30 Ağustos 2017 Çarşamba

Kutlu Olsun...



İsmet İnönü sorar : "Kemal sana göre dünyanın en zor işi nedir?"

Atatürk cevap verir : "Türk milletini ayağa kaldırmak der. Ben en çok bu noktada zorlandım."

Atatürk devam eder "İsmet şimdi bana bundan daha zor bir şey var mı" diye, sor der.

İnönü sorar, "var mı?" diye.

Atatürk cevap verir: "Harekete geçince bu milleti durdurmak!"


Hal böyleyken...

"1922, Büyük Taarruz'dan bir yıl önce, yani 1921 Ağustos ayında, Yunanlılar General Papulas'ın komutasında Ankara'ya doğru iki kol halinde ve İngilizlerin büyük desteği ile Türklere saldırırlarken; "Ankara Kalesine Yunan Bayrağını çekeceğiz.." diyerek seviniyorlardı.. "Mustafa Kemal'in boynuna bir ip geçirerek, yerlerde sürükleye sürükleye Atina'ya götürüp, orada asacağız!.." diyorlardı..


Dolayısıyla...

Türk ulusu bağımsızlığı uğruna canlarıyla bedel ödeyip, kanlarıyla suladıkları toprakları vatan yapan tarihi bir zaferdir 30 Ağustos. Ve tarihe destan yazan onurumuz Türk ordusu ve ona komuta eden başta başkumandan Mustafa Kemal Paşa olmak üzere bu vatan için canını vermiş tüm kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, saygı ve sevgiyle anıyoruz.

Ve yine esareti ve zulmü asla kabul etmeyen ve bu uğurda ölümü seve seve kabul eden yüce Türk milletinin ve sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bugün,  

Zafer Bayramı'dır!

KUTLU OLSUN...

Ne mutlu Türk'üm diyene!







Sevgi ve saygılarımla!




"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

3 yorum:

  1. Ne mutlu bizlere...layık olalım ve bırakılan emanete sahip çıkalım inşallah...kutlu olsun zaferimiz,bayramimiz

    YanıtlaSil
  2. her iki bayramınız kutlu olsun Tülay hocam..

    YanıtlaSil
  3. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Ulusal Bayramlar bir milletin belleğidir. Geçmişte yaşananları, dostu, düşmanı tanımamızı sağlar. Şu son günlerdeki terör olaylarında yaşadıklarımız 30 Ağustos Zafer Bayram'nın etrafında bir kez daha kenetlenmemizi sağlamalıdır.Zafer Bayramını yüreğinde hissedenler Kurtuluş Savaşı'nda 30 Ağustos'a geliş şartlarını unutmayacaklardır.

    YanıtlaSil