30 Ağustos 2015 Pazar

HEPİMİZ MEHMETÇİĞİZ!













Büyük emperyalist güçler, Osmanlı İmparatorluğu'na karşı kendi menfaatlerine uygun politikalarla  Yunanistan'ı kullanmayı amaç edinmişlerdi. Ve bu doğrultuda  İngiltere Başbakanı olan Gladstone, "Türkleri çantasıyla bavuluyla Avrupa'dan atmak" ifadesiyle İngiliz çıkarları ve emellerine dayalı bir Yunanistan yaratmanın peşine düşerek,..

15 Mayıs 1919'da  İzmir işgal edildi... 

Yunanistan "Küçük Asya Macerası"yla Ege sahillerinden Anadolu içlerine kadar ilerledi..

Yunanlıların denize dökülmesiyle kazandığımız bağımsızlık savaşımız, Başkomutanlık Meydan Muharebesi dünyaya, "üzerinde güneş batmayan imparatorluk" olarak kendini tanımlayan  İngiltere'nin  yenilgisidir aslında..

Dolayısıyla...

Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün önderliğinde Büyük Türk Milletinin  emperyalizme karşı kazandığı bağımsızlık zaferinin bugün 93. yıldönümü... 

Dün 30 Ağustos 1922'de Büyük Türk Milleti (TÜRK ORDUSU) şehit vererek yani kanla  bedel ödeyerek içte ve dıştaki düşmana cevabını verdi...

Bugün vatanımızın ve milletimizin  bölünmez bütünlüğüne göz diken aynı emellere kararlılıkla cevabımız,

Hepimiz MEHMETÇİĞİZ...

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU ve MUTLU OLSUN!


:)



Sevgi ve Saygılarımla!



"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)




2 yorum:

  1. Merhabalar.

    Türk milleti zaten anadan doğma askerdir, Mehmet'dir, Mehmetçik'dir. Keşke Kurtuluş Savaşı zamanında ben de olsaydım. Dostumu düşmanımı bilir cephelerde ona göre savaşırdım. Şimdi ne dost belli, ne düşman belli, neye göre nasıl savaşacağız?

    30 Ağustos Zafer Bayramı, Türk'ün Kurtuluş Savaşı'nın sonucudur. Kutlu olsun, mutlu olsun. Ceddini inkar edenlere de yazıklar olsun!

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Aynı düşüncelerinize katılıyorum..Büyük Atatürk,Sakarya Meydan Muharebesinde "Hatt-ı müdafaa yoktur; sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça vatan terk olunamaz." emrini vererek muharebeyi geniş bir alana yaydığında,Yunan kuvvetleri bulundukları mevkiyi terk etmek zorunda kalmışlardı..İşte bu aziz millette de bu şevk ve bu hırs olmalıdır ki kutsal vatan topraklarımızı son kan damlasına kadar savunabilelim..30 Ağustos Zafer Bayramınız size,ailenize ve tüm Türk milletine kutlu olsun..İyi dileklerimle..

    YanıtlaSil