29 Eylül 2017 Cuma

Muhtaç Olduğun Her Şey...


"Ey türk istikbalinin evlâdı! işte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!" 

20 Ekim 1927. Tam 90 sene önce, asil bir milletin evladı tarafından Türk gençliğine hitaben kaleme alınmış, içeriği büyük ülküler barındıran, Ata'mızdan Türk milletinin varlığını sürdürmesine reçete olan; ve de yaşadığı dönemin tekrar yaşanabileceğinin öngörüsü ile bir hatırlatmadır, GENÇLİĞE HİTABE. 

Dolayısıyla...

Türk gençliği Ata'sından aldığı emanetle varlığını ilelebet sürdürmek üzere, üzerine düşen "Birinci vazife"sini  her alanda layıkıyla yerine getiriyor!

Zira 26 Eylül "Türk Dil Bayramı"nın 85. yıl dönümü münasebetiyle,


Sakarya'da (9. sınf) lise öğrencilerinin,  

Hazırladıkları proje münasebetiyle ellerinde,

"Türk demek, Türkçe demektir", "Türkçe düşün konuş yaz""Dilimiz kimliğimiz, Türkçe'mize sahip çıkalım", "Vatanına sahip çıktığın gibi diline sahip çık""Bir ülkenin dilini yok etmek, o ülkenin adını tarihten silmek demektir" ve "Türkçe'ni kaybetme" yazılı dövizler taşıyan öğrenciler Çark Caddesi'ndeki tabelalarında Türkçe isim kullanan iş yeri sahiplerine teşekkür belgesi verdi.

Ayrıca bu münasebetle  Dil Bayramı'mız kutlu olsun..

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!"

Ve dün... 

Atiker Konyaspor'un, UEFA Avrupa Ligi I Grubu ikinci maçında Guimares ile oynadığı mücadelede, Konyaspor tribünleri İzmir Marşı'yla inledi! Konyaspor taraftarlarının tribünleri inleten bir tonla söyledikleri "İzmir Marşı" eşliğindeki Konyaspor'un büyük galibiyetini, yürekten kutluyorum...

Ne mutlu Türk'üm diyene!





Sevgi ve saygılarımla!





"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder