13 Ekim 2016 Perşembe

"Bugünkülere Ders Olsun, Ders!"



Kurtuluş Savaşı’na ilişkin Kadir Mısıroğlu, "Keşke Yunan galip gelseydi. Ne hilafet yıkılırdı. Ne şeriat yıkılırdı. Ne medreseler lağvedilirdi. Ne hocalar asılırdı. Hiç biri olmazdı" demiş, iyi mi!

Yazıma önce bugünden "müjde" vererek başlamak istiyorum. Zira şu anda Irak, Suriye, Libya, Afganistan... tam da bu zevatın istediği gibi  Haçlı kuşatması ve işgali altında. Dolayısıyla İslâm  coğrafyasında yaşayan Müslümanlar,  haçlı işgalin altında  "mutlu mesut" yaşıyorlar(!).. 

Asıl konuya gelince,

Bu sözlere muhatap olan vatanımızın işgal yıllarındaki Yunan zulmüne tanıklık etmiş Toprak Dede Hayrettin KARACA'nın ağzından büyük bir hüzünle dökülen sözleriyle yazıma izninizle devam etmek istiyorum. Ki  bu ihanet sözleri sarf edenlere,"ders olsun!"


"Bak şimdi; Ben Bandırma doğumluyum... Yunan yakmış gitmiş... Yunan zalimi Yunan yangını, 1933 yılında İstanbul'a geldim okula. Yunan zalimi, Yunan yangını ile büyüdüm o vakte kadar..

Yunan komutanı ezanı yasaklatmış. Bugünkülere ders olsun, ders! Babamla kardeş çocukları olan Osman amcam  var. Osman Amcam 9 yaşında, Hafız-ı Kuran. Demişler ki bu çocuğu çıkaralım hiç olmazsa... O dönem her şey ezanla konuşulurdu. İşte öğle namazından sonra, akşam ezanı öncesi... Ezan çok önemliydi. Osman amcam ezan okurken Yunanlılar geliyorlar dövüyorlar, öldürüyorlar atıyorlar caddeye

Daha sonra öldü zannedilen Osman amcamı kucaklarına almışlar. Bakmışlar ki kalbi atıyor. Tedaviyle onu kurtarıyorlar. Osman amcam iyileşti ama ölünceye kadar özürlü kaldı..."  Hayrettin KARACA ile söyleşimden, 27 Mart 2013

http://www.tulaygurdal.com/2013/03/toprak-dede-hayrettin-karaca-ile.html

Öte yandan... 

Bu hainliğe  Sultan 2. Abdülhamit’in torunu ve Şehzade Mehmet Burhaneddin Efendi’nin oğlu olan Ertuğrul Osman'dan tokat gibi bir cevapla karşılık versek, acaba utanan olur mu?!..

"Bir şeyi unutmayın. Eğer Mustafa Kemal Paşa olmasaydı hiçbirimiz olmazdık. Yaptığı devrim belki hanedan için kötü oldu ama Türkiye onun sayesinde var. Siz, ben, hepimiz varlığımızı ona borçluyuz.

-Saltanatın kaldırılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Harp bittikten ve Türk imparatorluğu ortadan kalktıktan sonra bir manası kalmadı. Memleketi kurtarmanın şekli, cumhuriyet kurmaktı.

-İngiltere ve İspanya’da krallıklar hâlâ sürüyor ama…


Onlar birer lüks. Bizde olmaz. Lüzumsuz bir şey. Ben bir şey anlamam. Bir kral koyuyorsunuz. Müthiş bir masraf. Ağzını açamıyor, bir şey söyleyemiyor. İdare etmiyor. Bir sembol. Bu memleketin sembole ihtiyacı yok." millibirlikhaber.com, 22 Eylül 2013

Ve yine, "Atatürk’ün ruhu için Anıtkabir’de Fatiha okudum" diyen Şehzade Orhan Osmanoğlu, şöyle diyor:

"Kimse kendine puslu havada av aramasın. Ben bugün çıkıp Mustafa Kemal’e laf söyleyen insanı cahil olarak görürüm. Bu vatana gelebilmemizi, sağ kalmamızı ona borçluyuz." 4 Ekim 2009, Vatan

Dolayısıyla...

"Allah, ancak din konusunda sizinle savaşanları, sizi yurtlarınızdan sürüp-çıkaranları ve sürülüp-çıkarılmanız için arka çıkanları dost edinmenizden sakındırır. Kim onları dost edinirse, artık onlar zalimlerin ta kendileridir." Mümtehine Sûresi, 9. Ayet

Atatürk'ü sevmeyebilirsiniz! Ayrıca sevmek zorunda da değilsiniz!.. 

Ancak bu nefreti ve kini "Keşke Yunan galip gelseydi." noktasına kadar getirip, sırf intikam için yurdunu işgal eden haçlı düşmanı, kendi halkından daha üstün görüyor ve bu zillete alkış tutabiliyorsan,  buna hainlikten başka bir şey denilemez!

Yazıklar olsun... 

Sevgi ve saygılarımla!





"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

3 yorum:

  1. Merhabalar Tülay Öğretmenim.
    Bu kendini bilmez densize söylenecek o kadar çok şey var ki, blog sayfanızı kirletmek istemiyorum.
    Diyanet İşleri Başkanlığına kızıyorum. Hala İslam dini nasıl bir dindir ve Yüce Allah'ın, bizlerden neler istediğini doğru bir şekilde halka anlatmıyorlar. Ve onlar da dini kullanıyorlar. Gerçekleri anlatacak olsalar, dinin kullanılacak tarafı kalmayacak. Bu bir gerçek, ben bu konuda uzun uzun araştırmalar yapıyorum. Cenab-ı Hakk'ın İslam dini ile dünyada yaşanan İslam dini arasında dağlar kadar fark var. Emeviler ve Abbasiler saltanatları için İslam dinini yozlaştırmışlar. Bizler de bu yozlaşan dini almış ve daha da ileriye götürüyoruz. Geçmişte olduğu gibi, gerçek İslam dinini anlatanların da hemen boynunu vuruyorlar.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Atatürk'ün ne denli büyük ve dahi olduğu, bu gibi hainlerin bu topraklarda yaşayıp, her gün Cumhuriyet'e ve Atatürk'e küfredebildikleri bir özgürlük ortamı yaratabilmiş olduğundan da anlaşılabilir.
    Yoksa bu hainlerin Hitler ve Mussolini döneminde keşke Fransızlar ülkemizi işgal etseydi diyebilme şansları olurmuydu?

    YanıtlaSil
  3. İnanılması güç şeylere tanıklık ediyoruz son zamanlarda. Ne diyeyim, sonumuz hayır olsun.

    YanıtlaSil