11 Haziran 2016 Cumartesi

"Ooops"



"Almanya’nın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendirdiği tasarıdaki rolü ve kabul oyu vermesi nedeniyle Tokat hemşehriliğinden çıkarılan Cem Özdemir, Twitter hesabından"

 "Pazar, benim haberimin bile olmadığı hemşehriliğimi geri almak istiyormuş. Ooops" diye yazmış.

İyi de bu sözde soykırımı dile getiren bir tek Cem ÖZDEMİR mi?..

Ya, "Hepimiz Ermeniyiz" diyenlerle,  "özür dileyen", sözde o aydınlara  ne diyelim?

Bu devletin ve milletin olanaklarıyla belli makamlara gelenler, yediği ekmeğe ihanet edercesine bir biri arkasından mantar gibi türeyen aydın danteller, çarşaf çarşaf "özür dileriz" bildirileri yayınlayıp imza kampanyaları başlatanları unuttuk mu?

Sahi... bir de içimizde bulunan ve de "Türk tarihinin hakkından gelmeliyiz" diyen Karen FOGCULAR vardı. Ya onlara ne demeli?..


Öte yandan...

"O. Pamuk: Türkiye’nin eski, güzel günlerini özlüyorum
İtalyan La Repubblica gazetesine demeç veren Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, bazen Türkiye'nin sorunlarının konuşulmadığı eski, iyi günleri özlediğini söyledi." 4 Haziran 2016

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı sürekli olarak aşağılayıcı bir dil takınan, kendi ülkesini ve milletini zedeleyecek hiçbir söylemden geri durmayan Nobel Ödüllü "yazar" Orhan PAMUK, 

Küresel emperyalistlerle kol kola vererek işbirliği içine girmekten asla geri durmayan  Orhan PAMUK,

Sen değil misin, "Bu topraklarda 30 bin Kürt ve 1 milyon Ermeni öldürüldü. Benden başka kimse bundan bahsetmeye cesaret edemedi" (Das Magazin adlı haftalık İsviçre dergisine verdiği bir röportajdan), diyen?



N'oldu şimdi?

Bir ulusu ayrıştırmaya yönelik kin-nefret içerikli söylemlerde bulunarak bugünlerin yapı taşlarını oluşturmakta bire bir rol almadın mı?

Aldın!

Peki şimdi hangi yüzle, "Türkiye’nin eski, güzel günlerini özlüyorum" deme cüretinde bulunuyorsun?!

Dolayısıyla...

Şimdi Almanya'da bir Cem ÖZDEMİR ve bir de  şürekalarından, "aslını inkar eden haramzade"lerden 10 milletvekiline tüm suçu yıkmak, madalyonun tek yüzüne bakmaktan  başka bir şey değildir.


Sevgi ve saygılarımla!




"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

1 yorum:

  1. Merhabalar Tülay Öğretmenim.
    Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Dün ben de gazeteden okudum "Ooops" olayını. Türkiye Almanya'ya karşı pek bir şey yapamaz! Bunu herkes biliyor. Almanya'da bunu bildiği için, bu utanç tasarısını el aldı ve parlamentoda onayladı.

    Ben de sizin gibi bu tasarıyı hazırlayanın Türk asıllı birinin olmasına ve yine Türk asıllı Alman parlamentosundaki vekillerin de bu tasarıyı onaylamasına çok üzüldüm. Ama yapacak bir şey yok, herkes yolunu çizmiş.

    Ben de Orhan Pamuk'a çok kızıyorum. Onun yaptığı da çok büyük densizlik ve bana göre de Orhan Pamuk büyük bir vatan haini. Yazıklar olsun!

    Elbette 1915 Ermeni tehcirinin bugün sözde soykırım olarak görülmesinin suçluları çoktur.

    1915 Ermeni tehciri olayını kimse inkar etmiyor. Tarihi bir gerçek. Ancak, biz bu olaya "soykırım" denilemeyeceğini savunuyoruz.

    Nitekim Doğu Perinçek'in bu konuyla ilgili AİHM kararında: "Soykırım kavramının net ve kesin olarak hukuki bir kavram olduğundan, eylemin bir grubun bir kısım üyelerini değil tamamını tahrip etmek kastıyla yapılmış olmasını gerektiğini, "soykırım"ın çok dar anlamlı hukuki bir kavram olduğunu ve daha ötesi ispatının zor olduğundan" bahsetmektedir.

    Ama tüm bunlara rağmen, Almanya kasıtlı davranarak utanç verici bu kararı parlamentosuna taşımak suretiyle onaylamıştır.

    1915 Ermeni tehciri olayını sözde "soykırım" olarak kabul eden ülkeler utansın!.. Ermeni soykırımı uluslararası kocaman bir yalandır.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil