26 Aralık 2015 Cumartesi

Kara Çarşaf












"Diyarbakır'da yabancı kadın ajan çarşafla yakalandı.

"Kara çarşaf" giyerek, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde operasyonların sürdüğü bölgeye girmeye çalıştığı öğrenilen İngiltere vatandaşı olduğunu söyleyen bir kadın gözaltına alındı." 26 Aralık 2015


Bu haberle birlikte Sultan 2. Abdülhamit'in "siyah çarşaf yasağı" ve Birinci Dünya Savaşı'nda, bugünkü coğrafyamızı kontrol eden  ve İngilizlerin adlandırdığı "Ortadoğu"da (Suriye-Irak gibi  doğu sınırlarımızdaki) Arapları Osmanlılara karşı kışkırtıp ayaklandırarak sözde bağımsızlıklarını ellerine vermekle görevlendirilen İngiliz ajanı Lawrence  geldi aklıma...

Zira bugün ülkemize sızarak giren ajanların haddi hesabı yok.. Anlayacağımız dün Arapları Osmanlı'nın üzerine salanlar bugün de Kürt halkımızı kandırmak peşindeler..

Ve Sultan 2. Abdülhamit'in o gün söylediği üzere,

"Bu kıyafet İslami değil. Bunun içinde her türlü melanet var"

İşte o ferman'ın Türkçe metni

Yıldız Saray-ı Hümayunu
Başkitabet Dairesi
5897

"Padişah hazretlerinin, bugün yüce cuma selamlığı törenini müteakip Teşvikiye'de bulunan devlet silahhanesini yüksek teşrifleri gerçekleştikten sonra saraya dönerken geçtiği yol üzerinde acayip bir tarzda bellerinden bağlı siyah çarşaflara bürünmüş ve yüzlerini dahi siyah renkte ve gayet ince peçelerle örtmüş bazı kadınlar gözüne ilişmiş, bunların neredeyse çıplak denilecek derecede açık saçık bulunmalarına ve adeta matem elbisesi giyinmiş Hıristiyan kadınlarına benzemiş olmalarına bakarak birdenbire Müslüman olup olmadıklarında tereddüde düşmüştür.

Delil ve açıklama gerektirmez bir husustur ki, Yüce İslam Devleti'nin (Allah onu kıyamete kadar yaşatsın) kıvam ve bekasının ve şevket ve yükselişinin artışı, devlet kurumunun fertlerini oluşturan bütün erkek ve kadın Müslümanların hal, durum ve hareketlerinde Şeriatın faydalı ve kurtarıcı hükümlerine eksiksiz bir ihtimamla uymalarına bağlıdır. Aksi hal, Allah korusun, gerek ümmetin fertleri, gerekse devletin esası için maddî ve manevî açıdan sonsuz zararlar verecektir.

Bu yüzden Müslüman kadınların Allah'ın emirleri arasında bulunan tesettür ve hicaba girmenin güzel adabına dikkat ve özen göstermeleri gerektiğine dair beyan ve delil getirmek gereksizdir. İşbu çarşaflar ise Müslüman kadınlarca tesettür emrine asla uygun ve müsait olmadığı gibi, (kötü) bir maksatla şuraya buraya girmek için bazı münasebetsiz erkekler tarafından dahi bir yerde fesat aleti olarak kullanılmaktadır.

Hatta geçenlerde bir erkek bu şekilde çarşafa bürünerek kadın kıyafetinde silahlı olarak bir eve girmiş ve evdeki kadının üzerine hücum edip çaldığı eşyayı pencereden arkadaşına atarak savuşmuştur. Dinî açıdan ve toplumun iyiliği için açık olan çok sayıdaki zarar ve sakıncaya dayanarak bu konuda gereken kişilere yumuşakça ve münasip bir üslupla anlatılmak ve gerekli nasihatler verilmek suretiyle kadınlarca çarşaf giyilmesinin yasaklanması (veya engellenmesi) için sebeplerin temini padişahın emir ve fermanı gereğidir.

O konuda emir ve ferman, emir sahibinindir.

2 Nisan 1892"

Siyah çarşaf yasağı
II. Abdülhamit

Kaynak: II. Abdülhamit'in çarşaf yasağı


Ve...

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'a göe de "İslam hukukunun özünde yoktur. "Kara çarşaf",  Katolik kilisesi rahiplerinin geleneksel giyisisidir"

Dolayısıyla... 

Gülsek mi, ağlasak mı?..



Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

4 yorum:

  1. Merhabalar.

    Kara Çarşaf ile yapılan tesettüre evvelden beri karşıyımdır. Çok şükür kendi çevremdeki inançlı insanlar arasında kara çarşaf ile örtünen kimse yoktur.

    Sultan II. Abddülhamit Han, iyi ki bu örtüyü yasaklamış. Ben II. Abdülhamit Han ile ilgili çok detaylı bilgiye sahip olmasam da onun gerçekten Osmanlı Padişahı gibi, bir padişah olduğunu biliyorum. Kimileri onu kötülerler, kimileri yerlere göklere sığdıramazlar. Şimdi zaten konumuzda bu değil.

    Peki Katolik kilisesi rahiplerinin bu kıyafeti nasıl oldu da müslüman kadınlarımızın bir tesettür örtüsü oldu?

    Ama son zamanlarda bu örtüyü kullanan müslüman kadın sayısında o kadar çok çoğalma oldu ki, hayret ediyorum. Nakşibendi tarikatına mensup müslüman kadınların hemen hemen hepsi bu kara çarşafı kullanıyorlar. Ben buna Ankara'da şahidim.

    Şimdi bunlara işin doğrusunu anlatsan da asla kabullenmezler. Aslında bu tarikat mensupları II. Abdülhamit Han'ı da çok severler. Şimdi onlara Abdülhamit Han'ın çarşaf giyilmemesi ile yasağı var desen, uydurma diye kabul etmezler.

    Ne diyelim, Cenab-ı Allah ıslah eylesin. Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. İlginç geldi yıllarca annelermiz annanelerimiz kara çarşaf giydi köylerde hala giyilir , bence herkes kafasına göre bir şey uyduruyor...
    sadece şimdiki örtünme biçimi gerçekten rahibelere benziyor alttan tuhaf boneler üstüne ilginç örtüler aynı renkli giyinene rahibeler gibiler,bazılarıda bldiğimiz uzaylı...

    YanıtlaSil
  3. Güçlü devlet olmanın yolu yabancılarının ajanlarını mümkün olduğu gibi bertaraf etmekten geçer. Kadının hiçbir araştırma yapılmadan salıverilmesi kanımca açık bir basiretsizlik.

    YanıtlaSil
  4. İslam'da çarşaf giymek vardır ama yahudi kadınları gibi değil tamam

    YanıtlaSil