13 Mayıs 2022 Cuma

KARA DELİK

 



Sevgili Samanyolu Galaksi'mizim sevimli Kara Deliği,

Biliyorum, hayâlimizin ötesinde uzaklıkta ve bir o kadar da  büyüksün. Ama yine de senin varlığını keşfetmek, hissetmek insanlık ve bilim adına inanılmaz güzel ve heyecan verici keşiflerden biri.

Sayın Kara Delik, şimdi senin her şeyi yutan emiş gücüne karşın bizim elektrik süpürgesi kadar bile sayılmayacak ve de fiziksel gücü olmayan, ama gericiliğin müthiş yutan gücüne eşit  "ortaçağ dünyası"nın olaylarını anlatmak ve sana tanıtmak istiyorum:

Bizim "astrofizikçi aydın"larımız senin kozmik'liğin karşısında eline su dökebilir mi? Valla bilemeyeceğim... ama bildiğim o ki, kendilerini her şeyin üstünde gören bu arkadaşlar, nelerle uğraşıyor bir bilsen...

Mesela, 

Sütyensiz sokakta gezilebilir mi? Şayet gezilirse ne kadar "ceza"sı var?

Fantezi giysilerle sokağa çıkılabilir mi? Şayet çıkılırsa bu kanunen "suç" sayılır mı?

Sütyenle giyilen transparan giysilerle dışarı çıkarsan ekstra "tahrikten" ne kadar "ceza" alırsın? Veya kaç yıl yatarsın?

İşte böyle sayın Samanyolu Galaksi'sinin sevimli Kara Delik kardeşim,

Senin bize verdiğin o müthiş, heyecanı bizim karadeliğimizle kıyaslarsak, valla  sen "solda sıfır" kalırsın! Dolayısıyla sen mi bizi yutarsın, yoksa bizim karadelik mi bizi yutar?!..

Demem o ki...

İnsanlık adına dünya gündeminin bu heyecan verici bilimsel gelişmelerle yoğrulması gerekirken... 

Bir dünyaya bakıyorum, sonra bir de bulunduğum coğrafyaya bakıyorum... 

Offf!.. oofff!

Sahi... 

Dünyanın ilk romanı olarak bilinen, "Genji'nin Hikâyesi" adlı romanda, Genji ve ailesinin kültürel değerlere önem verir gibi görünmesinin arkasında aslında, cinsel isteklerinin tutsağı olmalarına dikkat çekerek psikolojik değerlendirme yapıldığını duymuştum...

Nedense aklıma geldi işte.


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder