeki ünlü Bastille Meydanı, bir kez daha tarihe tanıklık ederek, davalarında haklı olan insanlara ev sahipliği yaptı; ve mazlum insanların sesini bir kez daha duyurmayı başardı...


Geçtiğimiz günlerde Fransız Senatosu'nda bir oylama yapıldı. Türkleri ve Türkiye'yi çok yakından ilgilendiren bu oylamanın amacı, "Ermeni soykırımı" iftirasının bir yalan olduğunu söylemenin yasalar önünde "suç" olup olmayacağına karar verilmesi yönünde idi.

Ve Fransa'nın Paris Bastille Meydanı'nda toplanan Türkler, senatoda çağ dışı ve insan haklarına aykırı olası bir kararın çıkmaması yönünde, kararlı bir eylem gerçekleştirdiler... Zira parlementoların alacağı kararlarla tarih yazılamaz!

Nitekim de Fransa Parlementosundaki sağduyulu kişiler, gerçekçi davranarak böyle saçma sapan bir kararı reddetti...

Ve Ermeni soykırımı YALAN demek, Fransa'da artık SUÇ değil!

Tebrikler Fransa Senatosu...

Demem o ki, Türkiye, haklı olduğu bir davada verdiği mücadeleyi, Paris'in Bastille Meydanı'ndan Fransa Parlementosuna sesini duyurarak kazandı... Ve Fransa Senatosu, Büyük Fransız Devrimi'ni kirletmeden doğru bir karara tarih önünde imza atmış oldu.

Şüphesiz bundan sonraki hedefimiz, diğer AB ülkelerinin parlementolarında da böyle akıl ve çağ dışı bir "yasa"nın çıkarılması olası gayretleri önlemek olacaktır...

Kazanan Türk milletidir! :)

Sevgi ve saygılarımla!

Image"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR." HZ. MUHAMMED (S.A.V.)

2 yorum:

  1. Sayın Tülay GÜRDAL,

    Daha güzel günler gelecek Allah'ın izni ile...

    Tarihi gerçekler bir noktaya kadar inkar edilebilir. Bilimsel bir bakış açısı ile iddialar tahlil edildiğinde, arşivler incelendiğinde zaten hakikat ortaya çıkacaktır. Nitekim çıkıyorda.
    Yağmurlu bir Sivas akşamından dünyaya gülen gözlerle bakmak ümidi ile...

    YanıtlaSil
  2. öncelikle bizim sözde aydınlarımıza geçmiş olsun onların yerinde olsam gider fransa da aksini ıspatlamaya çalışırdım yerse öyle vur kaçla aydınlık olmaz elif

    YanıtlaSil