11 Ağustos 2014 Pazartesi

Sorularım... Muhterem Müftü Efendiye!





TÜRK filmlerinin değişmez repliklerinden birisidir:

"Durun siz evlenemezsiniz! Siz kardeşsiniz..."

Durun siz beraber horon tepemezsiniz!

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde düzenlenen 195. Sis Dağı Yayla Şenliği’nde konuşan Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin ÖZTÜRK,  "eğlencelerimizi yapalım ama kadınlı -erkekli karışık yapmayalım" demiş. Dahası,

"Samsun Müftüsü olarak ben bile izleyemem kadınların o horonunu. Siz hiç izleyemezsiniz. Demek ki kadın oynayacak kadınlar izleyecek. Erkek oynayacak, kadın - erkek izleyecek. Kadın erkek karışık şekilde oyun oynamak İslam’a göre haramdır ve hesabı vardır. Türküler de müstehcen olmayacak."

"Bunu söylemek benim görevim. Sizi uyarmazsam bana da hesabını Allah sorar. Yanınızdaki kardeşiniz bile olsa kadınlı erkekli el ele tutuşup horon oynayamazsınız" gibi inciler saçmış..

Valla "Kur'an'ı silip baştan yazacaklar"ını söyleyen  "sapkın" IŞİD  tedhiş örgütü yakın zamanda  "72 maddde"lik  bir broşür yayınladı.. Diyor ki dağıtılan broşürde:

"Hanım tesettürlü olmalıdır. Kadın çalgılı düğünlere gitmemelidir. Yol ortasında insanların gezdiği yerlerde oturmamalıdır. Fal baktırmamalı, zorunlu olmadıkça alışverişi kocasına yaptırmalı, kocasından izinsiz dışarı çıkmamalıdır. Kaşını aldırması, saç ektirmesi ve estetik yaptırması haramdır. Pantolon giymemelidir. Yabancı erkeklerle tokalaşmamalıdır. Evde köpek beslemek haramdır, ince çorap giymemeli, terlikle gezmemeli, müzik dinlememelidir. (DHA)"

Eh.. bunları söyleyen kafa kesen, ciğer yiyenler, hadi anladık diyelim... Pekii.. "Eğlencelerimizi yapalım ama kadınlı -erkekli karışık yapmayalım" diyen, bizim Müftü Efendi'ye ne diyeceğiz?

Adama sormazlar mı, "IŞİD'den farkınız ne?" diye!

Yaşanılan tüm bu acılar karşısında akleden ve sorgulayan bir Müslüman olarak, "yardımcı doçent"liğe kadar yükselen  Muhterem Müftü Efendi'ye sormak istiyorum:


1- Etrafınızda ve dünyada insanlar birbirini öldürüp, Müslüman Müslümanın kanını akıtırken, kardeş kardeşi boğazlarken,  tüm bunlar İslam'a göre haram değil midir? Asıl bu durumda görevinizi yapmadığınızın farkında mısınız? Ve  yardımcı doçentliğe yükselecek kadar İslam  ilimi yapan birisi olarak bu vahşete sessiz kalmanızın hesabını Allah'a ve insanlığa karşı nasıl vereceğinizi  düşündünüz mü?

2- "Erkek kardeşinizin bile elini tutmayacaksınız" ifadesi ne anlama geliyor? Bu tür düşünce bir sapkınlık değil midir? Kardeşin kardeşe bakışında "şüphe" uyandırmak anlamı taşıyan bu "sapkın" düşünce,  insanların bilinçaltı zihnini uyarmak anlamı taşımıyor mu? Size ilahiyatta bunları mı öğretiyorlar?

3- Coğrafyamızı  ırkçı ve mezhepçi söylemlerle ve ayrıştırmalarla kan gölüne çevirmek isteyenleri hem Müslüman bir vatandaş olarak, hem aklı başında bir ilahiyatçı olarak, hem de karşılığında para aldığınız ve ekmeğini yediğiniz sorumluluğunu taşıdığınız mevkii açısından  göreviniz, bu  zalimleri  uyarmak, dolayısıyla halkı bilinçlendirmek değil midir? 

4- O halde bilerek ya da bilmeyerek onların ekmeğine yağ sürdüğünüz  bu cümlelerden dolayı, masum insanlarımızdan ve özellikle Trabzonlu kardeşlerimizden özür dilemeyi düşünüyor musunuz?

5- İnsanların sevgi içerisinde neşe ve mutlulukla  eğlenmesinin size ne gibi zararı var? Trabzonluları birbirine bağlayan ve yüz yıllardır sürdürülen bu güzel şenlikten neden rahatsız oldunuz?

6- "Müstehcen türküler" de ne oluyor?!..  Sizin asıl "görev"iniz dillerine pelesenk etmiş,  "Allahuekber" nidalarını kötüye kullanarak  adam öldürenleri uyarmak değil midir?

7- Özellikle Sevgili Peygamberimiz'in  bugünlerin yaşanacağı  endişesinden olsa gerek ki, bu konun üzerini kalın çizgilerle çizme ihtiyacı hissediyor. Zira  Hutbesinin üç yerinde aynı hatırlatmayı tekrar tekrar yapıyor. "Mü'minler!  Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz! Müslüman Müslüman'ın kardeşidir ve böylece bütün Müslümanlar  kardeştirler. Bir Müslüman'a kardeşinin kanı da, malı da helal olmaz. Fakat malını gönül hoşluğu ile vermişse o başkadır."

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in bu uyarısından yola çıkarak... Pek Muhterem Müftü Efendi, Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi'ni en son ne zaman okudunuz?!


Sevgi ve saygılarımla!


Hz. Muhammed'in Veda Hutbesinden...

"Ey insanlar! Sözümü iyi dinleyiniz! Bilmiyorum, belki bu seneden sonra sizinle burada bir daha buluşamayacağım.  İnsanlar! Bugünleriniz nasıl  mukaddes bir gün ise, bu aylarınız nasıl mukaddes bir ay ise, bu şehriniz (Mekke) nasıl mübarek bir şehir ise, canlarınız, mallarınız, namuslarınız da öyle mukaddestir, her türlü tecâvüzden korunmuştur.

Ashabım!

Muhakkak Rab'binize kavuşacaksınız. O da sizi yaptıklarınızdan  dolayı sorguya çekecektir. Sakın benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz ve birbirinizin boynunu vurmayınız! Bu vasiyetimi, burada bulunanlar, bulunmayanlara ulaştırsın. Olabilir ki, burada bulunan kimse bunları daha iyi anlayan birisine ulaştırmış olur." 632


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder