31 Ağustos 2015 Pazartesi

"Gerçek Savaşımız Bundan Sonra Başlıyor"... Güle Güle Oktay AKBAL...













BİR "30 AĞUSTOS" DAHA

Yarın Otuz Ağustos.

Bir dönüm yeri... Türk ulusunun yazgısının değiştiği an...

(...)

30 Ağustos 1922'ye dek Mustafa Kemal ve bir avuç inançlı devrimici arkadaşı, bir bayrak açtılar Ankara'da... Emperyalizm, kapitalizm, iç ve dış düşmanlar, bilgisizlikten, akılsızlıktan o düşmanlara araç olan gafiller ulusumuzu batırma çabasına girişen iç hainler, yurt içinde ilerleyen düşman orduları bir yandaydı; halkımıza, halkın gücüne inanan yurtseverler bir yanda... Ulusal bağımsızlığın tek dayanağı, Türk askerleri, Türk ordusuydu. Daha doğrusu Mustafa Kemal yeni bir ordu kurmuş, örgütlemişti, ulusal bağımsızlığımızın bekçisi, koruyucusu, dayanağı bir büyük güçtü bu... Önce düşmanları yurttan söküp atacak, sonra da Türkiye'yi yeni bir anlayışla kurup yüceltecek tek güçtü bu ordu...

Elli beş yıl geçti aradan... Bugün iç ve dış düşmanlar, emperyalist ve kapitalist güçlerle, onlarla işbirliği yapan hainlerle savaşıyoruz. Çoğu zaman gizli yapılıyor bu savaş, kimi zaman açık... Ulusal bağımsızlığımızın simgesi, dayanağı Türk ordusu elli beş yıldan beri karşılaştığı tüm güçlükleri yenmeyi bilmiştir. Atatürk'ün ordusudur bu. Atatürk devriminin, ilkelerinin sürdürücüsü, koruyucusu... Zaman zaman "milleti aldatmaya ve bozmaya çalışan" birtakım gafiller gözlerimiz boyuyorlar, yalan yanlış düşlerle hepimiz aldatmaya, yönümüzü, yolumuzu değiştirmeye kalkışıyorlar. Ama emperyalizme, kapitalizme bu güçlerin aracı dış ve iç düşmanlara karşı savaş veren, hep de verecek olan ordumuz, askerimiz 30 Ağustos ruhunu, Atatürk devriminin bayrağını dimdik tutuyor elinde...

Yarın 30 Ağustos... Bir Otuz Ağustos daha yaşıyoruz. Türlü umutsuzluklar, acılar, sıkıntılar içindeyiz yeniden... Emperyalizm, kapitalizm, milleti aldatmaya kalkışan iç ve dış hainler hortlamış, bir kez daha, karşımıza dikilmiştir. 30 Ağustos bayramını işte böyle bir ruh hali içinde kutluyor, elli beş yıl öncesinin gazilerini, şehitlerini anıyoruz. Atatürk'ün 1922'de, Yunan'ı denize döktükten, en büyük yengiyi kazandıktan sonra söylediği sözlerin anlamını daha derinden duyuyoruz:

"Gerçek savaşımız bundan sonra başlıyor." (1977)Oktay AKBAL, Atatürk Bir Gün Gelecek, sf: 26-28


Cumhuriyetimizin  "yazmayı hayata, hayatı yazmaya" dönüştürmüş aydınlarımızdan yazar-gazeteci Oktay AKBAL30 Ağustos'tan hemen önce kaybettik... "Atatürk Bir Gün Gelecek" adlı kitabında günün anlam ve önemine uygun geldiğini düşündüğüm bir yazısıyla Yazarımız Oktay AKBAL'a ve  Atatürk'ün "Gerçek savaşımız bundan sonra başlıyor." sözünün derinliğine vurgu yapan dolayısıyla bu anlamda her gün şehit verdiğimiz kınalı kuzularımıza  da Allah'tan rahmet diliyorum...




Sevgi ve saygılarımla!



"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

3 yorum:

  1. Merhabalar.

    Siyasi görüşü ne olursa olsun, eli kalem tutan aydın bir yazarımızı kaybedince üzülüyorum. Oktay Akbal'ı tanıdığımı sanmıyorum. İsmini sadece sizin blog sayfasından okudum ve okuyunca da bende herhangi bir çağrışım yapmadı.

    Eli kalem tutan aydınlara ihtiyacımız var. Bu milletin okuması lazım. Okumayınca bu iş olmuyor. Millet olarak eksiklerimizi okuyarak tamamlayacağız. Başka bir yolu yok bunun.

    Oktay Akbal'a Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına ve cemiyetine sabr-ı cemil ihsan eylemesini dilerim.

    Ya şehitlerimize ne demeli?.. Şehitsiz bir günümüz bile geçmiyor. Kulaklarımız ve gözlerimiz hep haber ekranlarında. Hepimizin silah altında görevli askerleri var. Görevli polis memurları var. Bu işin sonu nereye varacak böyle? Anlamış değilim. Gönüllü çağırsalar geri hizmetinde bile seve seve görev yaparım. Öyle ya da böyle Cenab-ı Allah'a zaten bir can borcumuz var, hiç olmazsa işe yarayarak ölelim diyorum.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Güzel insanlarımızı birer birer kaybediyorum. Sadun Boro-Fikret Otyam derken Oktay Akbal'da gitti. Mustafa Mutlu bugün çok güzel yazmış. "..yazmaya devam et, geldiğimde okurum..." insanı hüzünlendiriyor.
    Geçmiş bayramınızı kutlayarak güzel günler bizim olsun diyorum.

    YanıtlaSil
  3. Harika bir yazı daha..Oktay Akbal'ı da kaybettik..Allah rahmet eylesin..Böyle aydınlara ihtiyaç var her zaman..Hele de şu acılı günlerde..Şehitlerimize de Allah rahmet eylesin..İyi dileklerimle..

    YanıtlaSil