27 Mayıs 2015 Çarşamba

Robin Hood
















"Demirtaş: "HDP bir Robin Hood hareketidir. Zenginden alıp, fakire veren bir harekettir" dedi." 26 Mayıs 2015, Hürriyet

Robin Hood zenginlerin mallarını çalıp fakirlere dağıtan bir kahramandır.

"Robin Hood, İngiliz halk hikâyelerinde yer alan bir hayduttur. O'nun düşmanı, görevini kötüye kullanan, topraklara saldıran, yüksek vergilendirmenin yanı sıra fakirlere kötü davranan biri olmuştur."

Dolayısıyla hani HDP  Robin Hood'a benzetilmiş ya.. doğru(!) valla...  Zira HDP'nin bir türlü feodal sistemin vazgeçilmezi olan   ağalık düzenini eleştirmediği gibi, bu düzenin yıkılması gibi bir derdi de yok... O vakit toprak ağalarının elinde marabalığa mahkum edilen insanlarımızın sefaletini görmezden gelerek, kendilerini  Robin Hood'a benzetmeye kalkışmak, olsa olsa komedi olur! Dahası buna kargaları bile güler...


Allah aşkına... bırakalım askerimizi, polisimizi de... Sivil masum binlerce vatandaşlarımızdan tutun da kundaktaki bebeğe kadar katledeni, öğrtemenini, memurunu öldüreni, memleketinin yollarını, iş arabalarını, dükkanlarını... yakan, yıkanları lanetlemeyenler..

Nasıl olur da Robin Hood'a benzetilir?..

Ha..  illâ da benzemek isteniyorsa

Robin Hood'un düşmanı, fakirlere kötü davranan despotlar daha uygun...


Sevgi ve saygılarımla!

"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.) 

3 yorum:

  1. Merhabalar.

    Adam boş. Adam da kültür yok, kara cahil. Eğer biraz sağlıklı düşünebilseydi bu benzetmeyi yapmazdan evvel bir araştırma yapardı ve bakardı ki, Robin Hood bunlara göre değil, o zaman bu benzetmeyi hiç yapmazdı. Memleketimizi bu hale getirenlere lanetler yağdırıyorum. İçeriden ve dışarıdan bu ülkeyi bölmek, parçalamak için ellerinden geleni yapıyorlar. İktidar da bunlara çanak tutarak işlerini kolaylaştırıyor.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Robin Hood batılı bir hayduttur. Masum insanlarımız katledenler de Anadolu'da haydutluk yapmaktadır. HDP anlayışını biliyoruz. Fakat imralı ile süreç konusunda görüşme yapanların da doğru yapmadığını söylemek gerekir.

    YanıtlaSil
  3. Şu adamın adını duyduğumda dilimin bağları çözülecek diye korkuyorum. Allah bildiği gibi yapsın!!!!

    YanıtlaSil