28 Mart 2020 Cumartesi

Tabiatın Adaleti...


Çok değil daha birkaç ay önceydi...

Avustralya'daki yangınlara karşı gereken önlem alınmadığı için milyarlarca hayvanın ölümünü, tükenişini ve de  milyonlarca ağacın yok olmasını seyrettik ya...

Dahası aynı Avustralya, su kaynaklarını tükettiği gerekçesiyle binlerce yabani devenin helikopterlerden ateş edilerek itlaf etmesini hep birlikte  seyrettik ya...

E tüm bu vahşetin biz insanlara bir de geri dönüşü olmalı değil mi!!!


Dolayısıyla...

Tıpkı "kediler şeytandır, onları öldürün!" diyen Papa 9. Gregory'in verdiği fetva ile öldürülen masum hayvanların ve doğanın intikamıyla tarihe " kara ölüm" diye geçen  veba salgınında AVRUPA'da milyonlarca insanın ölmesi gibi.

Demem o ki...



Dün olduğu gibi bugün de yaşanılan vahşetle birlikte  masum hayvanların katledilmesini, bitkilerin yok edilmesini el birliğiyle  seyrettik!..

Hal böyle olunca...

Bugün on binlerce insanın ölmesine neden olan; gözle görülemeyecek kadar küçük bir virüsün dünyayı esir almasının sebeplerini orada burada aramaya gerek yok! Zira yegane sebep;

Kibirli, bencil, vicdansız... insanların,

Kâh cehaleti, 

Kâh nefreti, 

Kâh bitmez tükenmez hırslarından kaynaklı 

Doğanın  adaleti,

İnsanlığın acı çöküşüyle tecelli ediyor! 




Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

12 yorum:

  1. Çok doğru Tülay hocam,cehalet,bitmez tükenmek bilmeyen kin,nefret,öfke..Doğanın adaleti bu şekilde tecelli ediyor maalsef..Emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Çok üzgünüm... Bu vesileyle bir not daha iletmek isterim Ertuğrul Bey; yakın bir geçmişte "kuş gribi"... nerede tavuk görüldüyse itlaf edildi. Adeta ortada doğal tavuk bırakılmamak üzere bir katliam yapıldı. Şimdi sıra bizde!.. İlginize teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavuk katliamını bi ara ben de duymuştum,düşünceniz de haklısınız,doğal tavukları katlederek onların yerine ne idüğü güdüğü belli olmayan tavukları bizlere yediriyor olabilirler şimdilerde,bu da var aslında..Dediğiniz gbii sıra bizde olabilir,öyle gözüküyor gibi..Bilgiler için tekrar emeğinize sağlık Tülay hocam..😊

      Sil
  3. Teşekkür ederim Ertuğrul Bey.

    YanıtlaSil
  4. İçimiz dışımız korona oldu, ne olacak bu işin sonu bilmiyorum... :(

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Mert Bey,

    Galiba özelde bilinçli olanlar korku ve endişe ile bugün yaşadıklarımızı anlamaya ve hazmetmeye çalışıyor. Umut ediyorum ki en az hasarla bu zorlu ve karanlık günleri atlatırız. Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar Tülay Öğretmenim.
    Buna İlahi Adalet diyebilir miyiz?
    Selam ve saygılarımla birlikte Allah'a emanet olun. Sağlıklı günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiziken tabiatın bir parçasıyız.Tüm canlılar gibi doğal ihtiyaçlarımızı tabiattan elde ediyoruz. Topraktan besleniyoruz... hal böyleyken, canlılığımızı devam ettirdiğimiz canlı olan doğayı kendi elimizle katlediyoruz.

      Ve bir öğretiye göre; DOĞADA hiçbir şey kendisi için yaşamaz. Nehirler kendi suyunu içemez. Ağaçlar kendi meyvelerini yiyemez. Toprak kendisi için doğurmaz. Rüzgar kendisi için esmez. Bulutlar kendi yağmurlarından ıslanmaz. Dolayısıyla Tabiatın yasası, her şey birbiri için yaşar. O vakit biz bunu tersine çevirip, önümüze çıkanı çıkarlarımıza uydurmaya çalışırsak, "doğa intikamını alır" denir. Ve şimdi bugün yaşadıklarımızı da bu anlamda görüyorum.

      Dediğiniz üzere buna "İlahi Adalet" de denilir mi? Tabii diyebiliriz! Zira İlahi Adalet bir vicdan meselesidir... İlginize ve yorumunuza teşekkür eder, saygılar sunarım Recep Bey. Sağlıklı günler sizinle olsun.

      Sil
  7. "Men dakka dukka" Ne yaparsak karşılığını buluyoruz. Allah ıslah etsin bizi. vesselam.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
  9. Yeni keşfettim bloğunuzu. Kendinize ait bir stil oluşturmuşsunuz👍

    YanıtlaSil
  10. Çok teşekkür ederim ilginize... Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil