6 Aralık 2016 Salı

Hayra Alamet Değil


"İncirlik'teki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığında inceleme yapan Orgeneral Akar, daha sonra ABD personelinin Noel'ini kutlamak için İncirlik'te bulunan ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford ile bir araya geldi." 06 Aralık 2016


"Bir gün İtalyan Büyükelçisi Ata ile görüşmek ister ve  huzura kabul edilir. O zamanın muhtelif ekonomik-siyasi konuları hakkında  konuşulduktan sonra, Büyükelçi "Ekselans, dün Roma ile yapmış olduğum bir görüşmede Hükümetimizin Hatay'ı almak istediği kararını size iletmem söylendi" der. Odada buz gibi bir hava eser. Ata, Büyükelçiye bir şeyler daha ikram eder ve iki dakikalığına odadan ayrılır. Döndüğünde ayağında çizmeleri, üzerinde mareşal üniforması, belinde tabancası vardır. Doğruca masasına gider, manyetolu Telefondan Mareşal Fevzi Çakmak'ın bağlanmasını ister ve Çakmak'a:

" Paşa, İtalyan dostlarımız Hatay'a gelmek istiyorlarmış. Hazır mıyız" der. Fevzi Çakmak durumu anlar ve "Biz hazırız Paşam" diye yanıtlar... Ata Büyükelçiye döner ve: "Biz hazırmışız. Hükümetinize söyleyin, isterlerse gelip Hatay'ı alabilirler" der..."

Demem o ki...

"ABD personelinin Noel'ini kutlamak" (!) üzere İncirlik'e gelen ABD Genelkurmay Başkanı ve ekibi savaş kıyafetiyle...

Dolayısıyla, ABD Genelkurmay Başkanı personelin "Noel'ini kutlamak" için geldiyse...

O vakit bu generalin ve ekibinin üzerindeki savaş kıyafetleri de neyin nesi oluyor?.


Sevgi ve saygılarımla!



"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

1 yorum:

  1. Merhabalar Tülay Öğretmenim.
    Verdiğiniz Hatay örneğine bakılacak olursa, gerçekten ben de sizin görüşünüze katılarak "Hayra alamet değil" diyeceğim. Zaten bunlar ne zaman Türkiye'ye hayrına geldiler ki?..
    Üzerimizdeki bu kara bulutları dağıtmak için sadece dua yetmez. Bu kara bulutları dağıtmak için, Önce malımızla, canımızla, mücadele edeceğiz, ondan sonra da dualarımızla destekleyeceğiz.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil