11 Nisan 2014 Cuma

Bu Ne Kepazelik?













"İslam dini halkın ve cehaletin eline bırakılmayacak kadar önemli bir din." ATATÜRK


İslam coğrafyasında yaşayan insanlar, yaygın olarak feodal zihniyetin ve gericiliğin pençesi altında...


Akla ve bilime yönelten İslam dinini, dünya kamuoyu önünde "küçültme"ye yönelik bu basit bidat'ları şiddetle reddediyor, bunlar gibileri de akla ve bilime davet ediyorum...


Hurafeyi, gericiliği "İslam"mış gibi gösterip, İslam anlayışı olarak algılatmaya çalışan çıkarcı yobaz gruplar, ne yazık ki  bu cehaleti ve kalitesizliği geçmişten günümüze kadar sürdürdüler. İnsanlara İslam hayatı diye dayatılan bu basitliğin Kur'an-ı Kerim'le âlâkası dahi olmadığı gibi, akıl ve mantıkla da izah edilecek gibi değil! Ortaçağ karanlığından da beter bu kalitesizlik, ancak ve ancak cehaletin içine hapsedilmiş beyinlerin hurafelerle doldurulmasıyla kendini gösteriyor.

Son birkaç gün içerisinde bu anlamda basına düşen kalitesizliklere bir bakalım:

"Mide bulandıran yasa!
Irak'ta 9 yaşına kadar kızların yasal olarak evlenebilmesine ve eşlerin cinsel taleplere cevap vermesi için zorlanmasına imkan tanıyan tasarı, mecliste yasalaşmayı bekliyor." Vatan, 9 Nisan 2014

Akıllara ziyan bir haberi de Bingöl'den yani bizden verelim:

Kadınların çalışması "din'en ve örf'en" olmazmış!

Allah aşkına hangi örf'ten bahsediliyor? İslam öncesi cahiliye döneminin örf'ünden mi?

Dinen dedikleri  Arapların bedevi geleneklerine dayatılan sözde "İslam"dan mı?

Hangisi?

Kadını cahil bırakmak toplumun cahil kalması demektir! O sebepledir ki kadını sürekli aşağılayıp, neredeyse yok saymak bu karanlık yaşamın devam ettirilmesine imkan tanır. Hangi ahlak, hangi din, hangi vicdan, küçücük kız çocuklarına evlilik yolu açar? Bunun neresi insanlık? Neresi ahlak? Neresi din? Bu ne kepazelik? Bu, sapkın ruhların, cinsel sapkınlıklarını gerçekleştirmek için dini kullanmaktan başka bir şey değildir!


Öte yandan bu kepazeliklerin ve seviyesizliklerin yaşanabilmesi ancak ve ancak kadınları eve kapatıp, bilgiden uzak cehalete teslim etmekle olur! Onun için Kızların okuması istenmiyor! Kadın ancak bu şekilde alaşağı edilerek bu tür iğrençliklere maruz bırakılabilir.

Yarının umudu ülkenin dört bir yanındaki kız çocukları, onlar aydınlık yarınlarımızın geleceğidir.
Bu çocukları eğitmek, onları tüm özgürlüklere ve kadının özgürlüğüne düşman sonradan uydurulmuş saçmalıklardan kurtarmak, bilinçli bireyler şeklinde yetiştirmek  şart!

Zira akıldan uzaklaşıldığında, bidat ve uydurma hadisler ortaya çıktığında, ne yazık ki bugün yaşanıldığı gibi  "mide bulandıran" olaylar karşımıza çıkıyor.

Sınırımızın biraz ötesinde yaşanan bu kepazelikler dolayısıyla bizim bölgemizde de feodal yaşamı kısmen benimseyenlerin, kızlarımızı küçük yaşta evlendirmelerine tanık oluyoruz.

Bu nasıl oluyor? Kapalı toplumların "Allah, din, Kur'an" ve de  "örf-adet" demeleriyle.

Sahi... 


"Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan, ondan eşini var eden, ikisinden de birçok erkekler ve kadınlar üreten Rabbinize karşı gelmekten sakının." Nisa Sûresi, 1. Ayet

Özellikle cuma namazı sonrası...

"Ankara İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve diğer sivil toplum kuruluşu üyeleri, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye idam cezası verilmesini protesto etti.

Cuma namazı sonrası Kocatepe Camisi bahçesinde toplanan grup, sloganlar atarak Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önüne kadar yürüdü." 28 Mart 2014

Ve...

Şanlıurfa Siverek ilçesinde bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye "şiddete teşvik" suçlamasıyla idam cezası verilmesini protesto etmiş.

Ne kadar güzel...

Aynı İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği ve diğerleri..

Sorum size ve çok açık:

Irak'ta bu "mide bulandıran" yasa'ya niye aynı tepkiyi vermiyorsunuz? 

Yoksa... 

Kadınlar ve küçük kız çocukları sizin gözünüzde aynı "insan hakları"na sahip değiller mi?

Allah onları insan olarak yaratmadı mı?

Kadınların erkeklere köle olarak mı  yaratıldığını düşünüyorsunuz?

Eğer böyle (!) ise, bunlar  Allah'ın hangi  kitabında yazıyor?



Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

2 yorum:

  1. Dönüştürülen bir toplumun acılarını yaşıyoruz. Yapılan her şeyi onaylayan bir kitle yaratıldı. sorgusuz ve sualsiz atılan her adımı onaylayan bu kitle insanın idrak sınırlarını zorlayacak ölçüde bir düşüncesizlik girdabında ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar Tülay Öğretmenim.

    Fırsat buldukça blogları ziyaret ediyorum.

    Şu anda tüm dünya üzerinde bulunan hangi İslam ülkesinde İslam, Cenab-ı Hakk'ın emrettiği gibi uygulanıyor ki?.. Hiç birinde... Irak işi biraz daha ileri götürmüş. Merak etmeyin eğer ellerinden gelse, ülkemizde de aynı şeyleri uygulayacak zihniyet hala fırsat kolluyor. Oysa Yüce kitabımız Kur'an'ı Kerim'in kullandığı "insan" kavramı kadını ve erkeği birleştirerek her ikisine de eşit derecede değer verildiğini gösterir. İnsan adı, insanın manevi varlığını,güzel ahlakını,erdemli bir varlık olduğunu anlatır. Gerçekte insan akıllı bir varlık olmasıyla diğer bütün varlıklardan ayrılır.

    Kur'an'da doğrudan Yüce Allah'a ait olan ifadelerle başka kişilerden aktarılan ifadeler arasında fark vardır. Örnek olarak: "Kadınların tuzağı (hilesi) büyüktür." (Yusuf:12/8)Bazıları bu ayeti, kadınların tuzakçı, hilekar olduklarına delil getiriyor.Oysa bu ayet,bir firavunun sözüdür. Meryem'in annesinin de "erkek dişi gibi değildir." (Ali-İmran 3/36)ayetinin erkeğin kadından daha üstün olduğuna delil olması mümkün değildir. Çünkü bu Yahudi bir hanımın sözüdür.Yahudiler erkeği kadından üstün tutarlardı. Kur'an sadece bunları alıntıladı, bu düşüncelerin uygun oldukları yönünde irade göstermedi. Bu tür örnekleri daha çoğaltabiliriz.

    Müslümanlar akıllarını başlarına almalıdırlar. Aksi halde Cenab-ı Hakk, aklını kullanmayanların üzerlerine hiç bir ayırdım yapmadan pislik yağdırır.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil