2 Eylül 2014 Salı

Denize Düşen Yılana Sarılır





Yaşadığımız coğrafyanın şu anda içinde bulunduğu ve de emperyal güçlerce tezgahlanmış dalaverelere dümenlere,  halkımızca bilinen "Bizans oyunu" tanımlamasıyla  yazıma başlamak istiyorum. Zira Bizanslıların türlü entrikalarla çevirdikleri dolaplar, tarihten bu yana milletimizin hafızasında... Onun için, "çok zekice" tezgahlanmış her türlü "ayak oyunu"nu, biz millet olarak böyle ifade ederiz.

"Irak'ın kuzeyinde terör örgütü IŞİD'le çatışan Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'ne yardım listesi kabardı. ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel 6 Batılı ülkenin daha Barzani'ye silah göndereceğini duyurdu.
Silah yollayacak ülkeler listesine İngiltere, Kanada, İtalya, Danimarka, Hırvatistan ve Arnavutluk da katıldı."



Bugün de..

 "Alman hükümeti Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) silah yardımında bulunma kararı aldı." haberini duyduk, okuduk.


Nasıl yani...

Batı'nın şu rezilliğine bakar mısınız?

Heyhat...

Şu anda Türk milleti olarak her zamankinden daha uyanık olmamız gerekiyor... Aklımız bölgemizdeki yaşanan olaylarda,  gözümüz Batı'nın oyuncularında olmalı..

Zira aynı güçler değil miydi, PKK denen canavarı yaratanlar? Ve onlara her türlü lojistik desteği sağlayanlar?

N'oldu şimdi..

Olan şu:

Önce "PKK" tedhiş örgütü..

Ardından tıpkı "PKK" gibi, aynı şekilde yaratılmış başka bir canavarla -IŞİD'le- bölgeyi vahşice kan gölüne çevirtmek. Sonra da  bu  vahşetin  önüne geçecek başka bir  tedhiş örgütünü -PKK'yı-   bir "kurtarıcı" gibi göstermek...

Yani "denize düşen yılana sarılır" misali..


Söylenilen odur ki; bu söz,  ilk defa Sultan 2. Mahmut zamanında söylenilmiş. "Kavalalı Mehmet Ali Paşa ve oğlu İbrahim Paşa, Osmanlı'nın başına dert olmuş; birlikleriyle beraber Suriye'ye kadar gelmişler. Bu kuvvetlere ordusunun karşı koyamayacağını anlayan Sultan 2. Mahmut da, Rus Çarı'ndan yardım ister. Ruslardan yardım istemek alışılmış bir durum değil. Dolayısıyla  vezirlerden bir kısmı,  "bu nasıl iştir?" diye sorunca,  2. Mahmut: "Ne yapalım" der, "denize düşen yılana sarılır".


Dolayısıyla bu haberler, bölgemizde bugün kurgulanan entrikaları  oldukça derinlemesine anlatan bu atasözünü, aklıma getirdi. Hani yarattıkları canavarı bir başka canavara kırdırmak asıl nihai hedef.. 

Böylelikle "PKK" bölgenin "kahramanı" gösterilerek yine bölge halkına PKK "şirin" gösterilmiş  olacak. Ayrıca böylelikle de illegallikten çıkartılarak, "legal" bir oluşumun alt yapısı da hazırlanmış oluyor PKK için.

Eh ne diyelim...  hele de denize düşenler yüzme bilmiyorsa, vay geldi başlarına... Can havliyle çırpınanlar, ellerine ne gelirse tutunmaya çalışırlar böyle durumlarda. Hani bu, kimi zaman "yılan" olur, kim zaman da işte böyle eli kanlı bebek katili PKK gibi illegal çeteler olur...



Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder