1 Temmuz 2014 Salı

Arapsaçına Çevrilen...














"O şeytan sizi ancak kendi dostlarından korkutuyor. Onlardan korkmayın, eğer mü'min iseniz, benden korkun." Âli İmran 175. Ayet


"İmam Hüseyin, Emevi iktidarının halkı baskı ve zulüm altında inlettiği bu dönemde Küfe kentindeki halktan bir davet aldı. Bu davette Küfeliler artık Yezid’in zulmünden bıktıklarını ve kendisini önder (Halife) olarak kabul ettiklerini belirtiyorlardı. İmam Hüseyin insanları dolayısıyla Küfelileri iyi tanıyordu. Ve giderse başına neler geleceğini biliyordu. Bütün bunlara rağmen İmam Hüseyin kendisine bağlı ailesi ve bir grupla Küfe şehrine doğru yola çıktı. İmam Hüseyin`in yola çıktığını haber alır almaz hemen planlara başlayan Yezid, onu durdurmanın ve kendisine biat ettirmenin yollarını aradı. Yezid binlerce kişilik bir orduyla Kerbelâ çölünde İmam Hüseyin’e pusu kurdu. Ordunun komutanları, İmam Hüseyin’e Yezid’e biat ettiğini beyan etmesini istediler. İmam Hüseyin Yezid’e boyun eğmekten ve onun kanlı zulüm iktidarını tanımaktansa şehit olmayı yeğlediğini kararlılıkla Yezid’in gözlerini para hırsı bürümüş askerlerine ve korkup sözlerinin arkasında durmayan Küfelilere haykırdı.  Bir tarafta İslâm'ın Peygamberinin torunu, diğer tarafta kanlı iktidarın temsilcileri. İmam Hüseyin’in gücü 72 kişiydi. Yezid’in askerleri ise binlerce. İmam Hüseyin ve arkadaşları şerefli bir şekilde Yezid’in askerlerine karşı direndiler.

İmam Hüseyin aldığı onlarca kılıç ve ok darbesi sonucu yaralı düştü. Yezid’in askerleri vahşete doymuyordu. Ve Yezid’in komutanlarından Şimr İmam Hüseyin`in başını keserek bir tepsi içinde Şam’daki sarayında Yezid’e sundu. Daha sonra Hüseyin imamın başı Şam sokaklarında gezdirildi.." İnternetten alıntıdır.




Dolayısıyla...

Hazır... IŞİD tarafından hilafet "ilan" edildi ya... o bakımdan kelle kafa kopartarak, koparılan o kafa ile de top oynamaya kadar varan vahşetin ve zulmün Müslüman coğrafyada yeniden hortladığının göstergesi olduğuna kanaat getirdiğim manzarayı, şöyle bir hatırlatmak istedim... Zira üç kıtaya yayılmış Müslümanlğın bütün köşebaşlarını kötülük ve yalan tutması için son sürat çalışmalar devam ediyor..

Kısaca hangi Müslüman ülkeye el atacak olsan, bunlarla karşılaşmaya mahkum edilecek taşlar; 
"Halife" eliyle dizilmesi kaçınılmaz...



Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder