23 Nisan 2011 Cumartesi

Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral...

















Bugün TBMM'nin kuruluşunun ve halkın egemenliğine sahip olmasının 91. yıldönümü... Bu bağlamda makamlara sembolik olarak çocukların oturması geleneği doğrultusunda bu yıl Bursa Garnizon Komutanı benim öğrencim... :)

Sevgili öğrencim Yağız Furkan YILMAZ, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı oldu... Harika mı harika idi... Onun o koltukta kararlı ve vurgulu bir şekilde kutlamakta olduğumuz bayramımızın, ne anlama geldiğini anladığını anlatması, bizi derinden etkiledi...


Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Sayın Zeki ES'in büyük bir coşku ve gurur ifadeleriyle "Yağız Komutan"ı öperek tebrik etmesi karşısında hepimiz gururla karışık duygulu anlar yaşadık. Üstelik sayın komutanımızın -gözle görülür- hasta olduğu bir zamanda... Her şeye rağmen bizleri kabul ederek zaman ayırmaları, ordumuzun yaşatma arzusunu yaşama arzusundan üstün kılan o yüce anlayışının devamı gibiydi. Bu nazik ve sıcak yaklaşımlarından dolayı sayın komutanımızın şahsına ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sonsuz şükran duygularımızı saygılarımızla iletmek isteriz.

Bu vesileyle;

Sevgili çocuklarımın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

Ve işte sevgili öğrencim Yağız Furkan YILMAZ'ın o konuşması:

"Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bu sebeple Büyük Önder Atatürk'e olan sonsuz bağlılığımızı ve sevgimizi huzurlarınızda hatırlatmak isterim.


Bugün ben, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı olarak baş komutanımız Atatürk'ün, yeri ve zamanı geldiğinde hiç tereddüt yaşamadan vatan savunmasında kararlı olduğunu anlatan bir anısını sizlerle paylaşmak istiyorum:


"Kurtuluş Savaşı sonrası Fransa kralı Atatürk'ü ziyaret eder. Atatürk, onu sivil kıyafetleri ile karşılama salonunda karşılar. Fransa kralı direk konuya girerek, Akdeniz ve Güneydoğu'nun kendilerine verilmesi konusunda konuşmaya başlar. Atatürk, kraldan müsaade ister ve yukarı kata çıkar. 5 dakika sonra merdivenlerden üniformasıyla inen Atatürk, kralın karşısına gelir ve "Şimdi konuşalım" der."


Görüldüğü gibi Ata'mız, yeri geldiğinde devlet adamı, yeri geldiğinde de cesur bir asker olmuştur. Ve her zaman kahraman Türk askeri vatanını korumada hep kararlı ve cesur olmuştur...

Biz bugün çocuğuz... Atatürk, bize bu bayramı armağan etmesiyle aslında cumhuriyeti ve TBMM'yi koruma sorumluluğunu daha çok küçük yaşta omuzlarımıza yüklediğini anlıyorum. O yüzden bu büyük armağanın sorumluluğunu ve bilincini kavrayarak büyümek zorundayız! Şayet biz bu armağanın yüceliğini ve ne olduğunu iyi anlayamadan büyürsek, işte o zaman vatanımız ve cumhuriyetimiz tehdit ve tehlike altına girecektir! Ve yine o zaman vatanımız, bayrağımız, bağımsızlığımız esaret altında yok olup gider...


Sözümün başında bugünün çocuğuyuz dedim. Evet; emanet aldığımız armağanımızın bugün değerini iyi anlayamazsak, yarının büyüğü olamayacağımızı ben, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yağız Furkan YILMAZ olarak belirtmeyi vatan görevi sayarım arkadaşlar! Ve bir asker olarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri olmaktan gurur duyuyorum! Onun ışığında vatanımız bölünmez bütünlüğüyle sonsuza dek dimdik ayakta olacaktır!

Hepimizin Ulusal Egemenlik Bayramı kutlu ve mutlu olsun! Ne mutlu Türk'üm diyene!

Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Sayın Zeki ES'in yüksek müsaadeleriyle bu sözlerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde şeref defterine mesajım olarak geçirilmesini saygılarımla emirlerine arz ederim!"

Ben de Yağız'ı kutluyorum...

Onları çok seviyorum!

Ve onlarla gurur duyuyorum...

Sevgi ve saygılarımla!

Image"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR." HZ. MUHAMMED (S.A.V.)

1 yorum:

  1. Fotograflarin diliyle gelecek profili çikarma gibi bir huyum var.
    Garnizon Komutani'nin makamina sadece erkek ögrenciyi oturtmakla, kiz ögrencinizi bu makamdan mahrum etme gibi bir yaklasim sergilenmis olmuyor mu? Oysa Mustafa Kemal kizlarimizi ve kadinlarimizi her alanda görülmesini bize ögütlemisti. Bu küçük ayrintilarin gelecekte bütünü olusturacagi gerçegini unutmamiz gerektigini hatirlatmak isterim.

    Saygilarimla.

    Fatih Özbatur.

    YanıtlaSil