13 Temmuz 2015 Pazartesi

Havlama...



"Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlâk da bu işe yardım eder. Zekâ kavrayışı kısa olan kuvvetliler , zekâ kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlâklısını severim." Mustafa Kemal ATATÜRK

Vallahi büyük Ata'm Allah'tan bu sözü sadece ve sadece sporcular için söylemiş... Yoksa Teknik Direktör Fatih TERİM hiç, "Havlayan köpekleri öldürün" filan gibi bir söz söyler miydi?

Haşa...

Dahası...

Millî futbolumuzun uluslararası spor faaliyetleriyle birlikte futbolcularımızı ve taraftarlarını  dünya gençleriyle birbirine kaynaşmasında, aralarında düzeyli mücadele ruhunun gelişmesinde "Fatih Terim ahlâkıyla ahlâklanmış" bir üstünlükten mahrum kalırdık vesselam!

Dolayısıyla...

Ahlâk savunuluculuğu böyle bir şey olsa gerek...



Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.) 

1 yorum:

  1. Merhabalar.

    Gerçekten Fatih Terim bu sokak köpekleri için böyle mi demiş?.. Sokak köpekleri ile nerede karşılaşmış ve onlardan ne zarar görmüş te böyle bir söz sarfetmek zorunda kalmış. Fatih Terim'in gerçekten böyle sığ bir düşüncesi bile olsa, onu ulu orta böyle sarfedeceğini pek aklım kesmiyor. Bunları Fatih Terim'i sevdiğim, ya da savunduğum için değil, böyle bir şeyi söylemesini ona yakıştıramadığım için yazıyorum. Eğer gerçekten böyle bir söz sarfetmişse, o zaten sınıfta kalmıştır. Onun hocalığı da sporculuğu da beş para etmez!..

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil