16 Aralık 2008 Salı

Ermenilerden Değil, Müslümanlardan ÖZÜR Dileyiniz!











İçim sızlayarak endişe ve hayretle baktığım inanılması zor bir haber üzerinde düşünce ve duygularımı buraya taşımak istiyorum. Bu inanılmaz gelişme, bazı "aydın"ların imza kampanyası açarak Ermenilerden "özür dileme" girişiminde bulunmalarıdır.
*
*****
*
İçim sızlıyor çünkü; ülkemin zora sokulması için gayretler sürerken, bir yandan da vatan topraklarımızın parçalanması için adım, adım ilerleme hızla kaydedediliyor. Bu amaç yıllar öncesinden tespit edildi; üzerinde sürdürülen planlar çeşitli vasıta ve kişiler kullanılarak yaşamsal destek buluyor. İşte göz göre, göre gerçekleşen bu planlar, intikam hırslarıyla bütünleşerek, karşımıza çıkması içimi çok sızlatıyor!
*
*****
*
Endişeliyim! Çünkü; gelişmeler karşısında biliyorum ki, bu vatanın gerçek sahipleri ve evlatları olarak kayıtsız kalınmayacaktır. O vakit bizlerin, büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalacağımız kesin. Zira Yugoslavya, önümüzde acı bir örnek.
*
******
*
Hayretle bakıyorum! Çünkü, hangi millet ve ülke vardır ki ihanet içerisine girmeyi "aydın" düşünmeye saysın? Bunun neresini ele almalı, neresinden tutmalı? Kendilerini "aydın" diye tanıtan bu şahsiyetler, kimin adına ortaya çıkıp, ne için özür dileme girişiminde bulunuyorlar? Şimdi bunları sorgulayarak biraz detaylandırmak istiyorum:
*
****
*
Sözde "aydın"lar hangi tarihi araştırmanın ardına sığındılar? Şayet böyle bir görevleri varsa devletimizin arşivlerine girdiler mi? Konu üzerinde hangi belge ve tarihçilerin görüşleri esas alındı? Hangi ülkenin arşivlerine başvuruldu? Zira bu konuda ısrarcı olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin "tarihçiler tarafından, arşivler incelenerek ortaya çıkarılsın" talebini, Ermenistan ve emperyalist devletler, şiddetle reddediyor. O halde bir kısım "Türk" aydınları nasıl oluyor da konuyu bizim aleyhimizde sözde "soykırımcı" ilan edebiliyorlar? Bu nasıl bir cüret ve küstahlıktır? Şimdi bizim tarihimiz yüzümüzün akıdır! Daha önceki yazılarımda da değindiğim üzere zulümden kaçan milletler Osmanlıya sığınmıştır! İspanya'da soykırıma uğrayan Yahudiler dahi Osmanlı'dan yardım isteyerek, atalarımızın himayeleri altına girmişlerdir. Bunu kim inkar edebilir?
*
*******
*
Şimdi, konuya ilişkin bırakınız kendi araştırmacılarımızı, yabancı bilim adamları, Prof. Stanford Shaw, Prof. Bernard Lewis, ve Prof. Justin Mc Carthy de bu iddiaları - Ermeni'ye karşı "soykırım" iftiralarını- bilimsel olarak yalanlayan makaleler, eserler yazdılar. Pekii, tüm bu gerçeklere rağmen kendilerini "aydın" gösterip, aslında gerçekleri görmezden gelen bu şahıslar, neye binayen bu ihaneti ortaya koyabiliyorlar? Yok, yok! Bu olsa, olsa birilerinin planlarını hayata geçirmek için, dışarıdan alınmış bir görevdir. O vakit de bu özür kampanyası TÜRK milletine ve geçmişine yapılmış en hafif tabirle ihanet ve hakarettir! O zaman da bu kişileri "Türk aydını" olarak saymak ve görmek de DOĞRU değildir! Ayrıca da, bu imzayı atarken altına dip not olarak kendilerinin hangi kaynaklara dayanarak bu görüşü "doğru" saydıklarını da belge ve kanıt olarak göstermeleri zaruridir! Koro halinde atılan bir iftiraya ortak olmak, savunmak ve doğrulamak hele de "aydın" olarak ortaya çıkanlar iyi bilirler ki, iddia edilen her şey kanıta ve belgeye dayanır! İşte o yüzden de aydın sıfatını kazanırlar! Yoksa herkes herkese iftira atsın! Bu ne hukuka, ne ahlaka, ne de aydın düşünceye hiç mi hiç UYMUYOR!!!
*
******
*
Şimdi gelelim diğer bir boyuta; bu "sözde aydın"lara bir sorum olacak. Kendilerini bu kadar vicdani ve insani duygularla donanmış olarak görüyorlarsa, bir zahmet Irak'da, Afganistan'da Kafkasya'da, Bosna'da katledilen, soykırıma maruz kalan insanlar için, niçin imza kampanyası başlatmıyorlar? Bu korkunç gelişmeler yaşanırken, hiç mi vicdanları sızlamadı? Pekii, Felluce'de günlerce kente hiç bir basın kuruluşları alınmadı ve kentte inanılmaz bir vahşet yaşandı. Hatta dönemin TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı sn. Mehmet ELKATMIŞ "Felluce'de soykırım yapılmıştır!" açıklamalarına karşın, bu kişiler niçin ortaya çıkıp da müslüman kardeşlerimizden ve ya insanlık adına özür dileyip, kıyımın durdurulması için, imza kampanyası başlatmadılar? Bu örneklendirmeleri çoğaltmam çok mümkün. Ayrıca Ermeni Asala tedhiş örgütü 49 diplomatımızı hunharca katletti! Bunlar için ne düşünülüyor? Hani kendilerini "aydın" olarak gösteren bu şahıslar, geçmiş tarihi bıraksınlar da içinden geçtiğimiz ve gelecekte tarihe kara leke olarak damgasını vuracak bu zamana lütfen bir el atsınlar!..
*
*******
*
Müslüman coğrafyasında oluk oluk kan akıyor!!! Müslümanlar zulüm ve azap çekiyorlar!!! Diğer coğrafyalarda (Balkanlar -Bosna, Kafkaslar -Hocalı) olanlara da bir bahane bulunup soykırım uygulanıyor!!! Nerede bizim "aydın"larımız? Nerede vicdanlar? Nerede insani duygular? Müslüman olan, Türk olan zulme geçit vermez!!! Zalimle işbirliği içinde olmaz!!! Onun içindir ki, Osmanlı İmparatorluğu 600 yıl dünyaya hükmetmiştir! Soykırımcı olan bu kadar yıl ayakta kalamaz!!! Bakınız Türk Ordusu nereye gitse ayakta alkışlanarak büyük bir saygınlıkla gittiği milletin sevgisini kazanıyor!!! Mesela mı? Nato gücüyle Afganistan'da bulunan TSK Afgan halkının büyük beğenisiyle orada bir kişinin burnu bile kanamadan sükûneti sağlıyor. Aynı şekilde Bosna'da da görevini başarı ve huzurla gerçekleştirdi. Keza Somali'de aynı tutumu gösterdi. Buradan şunun altını çizmek istiyorum: Osmanlı'nın soyundan gelen bir geleneğin devamı olan Türk Ordusu bu başarı ve barışı sağlayabiliyorsa, geçmişinde de aynı olgunluk ve insanlığı sergilemiştir!!! Bunun dışında yaşanan acılar bir savaşın (1. Dünya Savaşı) ve arkadan vurulmanın sonuçlarıdır!!!
*
******
*
O halde 21. yüzyılda yaşanılan insanlık ayıbının gerekçesi nedir? Okyanus ötesinden gelip insanları katletmenin açıklaması var mıdır? Kıtaları aşıp gelerek insanları öldürmek bir savaş olamaz!!! Savaş ancak ve ancak toprakların işgale uğraması neticesi olmalıdır! Şimdi Müslüman coğrafyasının işgalini kimler yapıyor? Kimler kan döküyor? İşte bu soruların cevabını "Türk aydınları" mızdan bir zahmet bekliyoruz!!! Hele eğitimci kimliğimle bu konu yakın ilgi alanımda olduğu şüphesiz en doğal hakkım diye düşünüyorum! Bilgilenerek bilgilendirmek görevim ise, atalarımıza atılan iftirayı ortaya çıkarmak da bilim adamlarının görevi olsa gerek! Sevgi ve saygılarımla!

2 yorum:

  1. Gerçekten mükemmel bir yazı. Ama ne yazık ki aramızdaki Ermeniler gün geçtikçe artıyor. En acısı da bunların sözüm ona aydın kişiler olması. Bunlar Türk evladı olamaz. Yazıklar olsun... Teşekkürler. Serkan Alpaslan

    YanıtlaSil
  2. bilginiz daim kaleminiz keskin olsun evet gerçekten vatanımız bilhassa biz Türklerin üzerine oynanan oyuınlara ve bu oyunlara alet olan bilinçli ve bilinçsiztüm vatan hainlerine diyeceğim tek şey allah sizi ıslah etsin birisine bir devlete bilhassa Türk milletine yalan yanlış iftira atanları allah kahretsin yazınız harika bu duyarlılığınız için sizi şahsım ve tüm Türk milliyetçileri adına kutluyor ve takdir ediyuorum.

    YanıtlaSil