28 Ağustos 2016 Pazar

1000'e 20 Kala... ;)



Ulus olarak  26 Ağustos'ta  Büyük Taarruz'un başlangıcının 94. yılını coşkuyla hatırladık

Ne tesadüf ki bloğumu açtığım tarih, bu güzel güne denk gelmiş olmasıdır. Dolayısıyla,

 Bloğum 8 yaşını doldurdu...

:)

Evet 26 Ağustos 2008 yılında ilk yazımla birlikte bloğumda düzenli olarak bugüne kadar ortalama aylık 10 yazı yazdım. Bu arada çok değerli kişilerle -özel randevularla- özel söyleşilerim oldu. Tüm bunları büyük bir heyecanla ve büyük bir mutlulukla sayfamda yayınlama zevkine vardım. Dolayısıyla büyük özveriyle birlikte çok emek sarfederek bloğuma gösterdiğim özen, hani öyle karşılığında maddi bir şeyler elde etmek için değil.

Özellikle ülkemin ulusal çıkarları üzerine ve milli değerlerimizi ele aldığım konularla sorumluluk sahibi bir vatandaş olarak zamanımı, okuyup-yazarak değerlendirmekle ilgimi bloğuma yoğunlaştırdım. Doğal olarak basit anlamda keyif yapmayı, zevk almayı, bloğumda yazarak sürdürdüm. Kuşkusuz, bugün insanların bir kısmı sabahtan akşama çalışıp, sonra da yaşamak için geri kalan zamanlarını, AVM'lerde gezerek kafelerde çene çalarak veya tv'de yozlaşmış programları izleyerek, sanal ortamda boş konular peşinde gezerek harcamayı yeğlediği gibi de seçebilirdim. 


Ancak bugün ülkece içinde bulunduğumuz ağır koşulların bilinciyle hareket ettiğim düşünülürse,  sanırım  benim bu türden bir seçeneğe yönelmek gibi bir lüksüm olamayacağı ortada. Dolayısıyla bu durumdan asla şikayet etmediğim gibi, gurur duyduğumu da itiraf etmek isterim. Ki aynı zamanda öğrencilerime ve öğrenci velilerime örnek olmak istemem de göz önünde bulundurulursa, bunda haksız da değilim hani... :)

Dolayısıyla...

8 yıl boyunca -yaklaşık 1000'e 20 kala yazımla- tüm dikkatimi vererek bloğuma ayırdığım zaman, bana inanılmaz bir zevk verdi. Ve bir yandan da yaptığım araştırmalarımla kendimi sanki bir öğretmen gibi değil de, sanki araştırmacı bir öğrenci gibi hissetmeme neden oldu. Hatta  zaman zaman ülkemin yaşadığı buhranlar karşısında kendimi o kadar sorumlu hissettim ki, yaşanılan acıları dile getirmek, yerinde yaşamak ve yerinde gözlemleyebilmek için özel olarak gittiğim il dışı yer bile oldu. Son olarak çok Sevgili eşimin her alanda olduğu gibi bloğumda da bana olan desteğini paylaşmaktan gurur duyarım.


Diyeceğim, şimdi kendimi, tam bir blog yazarı olarak görüyorum...

Ve nice 8 yıllara diyerek,

"TÜLAY GÜRDAL"da, çok sevgili blog okuyucularımla ve herkesle birlikte,

Güzel günlerde ve aydınlık yarınlarda buluşmak üzere... 

Kucak dolusu sevgilerle...

:)

Sevgi ve saygılarımla!




"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

6 yorum:

  1. Nice 8 Yıllara. başarılarınızın devamını dilerim sizi çok severek okuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Renkli ve sıcak paylaşımlarınızda buluşmak üzere.. Sevgiler.

      Sil
  2. Tebrik ederken başarılarının artarak devam etmesini dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sabahattin Bey.

      Yeni açtığınız "HEEY"de başarı, sağlık ve mutluluk dileğimle, saygılar sunuyorum.

      Sil
  3. Yaklaşık 20 yıl önce beni de İlköğretim'den mezun ettiğinizde doğru eğitim ve bilgi ile mezun olduğumu düşünmüştüm. Bugünkü bilincimle yine aynı şeyi düşünüyor ve sizi severek takip edip, okuyorum. Büyük azim ve özveri ile hazırladığınız bloğunuz için sizi ve desteklerinden dolayı eşinizi de tebrik ederim. Nice yıllar yazmaya devam etmeniz dileklerimle sevgili Tülay Öğretmenim, yüreğinize ve kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilincin açık, yolun aydınlık olsun... Sevgiler.

      Sil