17 Eylül 2017 Pazar

"Neden Tanrı böylesine kötü bir hastalık için seni seçti?"


Bugün içinde yaşadığımız pek çok sıkıntıların arasında, dünyaca ünlü  tenis oyuncusu Arthur Ashe'in yaşamından, insanlık için herkesin önemli ders çıkaracağı  bir hikâyesinden izninizle  bahsetmek istiyorum:

"Mutluluk insanı tatlı yapar. Başarı ışıltılı, zorluklar güçlü, hüzün insanı insan yapar, yenilgi mütevazı. Tanrı'ya asla 'neden ben?' diye sormayın. Ne olacaksa zaten olur..." 

Ve

"Nerede olursan ol başla. Sahip olduğunu kullan. Yapabildiğini yap." diyen Arthur Ashe'ye aids ile cebelleştiği dönemlerde hayranlarından biri mektup yazar ve sorar:

"Neden Tanrı böylesine kötü bir hastalık için seni seçti?"

Arthur Ashe buna şu cevabı verir:

"Tüm dünyada 50 milyon çocuk tenis oynamaya başlar, 5 milyonu tenis oynamayı öğrenir, 500 bini profesyonel tenisi öğrenir, 50 bini yarışmalara girer, 5 bini büyük turnuvalara erişir, 50'si Vimbledon'a kadar gelir, 4'ü yarı finale, 2'si finale kalır. Elimde şampiyonluk kupasını tutarken Tanrı'ya 'Neden ben?' diye hiç sormadım. Ve bugün sancı çekerken, Tanrı'ya 'Niye ben?' mi demeliyim? Mutluluk insanı tatlı yapar. Zorluklar güçlü yapar. Hüzün ise insan yapar. Yenilgi mütevazı yapar. Başarı insanı ışıldatır. Ama yalnız Tanrı, yolumuza devam etmemizi sağlar. Tanrı'ya asla 'Niye ben?' diye sormayın... Ne olacaksa olacak. O'nun kendine has usulleri vardır. Her şey kendi iyiliği için olur. İnancınızı koruyun..."



Dolayısıyla,

İnsana dair inancımızı koruyacağımız günlerde buluşmak dileğiyle...


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

3 yorum:

  1. GÜZEL BİR YAZI..BİLHASSA HÜZÜN İNSAN YAPAR
    YORUMUNUZ..

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar Tülay Öğretmenim.
    İyi günde "neden ben?" diye Tanrı'ya soru sormayan Arthur Ashe'in kötü günde de Tanrı'ya "neden ben?" diye sormaması ve takdir-i İlahiye'ye boyun eğmesi gerçekten takdir edilecek bir davranış. Bu gün bunu kaçımız yapabiliyoruz. Yüce Kitabımız Kur'an'ın içinde bu konuda onlarca ayetler var.

    Memleketimde akciğer kanserine yenik düşen bir arkadaşımın ölüm döşeğinde Allah'u Teala'ya "neden ben?" diye isyan ettiğini çok iyi hatırlıyorum.

    İşte inancımızı koruyamadığımız için, hep kaybetmeye mahkum oluyoruz.

    Cenab-ı Hakk'tan Arthur Ashe'ye rahmetiyle, merhametiyle, mağfiretiyle ve cennetiyle muamele eylemesini niyaz ediyorum.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  3. Tülay Gürdal hanımefendi yazınız cok etkileyici Allah bu tip rahatsız olan hastalar acil şifalar diliyorum

    YanıtlaSil