30 Eylül 2021 Perşembe

"Anam Bu Doktora da Gidilir Yani"





 Cüneyt ARKIN, Türk sinemasının en ünlü artisti. 

O bir sanatçı...

Tabii asıl mesleği tıp doktorluğu, ama biz onu filmlerden ARTİST olarak tanıyoruz ve de seviyoruz.

Birkaç günden bu yana sosyal haber ağlarında ve basında gündem olan bir rezalete değinmek istiyorum:

"Sabahın Sultanı Seda Sayan" programına çıkarak dans etmesiyle gündem olan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Banu Küçükpolat"ın "kendisine yakışmış" fakat konumuna hiç  yakışmayan durumu.

"OPR. DR..." Allah aşkına kimse bu kişinin ne kadar "güzel" göbek attığıyla, ne kadar şuh giyinmişliği üzerinde ve ne yaptıklarıyla ilgilenmiyor! Konu, toplum önünde "rol model" olan dolayısıyla da  bu konuma öyle kolay gelinmediğinin bilinciyle, toplum saygınlığına gölge düşürmesi meselesi. Zira doktorluk, evrensel bazda sadece bir meslek değil, kimliktir. Dolayısıyla bu hanım televizyona çıktığı andan itibaren kullandığı sıfatına uygun hareket etmesi gerekir, bu bir! 

İstediği gibi giyinmesi, istediği gibi oynaması onun kişisel tercihi olmakla birlikte, bu tercihini özel alanlarda kullanmasını da bilmesi gerekiyor, bu iki! 

Bu anlamda kamuoyu önünde bulunan şahısların öyle her istediğini her yerde yapma lüksü yoktur. O sebeple mesleğinin sorumluluğu çerçevesinde sahip olduğu etik değerler  herhangi bir nesne sağladığından değil, çok pahalıya çıktığından dolayı değerlidir, bu da üç!   

Öte yandan...


Bacım Seda SAYAN diyor ki: 

"Harika... Kadın çok şık, çok güzel! Anam bu doktora da gidilir yani... Gidin, varisiniz marisiniz, kılcal damarınız ne varsa halletsin. Oktay.. ne okuyorsun? Oku da hocamla oynayalım, hadi" 

Vay arkadaş roman havası eşliğinde... 

Ülkemin içler acısı halini yansıtan görüntülerle,

 Vur patlasın, çal oynasın. Bacım Seda, Arap şeyhlerinin özentisine benzeyen bu musmutlu doktorun yanında usturuplu kaldı. 

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Pek Arabesk Banu KÜÇÜKPOLAT, sakıncası yoksa sana özel bir soru sormak istiyorum: 

Rezalette çıtayı arşa çıkaran o inanılmaz rüküş ayakkabıyı nereden buldun?


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

8 yorum:

  1. GÜZEL YÜREKLİ MESLEĞİNE BAĞLI DUYARLI DOKTORLARIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN. BÖYLE SOYTARILARLA PEK İŞİMİZ OLMAZ İNŞALLAH...

    YanıtlaSil
  2. İşaret ettiğiniz gibi... İlginize teşekkür ederim Ümit Bey. Sevgi ve sağlıkla kalınız.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Ben de Hürriyet gazetesinde haberlerde görüp okudum. Ne güzel izah etmişsiniz sayın öğretmenim. Kaleminize, gönlünüze ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Seda Sayan gibi seviyesiz bir sunucunun proğramına da öylesi konuklar yaraşır. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş hesabı bir proğramın sunucusu ve konuğu olmuşlar. Ne desek kar etmez! Siz zaten gereken ne varsa söylemişsiniz. Bize, sizi desteklemekten başka bir şey kalmamış.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Recep Bey,
    Desteğinizle olaya gereken tepkiyi veriyorsunuz. "Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş" tam yerinde bir benzetmeyle özetini yapmışsınız. Çok teşekkür ediyorum. Sevgiyle, esen kalınız.

    YanıtlaSil
  5. Biraz da arz-talep meselesi. Böyle yayınların olduğunu biliyoruz, izleyeni de var ki bu işe devam edebiliyorlar.

    YanıtlaSil
  6. İlginize teşekkür ederim Mustafa Bey.

    YanıtlaSil
  7. İlginçmiş,bir de Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanıymış..Yani bende blog uzmanıyım ozman..:) Emeğinize sağlık Tülay hocam,ilginç ve eğlenceli bir konu olmuş..😊

    YanıtlaSil
  8. "Blog uzmanı" :) Ertuğrul beye selam olsun. Sevgiyle esen kalınız.

    YanıtlaSil