25 Temmuz 2012 Çarşamba

The Elif Şafak















"Toprağın üstünde şerefsizce yaşamaktansa, toprağın altında yatmayı ŞEREF sayarız!" Halide Edip, Sultanahmet Meydanı




"Beyoğlu'ndaki Fransız Saray˝ında düzenlenen törene, Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili",
...

Romanda, Ermeni Soykırımı'nın unutulması konusunu büyük bir incelikle ele aldığınız bölümlerden dolayı Türklüğe hakaret ettiğiniz gerekçesiyle hakkınızda soruşturma açıldı. Ne mutludur ki, bu karanlıkçı davadan vazgeçildi. Ama yine de bu tecrübenin sizi derinden etkilediğini biliyorum. Ne mutlu bizlere ki, geçirdiğiniz bu zor zamanlar, Türk toplumunun bilinçaltı üzerine çalışmanıza devam etmek konusunda cesaretinizi kırmadı." dedi.

Bili konuşmasının sonunda Elif Şafak'a fikir özgürlüğü hizmetindeki entelektüel çalışmaları, kültürler arası diyaloğa ve insan haklarına yaptığı katkılardan ötürü, Fransa Cumhuriyeti Kültür Bakanı adına Sanat ve Edebiyat Şövalyesi(Chevalier dans l'Ordre National des Arts et des Lettres) nişanını takdim etti." 10 Temmuz 2012, Hürriyet


Halide Edip Adıvar..

Kurtuluş Savaşı yıllarında Anadolu'da tanık olduğu olayları, direnişleri, kahramanlıkları, ihanetleri bizzat gözlemlerine dayandırarak gerçekçi konularla Milli Mücadele'de bizzat rol alan, dönemin dünyaca tanınmış kadın Türk yazarıdır.


"Yazar" Elif Şafak'ın yaptı(rıl)ğı gibi, "Türk toplumunun bilinçaltı üzerine çalışma yapma" ile ünlü olmasının aksine, bilakis, Türk toplumunu "1919'da Sultanahmet Meydanı'ında, İzmir'in işgalini protesto mitinginde yaptığı etkili konuşması" ile ünlüdür, Halide Edip...


Bugün, Halide Edipler bir kenara....

Batılı güçlerce belirlenerek ele alınan konular üzerinden "Türk toplumunun bilinçaltı üzerine çalışma yapan" Nobel ödüllü Orhan Pamuk ve "Edebiyat Şövalye"li Elif Şafak türü "yazar"lar, inanılmaz pohpohlanarak baş tacı yapılıyor..


Öte yandan,

Fransız Büyükelçisi, Türklüğe hakaret ettiği için dava açılan sözde "yazar"ların geçirdiği süreci "zor günler" olarak nitelendiriyor...


O vakit sormak gerekiyor, "zor günler" kime göre acaba?

Eğer Türk milleti içinse, söyleyeceğim şudur:

Asıl "zor günler", Türk milletinin hakarete uğrayıp, iftiralara maruz bırakılmaya başlayan sürecin tetikçiliğini yapan sözde "yazar"ları"mız"ın bizi arkadan hançerlemesiyle başlamıştır... Ki zaten Fransız Büyükelçisi de bu süreci çok açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur:

Ne diyor bu "ifade"de:

"Türk toplumunun bilinçaltı üzerine çalışma yapma"...

Yok bu "zor günler" eğer, Batılı emperyalist güçler adına ise,

Haklıdır Büyükelçi; zira o vakit , bu süreç, onlar adına gerçekten zor günlerdi...

Valla ne diyeliim... Elif Şafak,


Aldığın Fransa Cumhuriyeti Kültür Bakanı adına Sanat ve Edebiyat Şövalyesi (Chevalier dans l'Ordre National des Arts et des Lettres) nişanıyla gurur duyarsın gari...

Ha sakın ola,

Bizim adımıza gurur duyma, olur mu?

Çünkü bu "ödül"ü kendin ve emperyalistler için aldın!!!

O zaman,

Tebrikler The Elif Şafak...


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

2 yorum:

  1. Merhabalar,

    Cahilliğimi bağışlayın. Hep bir Elif Şafak adını duyardım da bir türlü merak edesim gelmemişti.Yani kim olduğunu bilmediğim, hakkında hiç bilgim olmayan bu yazara karşı içimde onu merak etme ve bu yazar kimdir diye hiçbir tecessüs oluşmamıştı.

    Sizin bu bloğunuzda Elif Şafak'ı da öğrenmiş oldum. Tıp kı, Orhan Pamuk gibi bir yazarmış demek ki!..

    Yazıklar olsun böyle yazarlara, yazıklar olsun!.. Bu dünya kaç günlük... Kime yar olmuş ki, bu dünya?

    Bir insan şerefi, haysiyeti, namusu ve gururu için yaşar ve ayakta durur.

    Daha başka birşey yazamayacağım, çünkü bu sözde aydın vatan hainlerine yakıştırabileceğim kelime bulamıyorum, bulamayınca da küfre yöneleceğim. Ona da terbiyem müsaade etmez, en iyisi ben burada susuyum.

    Duyarlı paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Sağolun, varolun!

    Hayırlı Ramazanlar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Tülay'cım Bu yazarı kutluyorum hizmet ettiği yerden çok güzel bir ödül almış demek ki iyi hizmet etmiş gözlerine girmiş...Zaten başlığın herşeyi anlatıyor THE Elif ŞAFAK ..Selamlar!

    YanıtlaSil