6 Temmuz 2014 Pazar

Utanın Be..!





Ramazan ayını yaşadığımız bugünlerde malûmunuz olduğu üzere beş yıldızlı otellerde kameralar eşliğinde açılan iftarlar... Cümle âleme neler neler yenildiğini, neler neler içildiğini, hatta  kuş sütünün bile eksik olmadığı sofralar  âleni deşifre ediliyor ya...

Hani bu sayede, İslâm felsefesini ayaklar altına alarak şatafatlı mekanların şatafatlı yiyecekleri arasında; "Allah rızası için" tutulduğu zannedilen, ama asıl "gaye" cümle âlem görsün duygusuyla..  Bak ama  sakın hasetlenme, "çalış" senin de olsun... dileğiyle açılan "oruç"lar..


Eh, ne diyelim...  Allah nazardan korusun! 

Öte yandan... Youtube ve diğer video kanallarında yayımlanan  pek bir "müslüman" Arap şeyhlerinin görüntülerini sayfama taşıyarak paylaşmak istedim. Belki pek çoğunuz bu görüntüleri izlemiş olabilirsiniz... Yine de bir kez daha izlediğinizde...

"Komşusu açken tok yatan bizden değildir"

"Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar" felsefesine katılır ya da katılmazsınız...

 Her şartta insanlığa ve "müslüman"lara ithaf olunur!

http://www.dailymotion.com/video/x1s4afy_please-share-after-watch-renuka-narayan-artist-spreading-islam-academy_tech

http://www.youtube.com/watch?v=58o7sZK6eWc

İnsanlığımdan utandığım bu görüntüleri, aslında bugün hem coğrafyamızın, hem de dünya gerçeğinin önemli bir sorunu olarak, ibretle izledim!

Bu görüntüler
karşısında utancımı, vicdanımın derinliğinden yükselen duygularımla kabaran öfkemi; ve dünyada yaşanan bu adaletsizliklere isyan eden ruhumu, derinden bir iç çekerek tek kelimeyle ifade edebildim:

Yazıklar Olsun...


Sevgi ve saygılarımla!

"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder