29 Temmuz 2013 Pazartesi

PES!!!





Katıldığı bir televizyon programında konuşmacı olarak çıkan tasavvufçu ve avukat Ömer Tuğrul İnançer, hamile kadının sokağa çıkmasını "terbiyesizlik" olarak nitelendirdi. Dahası "estetik değildir" ifadeleriyle hukukçuluğun ve tasavvufçuluğun ne demek olduğunu böylelikle bize öğretmiş (!) oldu!

O halde...


Tasavvuf nedir?

" *Tasavvuf, kalbi saf yapmak, kötü huylardan temizlemek ve iyi huylarla doldurmak demektir. 

 *Tasavvuf hâl işi olduğu için, yaşayan bilir, tarif ile anlaşılmaz.

 *Tasavvuf ilmi, kalb ile yapılması ve sakınılması gereken şeyleri ve kalbin, ruhun temizlenmesi yollarını öğretir. Buna (Ahlak ilmi) de denir.

 *Tasavvuf, namaz, oruç ve geceleri ibadet etmek demek değildir. Bunları yapmak her insanın kulluk vazifesidir. Tasavvuf, insanları incitmemektir. Bunu yapan, vasıl olmuş, yani maksada kavuşmuştur.

 *Tasavvuf, insanı, ibadetlerde gereken ihlasa ve insanlara karşı gereken güzel ahlaka kavuşturan yoldur. İnsana bu yolu mürşid-i kâmil öğretir.

 *Tasavvuf, İslam ahlakı ile ahlâklanmak için gereken bilgileri öğreten bir ilimdir. Tıp ilmi, beden sağlığına ait bilgileri öğrettiği gibi, tasavvuf da kalbin, ruhun, kötü huylardan kurtulmasını öğretir, kalb hastalıklarının alametleri olan kötü işlerden uzaklaştırır, Allah rızası için güzel iş ve ibadet yapmayı sağlar. Zaten dinimiz, önce ilim öğrenmeyi, sonra buna uygun iş ve ibadetin Allah rızası için yapılmasını emreder. Kısaca din, ilim, amel ve ihlastan ibarettir.

İmam-ı Malik hazretleri buyurdu ki:
Fıkhı öğrenmeden tasavvuf ile uğraşan dinden çıkar, zındık olur. Fıkhı öğrenip tasavvuftan haberi olmayan bid'at ehli, sapık olur. Her ikisini edinen hakikate kavuşur. (Merec-ül bahreyn)

Kalbin, kötü huylardan temizlenmesi için, Allah için olmayan her şeyin sevgisini kalbden çıkarmak gerekir. Bu yolda ilerlemek Peygamberlerin ahlakındandır.

Kötü sıfatlar, cahillik, öfke, riya, kin, haset, kibir, ucup cimrilik, mal ve makam sevgisi, övülmeyi sevmek, ayıplamaktan korkmak, suizan, övünmek gibi şeylerdir.

Güzel huylar, ilim, tefekkür, rıza, hayâ, tevazu, merhamet, mürüvvet, cömertlik gibi güzel işlerdir. Kötü sıfatlardan kurtulmak ve güzel huylarla süslenmekle kalb temizlenmiş olur."




Bu açıklamaların ardından  "terbiyesiz" ve "tasavvuf" kelimelerinin anlamlarını,  bir de TDK Türkçe Sözlük'ten araştırdım. Hemen belirtelim:

Tasavvuf: Tanrının niteliğini ve evreninin oluşumunu varlık birliği anlayışıyla açıklayan dinî ve felsefi akım, İslam mistisizmi.

Terbiyesiz: 1- Terbiyesi olmayan. 2- Topluluk kurallarına aykırı davranan.


"Hepsi serbest!

Engelli kıza 44 gün tevacüz ettiler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.
Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Altınoluk Beldesi’nde, zihinsel engelli olan 16 yaşındaki... 44 gün boyunca bir evde alıkoyarak tecavüz ettiği ileri sürülen 3 kişi yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler serbest bırakıldı." 17 Temmuz 2013



Vallahi fazla söze gerek yok herhalde...

Zira bu açıklamaların ve tanımlamaların ardından aklı başında olan herkesin, yaşanılan kepazelikleri akıl, mantık ve vicdan süzgecinden geçirdikten sonra...

Güzel huyların ışığında, en azından yukarıdaki inanılmasi zor iki olayı birbiriyle bağlantılı şekilde değerlendirebilecek kadar, İslâm anlayışına sahiptirler sanıyorum!

Bir tarafta, engelli  bir çocuğa kocaman kocaman adamlar günlerce tecavüz ediyor ve de hiçbir şey olmamış gibi "terbiyeli" "terbiyeli" sokaklarda geziyorlar...

Diğer taraftan hamile kadınların sokakta gezmesi "terbiyesizlik" oluyor, iyi mi?

Pes!!!

Allah aşkına, hamile bir kadın gördüğümüzde aklımızdan ilk ne geçer?

Onun dokunulmaz olduğu, her şartta onu kollama ve koruma dürtüsünün içgüdüsel beynimize alarm vermesi, hatta ona melek gibi bakılması filan..

E vallahi şimdi bu açıklamanın ardından neyi anlıyoruz?

Meğer hamile hanımların "terbiyesizlik" ettikleri yetmiyormuş gibi,

Bir de  "estetik" olarak görüntü kirliliği yaratıp, bu zihniyetleri rahatsız ediyormuş iyi mi?!

Pes!!!

E o vakit biz de soruyoruz  bu muhterem "tasavvufçu" ve de "hukukçu" büyüğümüze; 

Sen hangi gözle bakıyorsun da, o melek kadar saf ve temiz gördüğümüz hamile kadınlara "terbiyesiz" diyebiliyorsun?

Ve de...



"Yuh!" dedirtecek kadar saçtığın bu incileri,


ALLAH KİTABI'nın hangisinde  okudun?


Sevgi ve saygılarımla!

Image"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

3 yorum:

  1. "Avukat" etiketine ne yazık ki bir şey diyemeyeceğim. Zira hukuk fakültesini bitiren ciddi bir sınavdan geçmeksizin bu ünvanı alabiliyor. Ama "tasavvufçu" etiketini edinebilmesi bence onun çapını aşıyor. Sarfettiği sözler bu ünvanı alabilmesini olanaksız kılıyor. "Hamile kadın estetik değil" lafı ise kanımca onun çapını gösteriyor. Estetik kavramını anlamaya muktedir olamadığı bu ifadesinden o kadar belli ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. incelemeden araştırmadan insanları nasılda karalamağa çalışıyorsunuz,tasavvufçu etiketi çapını aşıyormuş ne kadar aciz bir düşünce sahibisiniz

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil