14 Eylül 2016 Çarşamba

"Bu Milletle Neler Yapılmaz!.."



Dün....

Atatürk, milletin ruhundaki o sönmez meşaleyi tutuşturmak için Anadolu'yu adım adım dolaştığı 1919 yılıydı. Büyük kurtarıcı, Erzurum yolundadır. Ilıca'da tunç yüzlü bir ihtiyarla yaptığı enteresan bir görüşmeyi Cevat Dursun oğlu şöyle anlatmaktadır:

"20-30 kişilik bir göçmen kafilesi başında bulunan bu ihtiyar, omuzlarına kartal kanadı attığı paltosu ve elindeki asası ile bir yolcudan çok doğu mitolojisindeki yarı tanrı kabile reislerine benziyordu. Misafirlerin önemli kimseler olduğunu anlayan ihtiyarın zeki gözleri parladı. İri ve ak tüylerle örtülü elini geniş göğsünün üstüne koyarak onları selamladı.
Mustafa Kemal, ta yanı başına kadar geldiği halde heybetliliğinin azametini kaybetmeyen bu ihtiyarın hatırını soruyor, o da gövdesine yaraşan derin ve gür sesiyle teşekkür ediyordu. Bu kısa hoş-beşten sonra Paşa ihtiyara:

-Ağa, dedi. Böyle nereden geliyorsun?
- Paşam Rus gelirken göçmen olmuştuk. Çukurova'daydım. Şimdi köyüme dönüyorum.buralara dönmenin pek yerinde olmadığını, kışın sıkıntı çekileceğini anlatmak istedi. Sonra da ekledi.
- Ağa, yoksa oralarda geçinemedin mi?
- Hayır paşam, Çukurova cennet gibi bir yer. Bir eken yüz alıyor. Son günlerde işittim ki, İstanbul’daki "ırz kırıkları" bizim Erzurum’u Ermenilere vereceklermiş. Geldim ki ne göreyim, bu namertler kimin malını kimlere veriyorlar?..
Tunç çehreli, beyaz sakallı, gün görmüş ihtiyarın iman dolu göğsünden gelen bu ses, yine onun gibi tunç yüzlü askerin gözlerini yaşarttı.
- Bu eski Türk kalesine millet işi için milletle beraber çalışmaya gelen büyük devlet adamı, yaşlı gözlerle arkadaşlarına döndü:

- Bu milletle neler yapılmaz!..dedi ve sonra ihtiyarla vedalaştı."


Bugün...

Edirne’nin Meriç ilçesine bağlı Küplü beldesinde,  yapılan geleneksel bayramlaşma töreni tüm belde halkını bir araya getirdi. Belde mezarlığında yapılan ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bayramlaşma esnasında uzun kuyruklar oluştu.

"Bayram namazından sonra beldenin bütün erkekleri mezarlığa gelir, önce hayatını kaybeden yakınlarına dua ederler. Sonra da en yaşlılarının ve hacılarının sıraya geçmesiyle bayramlaşma başlar" 13 Eylül 2016, Haberler.com

"Darbe girişiminin merkezi Akıncı üssünden kaçarken hainlerin düşürdüğü para dolu çuvalı bulan ve yetkililere teslim eden 4 çocuk, 6 torun sahibi çoban Hüseyin amca, "Bize para pul değil vatan lazım" dedi." 14 Eylül 2016, Akşam 


"Bu milletle neler yapılmaz!.." diyen Büyük önderimiz Atatürk'ün sözlerini ve tespitlerini, gururla okuduğum bu haberler karşısında göğsüm kabararak hatırlamaktan kıvanç duyarım...

Dolayısıyla...

Her gün onlarca verdiğimiz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmaya devam eden

Bu olağanüstü duruşuyla dünyaya parmak ısırtacak  asalete sahip aziz vatanımızın asil milletine,

Mübarek Kurban Bayramı, mutlu ve  kutlu olsun...



Sevgi ve saygılarımla!




"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

1 yorum:

  1. Merhabalar.
    Türk milleti, büyük bir millettir. Türk milletinin nelere kadir olduğunu bildikleri için, emperyalist ülkelerin her zaman korkusu olduk. Bu milletle çok şeyler yapılır. Bunu dünyaya bir çok defalar göstermiştir ve göstermeye de devam etmektedir.
    Geçmiş Kurban bayramınızı kutlarım. Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil