13 Ekim 2021 Çarşamba

Kafa Sahne'de, "II. Dereceden İşsizlik Yanığı" İzleyicilerini Bekliyor




 "O gece öylesine güzeldi ki, böylesini sadece gençliğimizde görebiliriz! Gökyüzünün aydınlığına, yıldızların ışıltısına bakıp da "Böyle bir göğün altında insan nasıl olur da öfkelenir, hırçınlaşabilir?" diye düşünürsünüz. Ama bu düşünce de yalnızca gençler içindir"DOSTOYEVSKİ, Beyaz Geceler. 

Sosyolojiyi sanatla anlayabilmenin dolayısıyla kâh gülerek, kâh ağlayarak, kâh öfkelenerek hayatı sorgulayarak düşünmenin ve anlamaya çalışmanın sanatsal anlatımıdır TİYATRO. Aynı zamanda evrensel bazda insanı düşündürmenin  en etkili yoludur.. 

Dolayısıyla sahne sanatının bütün kitlenin ruhuna kadar işleyen ve sinen bir etkisi vardır. Bu etkinin birey ve toplum üzerinde aynı olması, insanlığın ortak kaderi yani sevinç ve hüzünlerinde bütün sınırları delip aşacak bir sağlamlık göstermesiyle olanaklıdır.

Kafa Sahne...

İLK'ini geçtiğimiz cumartesi -9 Ekim 2021-günü sahneleyen, "II. Dereceden İşsizlik Yanığı" adlı "yanık komedi"yi izledim.. 

Tek kelimeyle, "tek kişilik" muhteşem bir başarıydı.. 75 dakikaya sığdırılan,  yüksek tonda düşünmeyle birlikte  istemesek de hayatımızı çok yakından ilgilendiren politik mesajıyla güldüren, gülerken de insanı acı bir duyguya sevk eden ve de seyirciye gülmek ya da alkışlamak için birkaç saniye bırakan bu oyunda,

Bugün bir gencin hayatını en mütevazı bir şekilde yaşamak istemesinin bile ne kadar "zor" olduğunu toplumsal gözle sergileyen, maskenin ardındaki SANATÇI Emre YAŞA'nın OYNADIĞI, YAZAR Ali Cüneyd KILCIOĞLU'nun YAZDIĞI, SANATÇI Eray SOYKAN'ın YÖNETTİĞİ bu oyunu, 

Bursalıların izlemesini içtenlikle tavsiye ederim. 


Tiyatroyu hep yaşatmak dileğimle...



Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

6 yorum:

  1. Merhabalar.
    "II. Dereceden İşsizlik Yanığı" İsminde bile bir ihtişam saklı. Tavsiye ettiğinize göre, kim bilir oyunun içeriği ne kadar güzeldir.
    Tanıtım için kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Recep Bey merhaba. Hissettiğiniz gibi "II. dereceden işsizliğin yanığı" çok güzeldi. Tiyatro başlı başına hayat demek. İlgi ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim. Sevgi ve sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
  3. Siz etkiledniğinize göre,iyi bir skeçleme tiyatrosu Tülay hocam..Tiyatro,hayat demektir aslında,emeğinize sağlık..😊

    YanıtlaSil
  4. Gecikmeli olarak yayınladığım değerli yorumunuza ve teveccühünüze çok teşekkür ederim Ertuğrul bey. Esen kalınız.

    YanıtlaSil