6 Ocak 2018 Cumartesi

Şeker mi Şeker...





"Ben doğduğumda Vahdettin padişahtı daha. Tahtında oturuyordu. 1921.

Atatürk Osmanlı İmparatorluğunun çöküşünde bugünkü Türkiye'nin başına gelmiş en büyük talihtir. Unutmayalım ki ben ilkokulun birinci sınıfında eski yazı okudum. Arap harfleri. Eski yazı dediğimize bakmayın, Arap harfidir o. Arap Harfleri bizimle âlâkalı değil. Bizim değil ki bizim eski yazımız olsun." demiştir.


"Geçen yıl İzmir'e davet edilmiştim. Çağıranlar 5 yıldızlı bir otelde yer ayırmışlar. Otele başvurduğumda hüviyet olarak Türkiye Yazarlar Sendikası Üyesi kimliğimi uzattım. Resepsiyondaki fiyakalı genç evirip çevirip bir şeye benzetemedi. "Başka yok mu?" dedi. Sürücü belgesini verdim. "Hah, işte bu olur," dedi. Bir dostum sevimli bir ek yaptı: 

"Sen hele bir kamyon şoförü kimliği uzatsaydın, sana süit bile açardı."

Bir başka olay şöyle: Bir gezimde Avustralya'nın Sydney Havaalanı'na indim. Görevliler Türkleri ayrı kuyruğa alıp bezdirinceye kadar arıyorlardı. Ben de o sıradaydım. Bana sıra gelince pasapotuma baktılar. Mesleğimi sorunca aynı Türkiye Yazarlar Sendikası kimliğimi uzattım. Görevliler bavullara bakmak şöyle dursun, elleriyle kapatıp çıkış kapısına kadar kendileri taşıdılar. Yeter mi?"  Aydın BOYSAN, Doksan Beş Yıldan Serpintiler Kendi Seçtiklerim -3, sf:252-253


Aydın BOYSAN: Zeki Müren'in de çocukluğunu bilirim.

Sunucu: Efendim siz de milattan önce doğdunuz sanırım 

Aydın BOYSAN: Nuh Tufanı'ndan birazcık sonra.

:)

97 yaşında olmasına rağmen kendini bırakmadan üreten ve verimli olmaya gayret eden, hayatın tadını renklendirerek anlatan mimar, gazeteci ve yazar Aydın BOYSAN,

Sen ne güzel bir insandın...

Ruhun şad, mekanın cennet olsun, şeker insan...







Sevgi ve saygılarımla!



"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)






2 yorum:

  1. evt ya gerçekten kel mahmut lakaplı münir özkul ile birlikte bu sevimli insanı da kaybettik..mekanları cennet olsun,nur içinde yatsınlar..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim... Saygılar.

    YanıtlaSil