6 Nisan 2014 Pazar

GOBEN ve BRESLAU'yu Hatırlıyor musunuz?















"ABD, Karadeniz’e Donald Cook adlı yeni bir savaş gemisi gönderiyor. Bu destroyer basit bir gemi değil. Üzerinde Tomahawk türü orta menzilli nükleer başlık taşıyabilen taktik füzelerin yanı sıra ABD füze kalkanının unsuru füze avcısı roket sistemleri de bulunuyor."

Öte yandan...

"Rusya Güney Askeri Bölgesi zırhlı birlikleri 2 Nisan tarihinden itibaren Ukrayna’ya sadece 300 km mesafede Volgograd bölgesi uydu destekli atış tatbikatı başlattı."5 nisan 2014,

Kısaca... gazete haberlerine bakılırsa:


Rusya-ABD ilişkilerinde yeni senaryolar var... Zira İki ülkenin de olası nükleer savaşları hesap ederek, nükleer savaş senaryolarına hazırlık yaptığı anlaşılıyor.

Hal böyleyken tarihi hatırlatmak açısından içeriği çok önemli ve de dikkat çekici bir bilgiyi paylaşmak isterim:


Goeben ve Breslau adlı Alman yapımı kruvazörler İngiliz Akdeniz Donanması'ndan kaçarak Çanakkale Boğazı'nı geçip, İstanbul'a (Osmanlı Devletine) sığınmışlardı. Daha sonra İngiltere bu gemileri geri ister. Osmanlı devleti ise İngilizlere gemileri satın aldıklarını ve isimlerinin "Yavuz" ve "Midilli" olarak değiştirildiğini duyurur. Bundan sonra bu gemiler Karadeniz'e açılır ve Sivastopol'da Rus üslerini bombalamasıyla birlikte Rusya'nın buna karşılık vermesi Osmanlı'nın 1. Dünya Savaşına girmesine sebep oldu. 

Dolayısıyla...

Karadeniz, kim bilir belki de yine aynı savaş senaryolarına  ev sahipliği yapar konuma doğru sürüklenmenin "makus talihi"yle karşı karşıya... 




Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder