19 Ağustos 2014 Salı

Müslüman Mahallesinde Salyangoz Satmak











15 Mayıs 1919'da İzmir'e giren Yunan askerlerine ilk kurşunu sıkarak işgallere karşı silahlı direnişi başlatan Hasan Tahsin, hemen oracıkta Yunanlılar tarafından şehit edildi.  1973'te İzmir Konak Meydanı'nda Hasan Tahsin anısına İlk Kuşun Anıtı dikildi.



31 Ekim 1919 günü hamamdan çıkan 3 Türk kadınına Fransız Ermeni lejyonerleri "Burası artık Türk memleketi değildir. Fransız müstemlekesinde böyle gezilmez!" diyerek kadınların peçelerini zorla açmak istemişlerdir. Olaya ilk müdahale eden Çakmakçı Sait: "Gâvur oğlulları! Dokunmayın bacılarıma!" diyerek düşmanın üzerine yürüdü. İşgalci güçler tarafından yaralandı. Bunu gören Sütçü İmam Ali silahıyla ateş ederek bir işgalciyi öldürmüş, bir diğerini de yaralamıştır...



Antep işgali sırasındaki mücadelede,  Fransız  yüzbaşısı  Andrea  Lefeure Tailon, daha sonra kaleme aldığı anılarında, Şahin Bey'in, dillere destan cesaret ve atılganlığı hakkında, şu takdir ve hayranlık yüklü cümleleri  sarf  ediyor:



''Bir  avuç  Türk  müfrezesi, inanılmaz şekilde direniyordu. Kalbimizde hırs değil,   takdir   hissi   vardı.   Başlarında   genç   bir adam vardı. Subayları olmalıydı. Allah bilir ya, ateş   etmek   istemedik.   Yürüdük.   Süngülerine davrandılar.  Ne  yazık  ki,  savaşta  kahramanları da öldürmek gerekiyor; hedefe varmak için. 10 dakika sonra, baştaki genç subay ve arkadaşları, diğerleri gibi süngü çatışmasında hayatlarını kaybetmişlerdi. Antep'e erzak yetiştirdik; ama o genç subayın hayali, bütün Kilik'ya maceramızda bizi bir gölge gibi kovaladı!"

Gaziantep Savunması’nın kahramanlarından  Şahinbey’in şehit düştüğü Elmalı Köprüsü’nün yanıbaşındaki alan anıt mezar olarak düzenlenmiştir. Şahinbey Anıt Mezarı, Gaziantep-Kilis karayolunun 28. kilometresinde yer almaktadır.



Anadolu'nın pekçok yerinde birçok millî mücadele kahramanlarımızın anıtları dikilmiştir. Onları gururla, şükranla ve minnetle  yüreğimiz sızlayarak anıyoruz...

Ve yıl 15 Ağustos 1984…

Müslüman ve Türk düşmanlarınca vatan topraklarımızı bölmeyi yüz yıllık hedefleri haline getiren HAÇLI emperyalistlerin  yarattığı eli kanlı tedhiş örgütü PKK, ilk silahlı eylemini yaptı. Bir askerimizi kurduğu hain tuzakla  şehit etti. O hain kurşunu sıkan tedhişçinin ne yazık ki heykelini vatan topraklarımıza diktiler, iyi mi?

Bu topraklarda dikilen heykellerin tek özelliği vardır ki...

Bayrağımıza, özgürlüğümüze, milletimize, namusumuza, imanımıza, ezanımıza, camimize, değerlerimize, dilimize, ecdadımıza göz dikenlere karşı göğsünü siper etmiş kahramanlarımızdır.

Pekii...

Askerimiz Süleyman  Aydın'ı şehit eden lojistik ve maddi yardımı Batılı güçlerce sağlanan, vatanımızı ve milletimizi bölmekle görevli eli kanlı tedhiş örgütü PKK’lı Mahsum KORKMAZ kim?

Sevr'i Büyük Türk Milleti'ne dayatanlar değil mi?

Ve aynı plân doğrultusunda bugün İslam coğrafyasını etnik-mezhepsel ayrışma üzerine kan gölüne çeviren aynı "güçler" değil mi?

Eee, ne oluyor? 

Bir yanda vatanın, bayrağın, bölünmez milletin bütünlüğü ve değerleri için canlarını veren başımızın tacı yiğitlerimizin anıt heykelleri... 

Öte yandan bu yiğitlerimizin kemiklerini sızlatacak türden elin gâvuruyla işbirliği içerisinde sinsice  onların maşası, kuklası olanların tetikçi heykeli...

Diyeceğim...

Hani bizim güzel bir atasözümüz var:

"Müslüman mahallesinde salyangoz satmak"...

Diyarbakır Lice ilçesine dikilen bu heykel de öyle bir şey be!


Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder