4 Mayıs 2012 Cuma

Seçimlere Sayılı Günler Kala...
















Fransa 6 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine hazırlanıyor...



"Ey özgür uluslar! Şu özdeyişi aklınızdan çıkarmayın: Özgürlük elde edilebilir ama, kaybedildi mi, bir daha ele geçmez artık." Jean Jacques Rousseau, Toplum Sözleşmesi sf: 42


"Özgürlük her iklimde yetişen bir meyve değildir, onun için her ulus ulaşamaz ona.

(...)

Toplum hali, insanların emeği kendi gereksinimlerinden fazlasını sağladığı sürece ayakta durabilir.

(...)

Halkla hükümet arasında uzaklık ne kadar artarsa, vergiler de o ölçüde ağırlaşır. Bundan ötürü halk, demokrasilerde en hafif vergi yükü altındadır; aristokraside daha ağır, monarşideyse en ağır yükü taşır.

(...)

... özgür devletlerle monarşik devletler o kadar çok ayrılık bulur. Özgür devletlerde her şey ortak yarara harcanır. Monarşi ile yönetilen devletlerdeyse, kamu gücü ile kişlerin gücü birbirini karşılıklı olarak etkiler; birinin güçsüzlüğü, öbürünün gücünü artırır. Zorbalık yönetimi ise, uyrukları mutlu etmek amacıyla yönetecek yerde, yönetmek amacıyla yoksul duruma sokar onları." J. J. Rousseau, Toplum Sözleşmesi, sf:75



Cumhuriyet sizden vicdanı hür, aklı hür, irfanı hür nesiller ister.

Tamam cumhuriyet bunları istiyor da... Öyle bir topluma sahip olabilmek için, ilk önce yönetimde söz sahibi olan kişlerin ciddi olarak her alanda hür iradeye sahip olması gerekmez mi?..

Buradan yola çıkarak...

"Müslüman göçmenlerin kendi inanç biçimlerine uygun yaşam tarzını dayatmaları riski bulunduğu ve yerel yönetime aday siyasetçilerin oy kaygısıyla bu tür taleplere boyun eğeceği gerekçesiyle, yabancıların yerel seçimlerde oy kullanmasına karşı olduğunu açıklayan" Fransa Cumhurbaşkanı Nicalas Sarkozy'e bir bakalım:


Sarkozy'nin vicdanı hür mü?


İsterseniz onu, rakibi Hollande'nin "5 yıllık iktidarı boyunca Sarkozy'nin "ülkeyi fakirleştirdiği ve vatandaşları birbirine düşürdüğü"nü iddia ettiği "suçlamalar"ını not edelim...


Aklı hür olmayı istiyor cumhuriyet;


Valla buna hemen yanıt vermek gerekirse, Sarkozy'i iktidara taşıyan "güçler"in aklıyla hareket ettiği zaten bilinen bir gerçek. Ki öyle hareket etmezse, o makama geçme şansı da yoktu..

Bu durumu açığa çıkaran çok ciddi bir kanıt daha...


Rakibi Hollande, "dış politika bölümünde Fransız askerlerinin Afganistan'dan bu yıl sonuna kadar çekilmesini istediğini söyledi." 3 Mayıs 2012, Vatan


Bir başka açıdan daha bakalım:

"Nefsine hakim olamayan, hiçbir şeye hakim olamaz." Emile Zola

E malûm...


Sarkozy'nin durumu ortada...


Mesela basın sayesinde öğrendiğimiz kadarıyla mankenlere olan "düşkünlüğü"nü cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturur oturmaz, Fransız halkına ve dünya kamuoyuna da anında gösterdi! O da Berlusconi gibi anında ahlaki yozlaşmaya ayak uydurup, kamuoyunun yakından tanıdığı "ünlü" bir mankenle evlenerek, Elisa Sarayı'nın saygınlığına ve ciddiyetine büyük darbe indirdi!


Uff!..

Evlere şenlik yozlaşma tüm hızıyla devam etti.

Böylece akıllara ziyan tezgahlarla da Fransız halkı tanışmış oldu!


Vatan'ın Dış Haberler Servisi'nin 26 Kasım 2011 tarihli haberinde yer alan,

"Kahn’ı bitiren seks skandalı Sarkozy komplosu muydu?

O 2 saatte nelerin yaşandığı ilk kez tüm detaylarıyla ortaya çıktı....


Oda görevlisine tecavüz girişiminde bulunduğu gerekçesiyle yargılanan ve Fransa cumhurbaşkanlığı hayalleri suya düşen Dominique Strauss Kahn’ın umutlarını bitiren o 2 saatte nelerin yaşandığı ilk kez tüm detaylarıyla ortaya çıktı. Financial Times, dün haberi manşet yaptı. Olayın arkasında rakibini bitirmek isteyen Sarkozy’nin bulunduğu şüphesi güçlendi. Fransa karıştı..."


Bunun gibi pekçok ve her alanda yozlaşmış önemli haberlerin içerisinde adı geçen Fransa Cumhurbaşkanı N. Sarkozy...

Fransız Devrimi'nin haklı gururunu taşıyan ve Jean Paule Sartre, Emile Zola gibi aydınların halkı...


Bugünlerde Sarkozy'le birlikte ulus devlet anlayışına sahip Fransa Cumhuriyeti'nin çatısı altında, "irfanı hür, aklı hür, vicdanı hür..." nesiller yetiştirmesini beklemek mümkün olabilir mi?



Sevgi ve saygılarımla!


Image"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR." HZ. MUHAMMED (A.S.)

1 yorum:

  1. Merhabalar Tülay Hanım.

    Fransa'da ki Cumhurbaşkanlığı seçimine az bir zaman kala paylaştığınız bu ilginç yazı dizisi herşeyi anlatmaya yetiyor.

    Sarkozy ile birlikte ulus devlet anlayışına sahip Fransa Cumhuriyeti'nin çatısı altında; "irfanı hür, aklı hür, vicdanı hür..." nesiller yetiştirilmesi beklenemez!..

    Bu alemde yaşayan her bir birey için geçerli olan bir ölçü vardır. O da İNSAN OLABİLMEKTİR!..

    Selam ve dualarımla birlikte Allah'a emanet olun. Cuma'nız hayırlı ve mübarek olsun ve tüm insanlığa hayırlar getirsin.

    YanıtlaSil