23 Ekim 2018 Salı

Dünle Bugünün Cinayetleri



"Çar, ayı güreşine bayıldığından, demir kafeslerde, böyle eğlenceler için daima birkaç tane ayı bulundurulur, zaman zaman İvan ya da Opriçnikler hayvanları insanlar üzerine salıp zavallıların korkusunu seyretmekten çok hoşlanırlardı. Yaralananlara Çar tazminat makamında beş on para verir, ölen olursa para adamın akrabalarına dağıtılır, o zavallının adı, ruhunun esenliği için manastırlarda dua edilsin, ayin yapılsın diye ölüler listesine geçirilirdi; tıpkı Çar'ın keyfine ya da gazabına gidenler gibi..." TOLSTOY, Korkunç İvan sf:84

Korkunç bir olaya tanıklık ediyoruz... Zira hunharca katledildiği iddia edilen bir insanın (Cemal KAŞIKÇI) haberlerini hep birlikte nutkumuz tutulmuş bir şekilde takip ediyoruz. Elbette bizler yukarıda neler olup bittiğini bilecek konumda ve durumda değiliz. Ancak bildiğimiz bir şey varsa o da, insanlıktan öteye geçen  vahşetler dizisini ve insanların çektiği zulmü dehşet içerisinde yaşamamızdır. 

Wall Street Journal'da, operasyona katılanlardan biri, Kaşıkçı’yı doğrarken, "bu işi yaparken kulaklık takıp müzik dinlerim" demiş, iyi mi! 

Öte yandan Yemen'de açlıktan ölen çocukların çığlıklarına kulak tıkayan "medeni" insanlar şimdi çığlık çığlığa...  

Dolayısıyla bütün bunların ne kadarı doğru, ne kadarı yanlış orasını bilemeyiz ama... Elimde okumakta olduğum kitabın konusuyla eşdeğer bulduğum bu korkunç olayın, On altıncı yüzyıl Rusya'sında "KORKUNÇ İVAN" olarak tarihe geçen  dünle bugünün cinayetlerinden hiçbir farkının olmadığıdır.

Demem o ki...

Korkunç, aşağılık ve ikiyüzlü insanlar dün olduğu gibi bugün de fazlasıyla var.


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

8 yorum:

  1. Bir insan, nasıl böyle insanlıktan çıkabilir? Mide bulandırıcı.

    YanıtlaSil
  2. Kök salmışlar. Belli ki her dönem bunların kötülükleriyle mücadele hep sürecek... İlginize çok teşekkür eder saygılar sunarım.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    İslam'ın doğduğu ve dünyaya yayıldığı ülke. Bunlar bir de müslüman olacaklar! Oysa, okudukları Kur'an (savaş hariç) insan canına kastetmeyi yasaklıyor. Kur'an Arapça değil Rabca'dır. Onun için okudukları Kur'an'dan habersizdirler. Kur'an'ı anlamak için Rabca bilmek lazım. Zaten ilk indiğinde de Ebu Leheb ve Ebu Cehil Arapça bilmelerine rağmen Kur'an'ı anlayamamışlardı.

    Cemal Kaşıkçı gibi bir gazeteciyi neden ortadan kaldırmak için bu kadar vahşeti ve rezaleti göze aldılar. Demek ki, yedikleri halt ne seviyelere geldi ki, Cemal Kaşıkçı'nın vahşice katline karar verdiler.

    Bence tüm dünya bu olaya sadece fırsatçı ve seyirci gözüyle bakıyor. Bir insan katledilmiş hiç umurlarında değil. Herkes Suudi'lerden bir şeyler koparmanın peşinde.

    Ne diyelim? Bir Türk vatandaşı olarak Suudi Arabistan'ın bu yaptığı vahşet karşısında suçluları esefle kınıyor ve lanetliyorum.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Recep Bey,

    Bu vahşetin arkasında neler var biz bilemeyiz elbette. Bu kadar rezilliği insanlık kaldırır mı? Bence can çekiyoruz...

    Öte yandan belirttiğiniz Rabca, ilk defa sizden duyuyorum. Dolayısıyla verdiğiniz bilgiye, yorumunuza ve ilginize çok teşekkür eder, saygılar sunarım.

    YanıtlaSil
  5. vahabi suud hanedanının anlayışı işte..

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar...

    Net bir ifade, "vahabi..." anlayışı. İlginize ve yorumunuza çok teşekkür eder, saygılar sunarım.

    YanıtlaSil
  7. İnsanlığın tükendiği an, müzik dinleyerek vahşet yapmak. En çok da müslüman coğrafyanın sessizliği, vahhabilerin vahşetine kulak tıkayıp insanlığa dair vaaz vermeleri ne yaman çelişkidir.

    YanıtlaSil
  8. Değerli görüşlerinize katılmamak mümkün değil. İlginize çok teşekkür eder, saygılar sunarım.

    YanıtlaSil