4 Temmuz 2011 Pazartesi

Niyet Ettim Allah Rızası İçin...






Zeynep SULTAN;
"Bir namaz kalmıştı popüler kültürünüze alet etmediğiniz helal olsun sonunda onu da yaptınız! Başkası yapsa kıyametleri kopartırsınız, dini de her şeye alet ediyorlar diye."



"Yaşlı başlı, sarhoş da olmayan, birbirlerini çoktandır tanıyan, dost olan iki köylü birlikte çay içmişler ve gece aynı odada kalıp yatmak istemişler. Biri ötekinde şimdiye değin görmediği son iki gündür sarı boncuk kordonlu gümüş saate göz koymuş. Bu adam hırsız değilmiş, hatta namuslu ve bir köylüye göre pek de yoksul sayılmayacak bir durumdaymış. Ama bu saat öyle hoşuna gitmiş ve öyle şaşırtmış ki, sonunda dayanamamış, bıçağını çekmiş, arkadaşı duvara dönünce yavaşça arkasına yaklaşmış, nişan almış, gözlerini göğe kaldırıp haç çıkarmış ve acı acı "Tanrım İsa aşkına beni bağışla!" diyerek arkadaşını koyun keser gibi bir bıçakta öldürmüş, saatini de almış.

(...)

Tahta kaldırımda üstü başı yırtık, sarhoş bir asker yalpalayarak geliyordu. Bana yaklaştı:

"Al bayım, bu gümüş haçı iki onluğa vereyim, gümüştür!" dedi. Baktım elinde bir haç. Belki koynundan yeni çıkarmış. Mavi renkli, oldukça eski, bir kurdeleye bağlı. İlk bakışta kalay olduğu hemen anlaşılabilen, büyükçe sekiz köşeli, tam Bizans örneği bir haç... Yirmi kopek çıkarıp verdim, haçı da hemen taktım boynuma. Yüzünde aptal bir beyi kandırdığı için sevinç parıltıları dolaşıyordu." Dostoyevski/Budala sf: 268-269


"Tesettüre uygun kıyafetler üreten Tekbir Giyim’in 2012 Sonbahar-Kış Koleksiyonu önceki akşam İstanbul Yeşilköy WOW Otel’deki defileyle tanıtıldı.

EKRANDA TAKKE-TESPİH

Defilenin ilk bölümlerinde mankenler tempolu müzik eşliğinde yürüdü. Son bölümde ilahiler çalmaya başladı. Podyuma çıkan 3 erkek manken ayakta kılınan cenaze namazının hareketlerini yaptı.

Bu sırada arka plana projeksiyonla takke, tespih gibi dini unsurların görüntüleri yansıtıldı. Böylece Türkiye’de bir defilede ilk kez namaz kullanılmış oldu.

Tesettür defilesinin baş kadın mankeni çektirdiği çıplak pozlar ve yaşadığı ilişkilerle gündemden düşmeyen Ece Gürsel’di. 02 Temmuz 2011, EMİR SÖYLEMEZ/POSTA"


Mâ'ûn Sûresi’nin 4-5. ve 6.Ayetleri, "Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, Onlar namazlarını ciddiye almazlar. Onlar namazlarıyla gösteriş yaparlar" diyerek din sömürüsüne kuşkusuz dikkat çekmektedir.

Ve yine gösteriş için yapılanların yarar sağlamadığı uyarısında bulunan Ku'an-ı Kerim, Necm Sûresi’nin 39. Ayeti'nde, "İnsan için ancak çalıştığı vardır" diyor.



Demem o ki... Birileri Allah'a öyle inanıyor, öyle inanıyor ki... "dua ederek adam kesiyorlar!!!"

Öte yanda ise, "din tüccarlığı" ile... "Din sömürüsü" gırla gidiyor...


"Dini duygular, sıradan yargıların, suç, cinayet, inkarcılık olaylarının ölçüleriyle değerlendirilemez. Bu konuda bunlar dışında olan ve her zaman da bunlar dışında kalacak bir nokta vardır." Dostoyevski


Sevgi ve saygılarımla!

Image"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR." HZ. MUHAMMED (S.A.V.)

1 yorum:

  1. Anladığım kadarı inanan bir olmanıza rağmen bu bağnazlıklara prim vermeniz güzel bir şey. sizi yürekten kutluyorum.

    YanıtlaSil