10 Kasım 2011 Perşembe

İmamı Âzam'dan...




















"Türk Kurtuluş ve Aydınlanma Savaşı'nın esas anlamı, bizce budur. Mustafa Kemal, Hz. Muhammed'i, yeniden, "esaret tanımamanın sembolü" ilan etti. Tıpkı İmamı Âzam gibi, İslâm'ın temel ibadetinin "zulme karşı çıkış" olduğunu dünyaya duyurdu. "Hz. Muhammed'in en büyük mucizesinin özgürlük savaşı Bedir Harbi" olduğunu da Müslümanlara duyurdu.

(...)

Gerçek şu ki emperyalistler, ezip sömürmek istedikleri toplumların direnen unsurlarını bir bir "insanlık düşmanı" gibi tanıtmakta, onları faşizmle, despotizmle, insan haklarını ihlalle, aşırı devletçilikle evrenselliğe karşı çıkmakla suçlamaktadırlar. Onca ilmine, irfanına, bütün fıkıh ekollerinin babası sayılmasına rağmen İmamı Âzam'ı işkenceler altında katletmelerinin sebebi de işte budur. Yani zulme ve zalimlere örtülü destek anlamına gelecek uşaklığa yanaşmaması...


Türk Kurtuluş Savaşı'nın öncülerini, özellikle Mustafa Kemal'i aynen böyle suçlamışlardır. Ve bugün emperyalizmle işbirliği zilletine tenezzül edenler de Mustafa Kemal'i aynı Haçlı lügati kullanarak suçlamaktadırlar. Şunu da unutmayız:

Ahzâb 57. ayete göre, "Allah'a ve Peygamber'e eziyet edenler lanetlenmişlerdir."

(...)

İmamı Âzam, Mehmet Akif ve Mustafa Kemal'de Bedir Harbi'nin yeri ve anlamı

Bu büyük benliklerin üçünde de temel düşman zulüm, üçünde de imanın temel belirişi ve temel ibadet, zulümle mücadeledir. Zulüm anabaşlığı altında şirkin her türünü (riyâkarlık, insan putlaştırma, ecdatperesetlik) sokmak zorundayız. İmamı Âzam da Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran irade de (özellikle Atatürk) bu zulüm türlerinin tümüne karşı mücadele vermiştir.

Üçü de, ibadetleri imandan bir parça görmeyen anlayışlarını, zulme karşı mücadelede kırmaktalar. Zulme karşı mücadelesi olmayan bir imanı sağlam iman saymamaktalar. Üçü de "onur ve istiklâl mücadelesi bitinceye kadar seccadeyi dürme"nin gerektiğine inanmaktalar.

Atatürk'ün, İmamı Âzam'dan âdeta miras gibi alıp benimsediği"zulme karşı mücadele" zihniyeti onu, Hz. Peygamber'in temel özelliğinin "esaret tanımama" ve temel mucizesinin de Bedir Savaşı olduğu fikrine götürmüştür. Gerçekten de Mustafa Kemal'in bu din-iman ve Peygamber anlayışı tam bir İmamı Âzam idraki sergilemektedir.

Zulme karşı çıkışın Bedir Savaşı ile irtibatlandırılması da İmamı Âzam kaynaklıdır.

(...)

İmamı Âzam'dan 13 asır sonra verilen Türk Kurtuluş ve Aydınlanma Savaşı'nın bir tür İmamı Âzam'ı olan Mehmet Akif Ersoy, Bedir Harbi ile Türk Kurtuluş Savaşı arasında iman ve zihniyet bakımından olduğu kadar, savaşı veren askerlerin kişilik yapıları ve tarihi rolleri bakımından da irtibatlar kurmuştur. Türk şiirinin en büyük ustalarından olan Akif, Çanakkale Şehitleri'ni destanlaştırdığı ölümsüz şiirinde, Çanakkale'yi geçilmez kılan Mehmetçiklerin iman ve misyonlarını şu dizelerle tanıtmıştır:


'Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor tevhidi,
Bedr'in arslanları ancak bu kadar şanlı idi.' " Yaşar Nuri ÖZTÜRK

Arapçılığa Karşı Akılcılığın Öncüsü İMAMI ÂZAM EBU HANİFE (Esas Fikirleri Gölgelenen Önder) sf: 192/194



Bugün 10 Kasım...

Büyük Atatürk'ün ölümünün 73. yıldönümü...



"Atatürk'e 'diktatör' dedi

Gazeteci Nagehan Alçı, Mustafa Kemal dönemindeki uyugulamaların, 'zalimce' olduğunu iddia etti." 3 Kasım 2011, Gazeteport



Ata'mıza "diktatör" diyen "modern" görünümlü "elit" hanıma seslenmek istiyorum:


Acaba Atamız olmasaydı, sen bugün oralarda boy gösteriyor olabilir miydin???


O dönem için; "son derece zalim bir dönem" diye söylemlerde bulunan "elit" hanım, acaba bugün Arap coğrafyasında ve özellikle Irak'da yaşanan zulme ve katliama neden sessiz kalıyor?! Niye televizyon televizyon gezip olanları dünyaya ve ülkemiz halkına anlatarak haykır mıyor?

Zira Atatürk'ün kurmuş olduğu modern Cumhuriyet sayesinde dilleri çıkan ve konuşabilen...

Özgürlüğün kıymetini bilmeden "özgürlük" adına konuşmayı ve böyle pervasızca çığırtkanlığını Ata'mıza değil de, Irak'da zulüm gören hem cinslerini savunmak için, Hak için kullanmayı düşünemeyecak kadar gözünün döndüğünü...


Ancak yukarıda belirtildiği üzere Yaşar Nuri Hoca'nın ifadelerindeki anlatımlarla en güzel şekilde izah bulacağını bir kez daha izninizle ifade etmek isterim:

"emperyalistler, ezip sömürmek istedikleri toplumların direnen unsurlarını bir bir "insanlık düşmanı" gibi tanıtmakta, onları faşizmle, despotizmle, insan haklarını ihlalle, aşırı devletçilikle evrenselliğe karşı çıkmakla suçlamaktadırlar.Onca ilmine, irfanına, bütün fıkıh ekollerinin babası sayılmasına rağmen İmamı Âzam'ı işkenceler altında katletmelerinin sebebi de işte budur. Yani zulme ve zalimlere örtülü destek anlamına gelecek uşaklığa yanaşmaması..."


Büyük Atatürk;

Seni Türk milleti asla unutmayacak!

Ve sana olan sevgimiz hiç bitmeyecek!

Seni özlem, minnet ve saygıyla anıyoruz

Ruhun şad olsun Ata'm...

Sevgi ve saygılarımla!

Image"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR." HZ. MUHAMMED (S.A.V.)

1 yorum:

  1. Allah bu ülke için çalışan,ter döken herkesi gittikleri yolda yalnız bırakmasın.Başta M.Kemal Atatürk olmak üzere tüm büyüklerimize rahmet eylesin,ruhları şad olsun...

    YanıtlaSil