28 Ekim 2018 Pazar

CUMHURİYET'imiz ve Dünyanın Akıbeti



Bugün yaşanan bunalımlı süreci  yakından anlamak için tarihi iyi okumak gerekiyor. Zira  coğrafyamızda ve ülkemizde süren kanlı savaşların emperyalistlerin  paylaşım  üzerine kurguladığını tarihe baktığımızda, daha net göreceğiz  Dolayısıyla  Ömer Sami COŞAR'ın safha safha en ince detaylarıyla hazırlamış olduğu tarihi olayları  paylaşmak istedim:

Arap Birliği lideri ve Yahudi tehlikesi

"Arap Vatanı Birliği" hareketinin lideri Negip Azuri, bu yılın Martında  Paris'te Fransızca yayınladığı ilk kitabının (1) başına şu satırları koyar:

"Arap memleketleri Araplara, Kürdistan Kürtlere, Ermenistan Ermenilere, Türk memleketleri Türklere, Arnavutluk Arnavutlara, Ege adaları Yunanistan'a  verilmeli, Makedonya da Yunan, Sırp ve Bulgar arasında paylaşılmalıdır." 

Negip Azuri, katolik Araptır. Altı yıl süre ile Kudüs vali muavinliğinde bulunur ve 1904 yılında bu görevden ayrılarak Arap imparatorluğu kurma faaliyetlerine girişir. 

Bu ilk kitabında. "Arap Vatanı Birliği" Milli Komitesi tarafından Avrupa devletleri ile Birleşik Amerika'ya gönderilen beyannamenin geniş bir izahını yapan Negip Azuri kitabın önsözünde "Milletlerarası Yahudi tehlikesi" adlı ikinci kitabının da basılmak üzere olduğunu bildirir.  Yahudi tehlikesine dikkat çeker ve der ki:

"Türkiye Asyasında birbirine karşı iki mühim gelişme vardır ve bunlar şimdiye kadar kimsenin dikkatini çekmemiştir. Birincisi Arap milletlerinin uyanışı ve diğeri de eski İsrael devletini çok geniş bir şekilde kurma gayretleridir. Bunlar, ancak birinin kati zaferine kadar savaşmak mecburiyetindedir. Dünyanın akıbeti de bu savaşın neticesine bağlıdır." 

(1) Le Revel de la Nation Arabe dans l'Asie Turque: Editions plon.

ATATÜRK Ansiklopedisi -1- İstanbul Reklam Yayınları, sf: 147-148


Demem o ki...

Büyük ATATÜRK'ün  önderliğinde Kurtuluş Savaşıyla kazandığımız bağımsızlığımızın sembolü Cumhuriyet'imizin 95. yılını kutlamaya hazırlanırken karşı karşıya kaldığımız tehlikelerin büyüklüğünü, meselelerin dün olduğu gibi bugün de  emperyalist bir saldırı olduğunu asla unutmayalım!




Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)


8 yorum:

  1. Merhabalar Tülay Öğretmenim.
    Coğrafyamızda ve ülkemizde süren kanlı savaşların emperyalistlerin paylaşım üzerine kurguladığını anlatan yazınızı okudum. Emperyalist ülkelerin ne kadar vicdansız ve acımasız olduğunu görmek için tarihe bakmak yeterlidir. Sizin de dediğiniz gibi, milletimize emperyalist ülkeleri ve onların neler yapabileceklerini çok açık bir şekilde anlatmak gerekiyor. Hiçbir ülke, bir diğerinin dostu değildir. Sadece ortak çıkar ve menfaatler üzerinde birleşme vardır. Sizin de vurguladığınız gibi emperyalist saldırılar dün vardı, bugün de vardır ve sonsuza kadar da süreceğe benziyor. Biz millet olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. yeter ki, bizi yönetenler dürüst, samimi ve adaletli olsunlar.

    Ömrünü Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasına adayan Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun!
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Recep Bey, öncelikle değerli yorumunuza çok teşekkür ediyorum. Yazımda kaynaktan aldığım Necip Azuri adlı kişinin emperyalistlerin maşalığını yaparak bölücülükle birlikte halkları birbirine kırdıran olayların aynısı bugün, coğrafyamızda ve Balkanlarda... aynen kaldığı yerden devam etmektedir. Dolayısıyla Atatürk'ün kurmuş olduğu CUMHURİYET'in sadece bize değil yaşadığımız bölge ve komşularımızı da emperyalist saldırılara karşı bir kalkan olmuştur. Yaşasın CUMHURİYET! Saygılarımla esen kalınız.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Tülay Hocam bu tehlikelerden korunmak için de bilgili bilinçli yöneticilere, vatanını milletini herşeyin üstünde gören liderlere ihtiyaç var. Mevcutlar bu durumu zorlaştırıyor maalesef. Cumhuriyetimizin 95.yılıkutlu olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Hanife Hanım,

    Biz her zaman için kapımızın önünü süpüreceğiz diye düşünüyorum... Bu kutlu gün hepimize mutlu ve kutlu olsun. İlginize çok teşekkür ediyorum. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Çok önemli bilgiler,ülkemiz üzerinde oynanan oyunlarını detaylarıyla ve anlaşılabilir şekliyle anlatan eserler mevcut..Bunlardan biri de bu kitap olmalı..Bilgiler için elinize,emeğinize sağlık Tülay hocam..✔😊

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim Ertuğrul Bey. Evet söylediğiniz üzere elimde olan bu ansiklopedi safahtan alınan değerli bir kitap... Gerçekten inanılmaz bilgiler var. Saygılarımla esen kalınız.

    YanıtlaSil
  7. Paylaşımlarınız bizi bilgilendiriyor, oyun yeni değil hep vardı yarın da olacak.

    YanıtlaSil
  8. Teveccühünüze çok teşekkür ederim. Coğrafyamızın bir parçası olan güzel vatanımızı korumak bu oyunları bilmekten geçiyor... En derin saygılarımla.

    YanıtlaSil