17 Nisan 2014 Perşembe

Ben de Cumhurbaşkanı Olabilir miyim?





Gündem yoğun.. Malum önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Dolayısıyla konu üzerindeki haberler hemen her Türk vatandaşını yakından ilgilendiriyor...

Hal böyle olunca da akla gelen "Ben de cumhurbaşkanı olabilir miyim?" sorusunu dile getirmek oldu. Zira yeni yasaya göre cumhurbaşkanını halk seçecek. Yani biz Türk halkı "seçecek"mişiz...

O halde... "Eğer en az kırk yaşında iseniz, yüksek okul mezunu iseniz ve de  milletvekili seçilme kriterlerine uyuyor..."

Dolayısıyla her Türk vatandaşı cumhurbaşkanı olabiliyormuş...

Ne kadar güzel... Ama durun bi dakika.. Bir şart daha var, ki bence asıl burası önemli.. Zira en az yirmi milletvekilinin de imzası gerekiyor "aday" olabilmek için! Kısaca Türkiye Büyük Millet Meclisinde 20 tane tanıdığımız milletvekili var ise ancak cumhurbaşkanlığına aday olabiliriz, nokta.

Demek ki neymiş?

Bu durumda cumhurbaşkanı olabilme niteliği taşıyan her sade Türk vatandaşı bırakın cumhurbaşkanı olabilmeyi, aday bile olamıyormuş!!!

E hani... "seçme ve seçilme özgürlüğü"müz vardı?


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

1 yorum:

  1. Merhabalar Tülay Öğretmenim.

    Tabi ki siz de cumhurbaşkanı olabilirsiniz, ancak 20 tane milletvekilini kafaya almanız gerekiyor. Bence en büyük saadet, insanın kendi gönlüne cumhurbaşkanı olmasıdır.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil