5 Eylül 2010 Pazar

Kalplerimizi Temiz Tut Allah'ım!














"Oku seni yaradan rabbinin adıyla oku" Alak Sûresi 1-2. Ayet Hz. Peygamber, "Ben okuma bilmem" diyerek cevap vermiş Cebrail ise "Seni okutacağız ve öğrendiğini asla unutmayacaksın" buyurarak, Peygamberimize ilk vahiyi böyle bir gecede bildirmiştir. Bu gece Kadir Gecesi'dir.


"Artık, her türlü hırs, kişisel çekişme ve kavgalarımızdan uzak duralım. Fanilerin geçici memnuniyetini değil, Bâki olan Rabbimizin hoşnutluğunu esas alalım; gösteriş ve desinler diye değil inandığımız gibi yaşayalım ve davranalım. Özümüz sözümüz, içimiz dışımız bir olsun. Bu gecede Yüce Allah'ın bizlere bilgi, anlayış ve ihlâs vermesi, doğruyu bulduktan sonra kalplerimizi saptırmaması ve bizi affetmesi için dua edelim. İhtiyaç içerisinde ve zor şartlar altında yaşamını sürdürmek zorunda kalan insanlarımızın maddi ve manevi yardımlarına koşarak sıkıntılarını paylaşmaya, acılarına ortak olmaya çalışalım." 04.09.2010, Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU Diyanet İşleri Başkanı


"İnsanda bir organ vardır. Eğer o sağlıklı ise bütün vücut sağlıklı olur; eğer o bozulursa bütün vücut bozulur. Dikkat edin! O, kalptir." HADİS (Buhari)


Bugün kişisel hırslara kapılarak bencilliğin esiri olduk. Yani insani duygulardan gittikçe uzaklaşıyoruz. Bu anlayışla birlikte ne yazık ki insanlığın hazin sonunu kendi ellerimizle hazırlıyor gibiyiz... Zira insanların fütursuzca ve azgınca davranışları gösteriyor ki kalp sağlığımız bozulmaya yüz tutmuş... O vakit toplum olarak bu gece öncelikle kalp sağlığımız için duacı olalım! :)


İşte bu duygu ve düşünceler etrafında buradan söylenebilecek tek şey, Kadir Gecesi'nin yüce milletimize birlik, beraberlik ve hoşgörü ile devam etmesine vesile olmasını; İslam dünyasına mutluluk, tüm dünyaya ise barış getirmesini Yüce Allah'tan diliyoruz.


Sevgi ve saygılarımla!



Not: Bir önceki yazımda değindiğim üzere; ve konunun önemine vurgu yapmak için bir kez daha buradan ele almak istediğim, kendini bilmez kişilerin sözde "din" adına yola çıkarak, bir başkasına yapmış olduğu zorbalığının karşılığı olan Kur'an-ı Kerim'den ilgili üç ayeti buradan izninizle paylaşmak isterim. Zira aynı zamanda bu gecenin günahlarımızın affedilmesine bir fırsat olduğunu biliyoruz... T.G.

Gâşiye Sûresi:

"Artık sen öğüt ver! Sen ancak bir öğüt vericisin." 21. Ayet

"Sen, onlar üzerinde bir zorba değilsin." 22. Ayet

"Sonra onların sorguya çekilmesi de sadece bize aittir." 26. Ayet


1 yorum:

  1. Evet , allah hepimizin kalplerini temiz tutsun .
    Elif .

    YanıtlaSil