6 Ağustos 2020 Perşembe

6 Ağustos 1945






Hiroşima'ya atılan bombanın etkisi bugün hâlâ daha tüm dünyada konuşulmaktadır. Zira insan eliyle kıyametin bir göstergesini yaşatan, zalimliğin en korkunç ve çirkinliğine örnek olan Hiroşima ve Nagasaki'ye ATOM BOMBASI, 2. Dünya Savaşı'nın bitiminin hemen ardından 6 Ağustos 1945 saat 08:15'te Hiroşima'ya atıldı.

"300.000 °C’lik ısı etkisi ise yaklaşık 3 km çapındaki her şeyin yanmasına yol açtı. Daha sonra ise patlamanın etkisiyle başlayan ve saatte 1800 km ile esen alev rüzgârı çevredeki her yükseltiyi dümdüz etti. Ama asıl kalıcı etkiyi patlamadan birkaç dakika sonra başlayan bir yağmur gerçekleştirdi. Yağmur ile tüm radyoaktif serpinti bölgeye inmiş oldu. Saniyelerle ölçülebilecek bir zaman dilimi içerisinde Hiroşimay'ı yok eden bu korkunç bombanın bilançosu yaklaşık 80.000 ölü ve 100.000 yaralı olarak belirlendi." Wikipedia


Dolayısıyla... Amerika'nın Hiroşima'ya karşı gerçekleştirdiği bu korkunç vahşetin, 75. yıl dönümünü tüyler ürperten bir korku ile anarak hatırlatmak  istedim.



Sevgi ve saygılarımla!



"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)




2 yorum:

  1. ABD,atom bombalarını 6 Ağustosta Hiroşima ve 9 Ağustosta da Nagasaki kentlerine atmıştı..ABD,Nagasakiye attığı bombaya "Şişman adam" lakabını takmış ve bu bomba en az 70 bin kişinin ölümüne ve Japonya'nın teslim olmasına neden olmuştu..Yanlız aradan uzun zaman geçmesine ve Japonya her bakımdan gelişmiş olmasına rağmen,halen bile ABD'nin her istediğini yapan ve ona adeta kul-köle olmuş bir toplum/devlet haline gelmiş durumda..Japonya teknolojide gelişmiş olmasına rağmen, toplumsal olarak ABD'nin asimilasyonuna da uğramış bir yapı çiziyor..Japonya'daki ABD ve AB vatandaşlarının çoğunluğu,Japon toplumunda bu asimilasyonu daha da artırıyor..Batılılar maalesef Japonya da çocuk istismarının da başmimarı olarak gözüküyor..İşte Japonya o derece çok ciddi bir batı asimilasyonuna uğramış durumda..Emeğinize sağlık Tülay hocam..

    YanıtlaSil
  2. Katkılarınızdan dolayı çok teşekkür eder, saygılar sunarım Ertuğrul Bey.

    YanıtlaSil