14 Şubat 2016 Pazar

Ne Çektik Be...



Diyarbakır Sur'da şehit verdiğimiz Hakkarili Teğmen Abdulselam ÖZATAK...

"Hakkari'de bir korucunun çocuğu olarak doğan ve on bir kardeşi olan Şehit Teğmen Abdulselam çalışıp azmedip ve başarıp Kara Harp Okuluna girmiş ve teğmen olmuş.

Ailesinin gurur kaynağı Abdulselam'ın bakmış Hakkari'de bu çocuklara rahat vermeyecekler, almış dokuz kardeşini Ankara'ya getirmiş. En küçüğü 5 yaşında, diğerleri 6, 7, 12,16,18,19,20 ve 23 diye gidiyor.

En büyük olanlar 20 ve 23 yaşlarında. Bu kardeşler Abdulselam'ın Ankara'da kiraladıkları evde kalıyorlar ve biri hariç diğerleri okuyor, 23 yaşındaki abla evde annelik yapıyor, 20 yaşındaki erkek olan YGS’ye hazırlanıyor; aynı zamanda diğer kardeşlerine de bakıyorlar.

Zira Baba Salih ve Anne Zübeyde Hakkari'de. Baba Gönüllü Köy korucusu. Çocuklarının geleceği kararmasın diye hasretliğe rıza göstermişler, bağırlarına taş basmışlar ve çocuklarını uzaklara göndermişler. Teğmenin abisi Kazakistan’da öğretmen, kardeşi de Hakkari’de devlet memuru.

Abdülselam Teğmen normalde Diyarbakır Cezaevinde görevli idi. Ama iki teğmen arkadaşının Sur’da şehit olmasından sonra çok içerlemiş ve dilekçe vererek JÖH’de görev almıştı. "Onlar şehit olurken burada ne işim var?" demişti."  06 Şubat 2016



Memleketimin her köşesine tabutlar üçer beşer gelirken...

Aziz şehitlerimizin geride bıraktığı sevgilileri adına tüm ulusumuza 9 KARDEŞİNİ OKUTMAYA ÇALIŞAN Şehit Teğmen Abdulselam'ın yüreğimizi sızlatan hayat hikayesi "armağan" olsun...



Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

1 yorum:

  1. Merhabalar.
    Üstlendiği 9 kardeşinin sorumluluğunu da bir kenara bırakarak, gönlü razı olmadığı için sıcak cepheye gönderilmesini isteyen bu büyük askere Cenab-ı Allah'tan rahmetiyle muamele eylemesini, yakınlarının acılarını hafifletmesini, ailesinine ve yüce Türk milletine sabr-ı cemil ihsan eylemesini niyaz ederim.

    Oysa, omuzlarındaki bu ağır yük nedeniyle onun yerine şehadet şerbetini içmeye hazır o kadar çok gönüllü var ki! Ama, kimse kimsenin yerine gidemiyor.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil