29 Ekim 2017 Pazar

Her Şeyimizi CUMHURİYET'imize Borçluyuz!


Bugün dünya ölçeğinde yaşamak için varlığımı ve içinde bulunduğum durumumu Cumhuriyet'imize borçluyum. Bu kanlı coğrafyada özgürce ayakta kalabiliyor ve  çağdaş ülkelerde olduğu gibi yaşayabiliyorsam biliyorum ki bunu Atatürk'ümüzün kurmuş olduğu çağdaş, sosyal, laik, hukuk ilkelerine dayalı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne borçluyum. 

Ve padişaha,

Ve şeyhlere,

Ve şıhlara,

Ve de hocalara kulluk etmeden Türkiye Cumhuriyeti'nin   yurttaşlığına yükselerek onurluca yaşamanın büyük heyecanını gururla yaşayabiliyorsam...

Cumhuriyet'imize borçluyum.

Dolayısıyla...

Büyük ATATÜRK'ün kurmuş olduğu"Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir" felsefesine dayalı Cumhuriyetimiz, bugün 94 yaşına girdi.

Mutluyum, gururluyum, heyecanlıyım!

En büyük bayramımız kutlu olsun...

Ne mutlu Türk'üm diyene! 




Sevgi ve saygılarımla!


"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)

2 yorum:

  1. Merhabalar Tülay Gürdal Öğretmenim.
    Her şeyimizi Cumhuriyet'imize borçlu olduğumuzu bildiğimiz halde, Cumhuriyet'imize nankörlük etmenin alemi ne? Anlamış değilim.

    En büyük bayramımız kutlu olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene!
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Cumhuriyet,ulusun kendi egemenliğini kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı devlet biçimidir ki Cumhuriyet demek kısaca özgürlük demektir..Güzel ve anlamlı bir yazıydı Tülay hocam,elinize sağlık..Yeniden cumhuriyet bayramınız kutlu olsun dileği ile.. :)

    YanıtlaSil