2 Haziran 2016 Perşembe

Soykırım Denince Akla...




Soykırım denince akla
Tamam şimdi buldum
Hemen onun adı gelir
Nazi Nazi Nazi

Bugün Alman Meclisi'nde sözde "Ermeni soykırım" oylaması yapılacak...


1. Dünya Savaşı'nda emperyalist güçlerin  kullandığı, ve  her ülkenin KENDİSİNİ SAVUNMAK ADINA yapacağı gibi tedbiren ülkeyi karıştıran ve yerinde durmayan Ermenilere karşı Osmanlı Devletinin almış olduğu tedbirdir, TEHCİR.

"1915 yılında, Birinci Dünya Savaşı'nda yedi cephede savaşıyoruz. Doğu Anadolu'ya Rus ordusu giriyor. Yörede yoğun olan Ermeni yurttaşlarımız ise ne acıdır ki, Rus ordusu ile işbirliği yapıp ordumuzu arkadan vuruyor. Yurdun dört bir yanında Ermeni isyanları çıkarılıyor.
Bu durumda hükümet bir kanun çıkarıyor ve bunların savaş bölgelerinden topluca sürgün edilmesine başlanıyor. Adına "Tehcir" denilen olay böyle başlıyor. Ermeniler kafileler halinde Suriye ve Lübnan tarafına sevk ediliyor. Bu sevk sırasında elbette üzücü olaylar yaşanıyor."

Dolayısıyla karşılıklı olarak pekçok insan yollarda ölüyor, çeteler tarafından öldürülüyorken, bir yandan da salgın hastalıklar baş gösteriyor...
Eh, bu anlamda yani savaş ortamında ne yazık ki kurunun yanında yaş da yanabiliyor.

Bu arada savaştan uzak yaşayan  Ermeni vatandaşlarımıza asla dokunulmuyor. Onlar normal yaşantılarını aynen sürdürüyorlar.

Pekii...

"Soykırım" ne demektir?

"Bir ırkın, bir etnik grubun sistemli bir şekilde yok edilmesidir. Yani "Soykırım", Yunanca genos (ırk) ve Latince cide (öldürme) sözcüklerinden oluşan, "ırk katliamı" anlamına gelen genocide (jenosid) kavramının Türkçe karşıtıdır." Kısaca  etnik veya dinsel ayrımcılığa dayalı,  kadın, erkek, çoluk çocuk demeden topyekun toplumun sistematikmen yokedilmesi demektir.

Dolayısıyla, madem atalarımız soykırım yapmış(!), o halde o dönemde savaş alanları dışındaki başta İstanbul olmak üzere çeşitli bölgelerde yaşayan yüz binlerce Ermeni vatandaşlarımız neden öldürülmemiş?

Demem o ki...

Atalarımız "soykırım" filan yapmadı kardeşim...

 Vatan savundu!


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

2 yorum:

  1. Merhabalar.
    Tüm dünya ülkeleri bir olmuşlar tarihi gerçekleri çarpıtarak, ortaya atılan bu iftira Ermeni soykırım yalanını bir bir tanımaya devam ediyorlar. İşte sonuncusu Almanya!.. Ermeni tehcirinin asıl mimarları Almanların ta kendileridir. Türkler'in tarihinde işlenmiş bir soykırım mevcut değildir. Bir asrı geride bırakmış böyle bir yalanın hala gündemde tutmanın sadece ülkemize zararı vardır. Yabancı tarihçiler de bunun bir soykırım olmadığını söylüyorlar ama, herkes işine geldiği gibi davranıyor.
    Alman parlamentosuna getirilen tasarının zamanlamasında da bir gariplik yok mudur? Suriyeli mülteciler ve vizesiz geçişlerle ilgili anlaşmazlıkların olduğu bir zamanda söz konusu tasarıyı parlamentoya getirmenin ve tasarıya lehinde oy vermenin başka nasıl bir açıklaması olabilir ki?

    Alman parlamentosunda görüşülen ve tasarı lehinde oylanan bu sözde yalan Ermeni soykırımı yasasını şiddetle reddediyor, Almanya parlamentosunu da bu hukuksuz davranışından dolayı kınıyorum.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Hocam kusura bakmayın, sitenize baktım da,içerikler çok sağlam. Yazılarınız,düşünceleriniz çok güzel. Tasarımı değiştirme düşünceniz var mı?. Kaliteli içerik için biraz fazla... demode demeyeceğim de kötü duruyor.

    YanıtlaSil