28 Kasım 2013 Perşembe

"Fırsatçı" PUTİN





St. Petersburg'da bir araya gelen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir PUTİN, birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlarken bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'a "Grinpis eyleminde tutuklanan çevreci Gizem Akhan’ı da beraberinizde Türkiye’ye götürecek misiniz?" sorusu üzerine Putin "Sayın Başbakan eşiyle buraya geldi. Nasıl götürebilir, nasıl bir soru soruyorsunuz?" diyor ve gazeteciler de gülüyor, iyi mi?!

İnanılır gibi değil!

"Diplomatik  toplantıda"  yapılabilecek en son şey belaltı "espri" olur herhalde... Hele de söz konusu toplantı iki ülkenin başbakanları arasında ve dünya kamuoyu önünde ise...

En garibime giden de,  bu cümlelerin basında "espri" olarak geçiyor olması... 

Pes vallahi...

Allah aşkına bunun neresi "espri"? Ülkemizin Başbakanına yapılmış düpedüz küstahlık!

İki toplumun ve iki devletin bayraklarının önünde, başbakanlarının dünya kamuoyuna verdikleri mesajlar bu vakite kadar hep ciddiyetini korumuştur. O bakımdan nezaket kurallarını zorlayarak yapılan bu  küstahlığı, tartışılmayacak ve de gülünmeyecek kadar diplomasi ciddiyetinden  ve devlet terbiyesinden  uzak gayriihtiyari bir çelişki olarak görüyorum.


Tabii şunu da unutmamak lâzım;  Putin için belki bu gibi durumlar normal karşılanabilir... Ama bizim toplumumuz bunu kaldıramayacağı gibi rencide olur ve ayıplayarak karşılar, bu bir! Öte yandan Gizem AKHAN başta olmak üzere, bizim bütün genç kızlarımız ve yetişkin bütün insanlarımız onurludur... bu da iki!


Diyeceğim odur ki... 

Madem bu söylem "espri" imiş, o vakit sözde "espri" adı altında yapılan bu fütursuzluğa ve  küstahlığa, "dervişin fikri neyse zikri odur" anlayışından yola çıkarak  biz de aynı ölçüde şöyle yanıt verelim; 

"Fırsatçı" PUTİN.

:))


Sevgi ve saygılarımla!


Image"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

1 yorum:

  1. Merhabalar Tülay Gürdal.

    Söz konusu haberi ben de gazeteden okumuş ve "şu işe bak!" diye kendi kendime söylenmiştim. Etrafımızda pervane gibi dönen tüm ülkeler fırsatçı, bir Putin olsa iyi de.

    Ne diyeceğimizi, ne söyleyeceğimizi şaşırmış durumdayız.

    Ben artık, Cenab-ı Hakk'a "sonumuzu hayır eyle" diye yalvarıyorum.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil