25 Temmuz 2010 Pazar

Bağımsızlık Benim Karakterimdir...






Efendiler, çok ıstırap çektik, çok kan akıttık, bütün medeni milletler gibi hürriyet ve istiklal istiyoruz.” İsmet İNÖNÜ, Lozan Barış Konferansı görüşmeleri esnasında, 1922 Lozan



"Türkiye'nin bölünmesi"ni tartışma cüretine kalkışan ABD Türkiye büyük elçisi James Jefrey, küstahça açıklamalarıyla sözde yol gösteriyor!..


Lûtfetmişsiniz majesteleri!.. Bizim içişlerimize karışmak gibi bir göreviniz (!) olduğunu bilmiyorduk... Şimdi böylelikle göstermiş oluyorsunuz, öyle mi?!.. Aman efendim (!) lûtfediyorsunuz! Nasıl yani? Siz, şimdi asırlardır olan birlikteliğimizi hem sorgulayın hem de ... Valla bu kadarına da pes doğrusu!

Haa, bu arada bize el altından bir de "vurgu" da bulunuyorsunuz, "bölünebilirsiniz"!!!

Geçin bu masalları...

Bizim "ayrılmak" gibi bir derdimiz yok! Aramızda bir anlaşmazlıkta yok!
Tarihin derinliklerinden gelen Türk varlığıyla birlikte, ki bırakın ABD tarihinin mazisini; kıtanız daha yeni keşfedilirken, atalarımız tarafından çağ atlatarak dünyaya tarih yazmış bir millet olduğumuzu da hatırlatmama gerek var mı bilemiyorum ama, tarihimizin tekrar gözden geçirilmesinde fayda olacağına önemle dikkat çekmek isterim...

Diğer taraftan Economist Dergisi de "fırsat bu fırsat" babında kendilerince inciler döktürmeye başlamışlar bile!!!

"Sonu olmayan savaş" başlıklı yazıda, "Türkler ve Kürtler bir arada yaşamalı mı?" sorusu soruluyor ve Türkiye'de kontrole gelmeyen Kürtlerin birçoğunun uzun bir süredir bu soruya "hayır" yanıtı verdiği iddiaları ve dahaları...

Uzun sözün kısası... Burası ne Afganistan, ne Arap yarımadası... Burası, Türk milletinin yüzlerce yıl bağımsız yaşadığı ve hakim olduğu Anadolu Müslüman coğrafyası!!! Türk-Kürt hiç farketemez... yok aslında birbirmizden farkımız... Zira bin yıllık kardeşliğin harcını, bu topraklar uğruna beraberce verdiğimiz, İstiklal mücadelesindeki akıttığımız kanla oluşturduk!


Vatanın her karışı, ayırmaya çalıştığınız Türk-Kürt kardeş kanlarıyla sulandı; ve sulanmaya da devam ediyor... emin olunuz ki karadeşi kardeşe kırdırtacak bu hain planınız işe yaramayacaktır! Tıpkı 1919'da olduğu gibi hüsrana uğrayacaksınız! Ha, Yugoslavya'da bunu başarmış olabilirsiniz... Irak'a gelince orası bir muamma... Sonucu gelecek zaman gösterecektir! Ama biliniz ki; Türk milleti, bu oyuna hiçbir zaman gelmeyecektir!!! Bunu bir kenara not edin! BAĞIMSIZLIK Türk milletinin karekteridir! Bu böyle biline! O halde, "içişlerimize karışmak" kimsenin haddine değildir!..


Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bugünkü sınırlarına resmiyet kazandıran ve ülkemizin tapusu sayılan Lozan Barış Antlaşması'nın 87. yıdönümü, Yüce Türk milletine kutlu ve mutlu olsun! Bu vesilyle başta kurucu önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, bu uğurda canlarını vermiş büyük Türk ulusunun her bir ferdini ayrı ayrı ve Lozan'ın mimarı İsmet İNÖNÜ'yü rahmet, şükran ve minnet duygularıyla anıyoruz!


Sevgi ve saygılarımla!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder