13 Mart 2017 Pazartesi

Dün Irak'ta, Bugün Hollanda'da, Yarın...



2003 yılında işgal edilen Irak'a medeniyet götürdüğünü iddia eden "tek dişi kalmış canavar"ların vahşetini simgeleyen bu resim, dün Hollanda'da vahşetin yansıması olarak bir kez daha gördük.


Dolayısıyla,  bir kilometre tası olacak ve milli şairimizin, "medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar" veciz sözü, tam da İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yıl dönümünde  Hollanda'da tescillendi!



Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY tam 96 yıl önce (12 Mart 1921), kendilerine medeni diyen, ancak medeniyetten yoksun, vahşetin daniskasını sömürüye odaklı olarak milletleri ve ülkeleri parçalamaya kullanan Batılı canavarların ülkemizi işgal ettikleri zamanda, Türkiye Büyük Millet Meclisinden Yüce Türk Milletine, "KORKMA" diye seslendi...

Milli şairimiz Mehmet Âkif' Ersoy'un 10 kıtalık şiiri meclis kürsüsünde Hamdullah Suphi Bey tarafından okundu. Mecliste milletvekilleri büyük bir heyacanla ayakta alkışlayarak kabul ettiler.

Dolayısıyla milli şiirimiz Kurtuluş savaşında andımız sonra da marşımız olarak kabul edildi.




Sevgi ve saygılarımla!



"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

2 yorum:

  1. Haklı olabilmek ve layık karşılığı zamanında verebilmektir önemli olan.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar .
    İstiklal Marşımızı yazan, mecliste kabul eden, günümüze kadar okunmasını sağlayan, okuyanlara ve okunduğu zaman ona saygı gösteren herkese selam olsun.

    Milli şairimiz M.Akif Ersoy'u rahmetle ve şükranla anıyorum.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil