8 Temmuz 2009 Çarşamba

Ekranlardan "Rezalet" Dedirtecek Kadar...













"Büyük adam olmaya gerek yok, sadece adam olalım yeter." Albert Camus



"Ver Coşkuyu" adlı sözde bir yarışma programını tesadüfen kanalın birinde görerek, kısmen izledim. İnanılmaz tuhaf ve "rezalet" bir program! Bilemiyorum bu programı izleyenler, ne düşünüyor; ama gördüklerim bana yetti. Zira insan olan bu programa gerçekten dayanamaz!.. Nitekim de sözde yarışmaya katılan konuklar ve medyatik kişiler dahi, gördükleri karşısında affedesiniz, "kusma" noktasına resmen gelerek, durumun ne halde olduğunu ifade ettiler. Peki, nedir bu "kalitesiz" programın gayesi? Vallahi öyle akıl, sır erdirilecek gibi değil! İnsanlar bu kadar mı aşağılanır, bu kadar mı hor görülür? İşte bu türden duyguların yaşandığı ve yaşatılmaya çalışıldığı affedersiniz, "iğrenç" düzeyde diyebilirim!



Bakınız programı, hangi iddialarla kılıflayarak, insanlara çağrıda bulunuyorlar:
"Sesinize Güveniyor Musunuz?"
”İyi Şarkı Söylerim”
Her Yerde,
Her Koşulda
Şarkı Söyleyebilirim;
Asla Durmam,
Asla Pes Etmem
Diyorsanız…
Seyircileri Etkileyip,
Stüdyoyu Çoşturmayı
Hazırsanız…
Hemen Başvurun
......
Bu sözde yarışmayı izlerken, yüzüm şekilden şekile girdi desem, yalan olmaz! Neler oluyor? Bizlere ne yapılmak isteniyor? Hangi koşullara hazırlandırılıyoruz? Ruh halimizle birlikte, değerlerimiz mi saptırılıyor? İnsanın aklına bir dizi sorular geliyor. Zira bu türden affedersiniz, "iğrenç" derecede hazırlanan programlar "Kimlere, ne gibi katkı sağlıyor? İzleyenlere ne kazandırıyor? Hedeflenen nokta nedir?" Ya da "Nereye varılmak isteniyor?" gibi sorgulamalarla kafalarımız karışıyor. Ancak benim anladığım kadarıyla ve ruhumda yarattığı izlenim; bir insan ancak bu kadar aşağılanabilir! Zira oraya "gariban" kişileri çıkartıp, "hastalıklı ruhların" isteklerini yaptırmak hevesi hissediyorum. Sözde "zevk, heyecan" yaşatıyorlarmış. "Hadi oradan!" Kimi kandırıyorlar! Bu olsa olsa, kendileri gibi ruhsal bozuklukları olanları ancak heyecanlandırabilir!..



Bu yapılanların hepsi de insanlık dışı şeyler. Bakınız sözde yarışmada, çiğ olarak beyin, göz, süt vs. gibi daha bir çok şeyi karıştırıcıyla öğütüp yedirme gibi!.. Yazarken bile yüzüm buruşuyor, midem bulanıyor. Bu karışımda daha bir çok şey vardı... "Buyur bunu bir çırpıda ye, iç; ardından şarkını söyle." Tabii, dayanamayıp da çıkarmazlarsa... Bu nasıl bir anlayış?!.. Niçin bu türden "hastalık" seviyesinde bir aşılamayı insanlarımıza sunuyorlar? Ya bunları sergileyenler, yani yarışmacılar; ne duruma düşüyorlar?! Bunu izleyen gençlerimiz, çocuklarımız nasıl bir ruh haline girerler, hiç düşünüldü mü? Ondan sonra da, düz ara insanlık dışı -canice, vahşice- olaylarlarla karşılaştığımızda "aaa, neler oluyor?" "Niçin bunlar yapılıyor?" diye, sakın sormayalım! Zira alt yapısını işte bu şekilde kendi ellerimizle hazırlıyoruz!
*
****
*
Bu arada "Pes etmemek" anlayışı bu şekilde mi ifade edilir? Gururun ayaklar altında, "paspas" edilmesi; ve onursuzluğa boyun eğmekle mi mücadele şevki verilir? İnanamıyorum! Nerede bizim onurumuz? Nerede kaldı delikanlılığımız? Herşey "para, şan, şöhret" için bu kadar kolay harcanabiliyor mu? Bu türden şöhretimiz olsa kaç yazar? Ne yaptık da ne kazandık, sorusuna ne cevap verilecek? Verilecek cevap, onursuzca şöhrete kavuştum mu, olacak? O zaman ahlâki zaafiyetlerle kendini reklam edenlere de, "haklılık" payı verilmesi gerekmez mi? Daha da ileriye gidelim "her yol mübahtır"ın yolu meşrulaşmaz mı? Daha pek çok şeyin kapısı açılmıyor mu? Devam edelim, insan olmanın haysiyeti nerede kaldı?!..


Hangi medeni dünya? Hangi çağdaş anlayış? İnsanlığı nereye götürüyorlar? Kendi ifadeleriyle, tüm dünyanın beynini yıkayan bu tarz programların bizlere ne gibi faydası var? Allah aşkına, birileri çıkıp izah etsin!..
*
***
*
Sonuç olarak; kalitesiz, hedefi olmayan, çıkarları için herşeyi yapmaya hazır ve insani değerlerden uzak bir toplum oluşturmaya yönelik; sözde coşku, eğlence, heyecan, zorluklara göğüs germek gibi, aldatmaca ifadelerle adını koydukları uydurma, ruhsuz programları izleyenlere ve dolayısıyla hepimize; cümleten "GEÇMİŞ OLSUN!" demekten başka çare kalmadı!..
Sevgi ve saygılarımla!





1 yorum:

  1. Maalesef nesillerimiz ne olduğu belli olmayan bu tür programlarla zehirleniyor. Herşeyin reyting, para vb. olarak düşünüldüğü bu dünyada her şeyi mübah görüyorlar. Birilerinin dur demesi lazım. Allah bizi bu ruhsuzlardan korusun. Teşekkürler. Serkan Alpaslan

    YanıtlaSil