2 Nisan 2011 Cumartesi

Meydan Dayağı Atılıyor!


















"Yüksek Sadakat Grubu, Almanya’da yapılacak 56. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi, "Live it up" (Hayatını Yaşa) adlı parçayla temsil edecek. Grup, Almanya’da yapılacak 56. Eurovision Şarkı Yarışması’na, “Live it up” (Hayatını Yaşa) adlı İngilizce parçayla katılacak."mış.


Düşünürken, konuşurken, yazarken, anlatırken anadilimizi kullanırız. Zira anadilimizi bildiğimiz kadar düşünürüz, konuşuruz, yazarız... Ne kadar kelime biliyorsak o kadardır düşüncelerimiz...


Vallahi ne diyelim, şimdilerde Türkçe'ye evire çevire meydan dayağı atılıyor...

Yani tarafımızdan Türkçe dayak yiyor!


İçinde doğduğumuz kültürümüzü inkar ediyoruz. Bilinçsizce ve umarsızca kendi elimizle işlediğimiz suçluluğumuzun günahını örtecek ne çok bahaneler üretiyoruz... Ürettikçe avunuyor, avundukça teselli buluyoruz. Bu sayede Türkçe'yi kâh utandığımızı gizleyerek aşağılık duyguları altında dövüyoruz, kâh kendimizi daha bir "aydın" havasında bularak, kâh birileri gibi olmaya çalışırken dövüyoruz!


Adı Eurovision Şarkı Yarışması; amacı Avrupa Kıtası üzerinde yer almış ülkelerin kendilerini kültürel anlamda tanıtması ve ülkelerinin, milletlerinin adını duyurmasıdır. Hâl böyle olunca da ülkeler, müzik alanında kendilerini bu sayede tanıtma olanağı buluyorlar.

Peki bu iş böyleyken olay birden nasıl oluyor da ana dilimizi bir kenara itip, ingilizce ile şarkı söylemeye dönüyor?

Bu ne anlama geliyor?..

O vakit biz Türkçe'yi inkar mı ediyoruz?

Ya da ne bileyim, kendi dilimizden mi utanıyoruz?

Üstelik şarkıyı söyleyecek ve sözde bizi temsil edecek Grubun adına da bir bakar mısınız? "Yüksek Sadakat Grubu"!

Aman ne "sadakat" ne "sadakat"... İnsanın zihniyle alay etmekten başka bir şey değil! Evet ortada bir "sadakat" var; ama o "sadakat"ın bize olmadığı kesin...


Öte yandan böylelikle kendimizi Batı'ya daha mı "şirin" göstermiş oluyoruz acaba? Ne bileyim, "bak biz de sizin gibiyiz, hatta sizinle aynı dili konuşuyor, aynı kültürü paylaşmaya çalışıyoruz!" demeye mi getiriyoruz?


Biz bağımsız bir millet değil miyiz? Ne zamandan beri İngilizce konuşup, İngilizce ile hissetmeye başladık? Mesela İngilizce olarak söylenecek bu şarkıyı bizler dinlerken, hiçbir şey anlamayacağız!.. Ama olsun İngilizler anlayacak nasılsa diyerek, kendimizi mi avutacağız? Bu nasıl bir aşağılanma farkında mıyız?

Olsun; "efendi"ler anlıyor nasılsa biz anlamasakta olur mu diyeceğiz?

İnanılır gibi değil!


Çocuklarımıza karşı büyük bir günah işliyoruz! Ama ne yazık ki birileri bu affedilmez günahın üzerini örtecek bahaneleri anında hazırlıyorlar; ve bilinçsizce halkımıza sunuyorlar! Dahası... O körpecik beyinler de ne olduğunu anlayamadan kendi öz kimlik ve kültüründen uzak bir şekilde "Batı hayranlığı" ile yetiştiriliyorlar.

Bu aymazlığı bir şekilde beynimizde aklamaya kalkanlar unutmasınlar ki büyük bir vebali omuzlarında taşıyorlar... Bu anlamsız katılımı ve siyasi bir kimliğe bürünmüş olan bu sözde "yarışma", özü itibariyle Aziz Türk Milletini aşağılamaktan başka bir şey değildir!


Bu anlamda yaşanılanları şiddetle reddederken yazımı izninizle Ziya Paşa'nın, "Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde" şeklindeki deyimleşen beyitiyle tamamlamak isterim.

Yazıklar olsun!

Sevgi ve saygılarımla!


Image"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR." HZ. MUHAMMED (S.A.V.)


3 yorum:

  1. Her şeyden önce biz bu eurovision'u çok abartıyoruz.Başka ülkelerde bu umursanmıyor bu yarışma.Ve dediğiniz gibi bu kültürel tanıtım amaçlı bir yarışma.Umursamayan ülkeler genelde genç yeteneklerini gönderiyorlar.Biz neredeyse nerede bir ünlü var onu gönderiyoruz.Onlarda boylarının ölçüsünü alıp geliyorlar.

    YanıtlaSil
  2. öncelikle çok hoş ve doyurucu bir blog emeği geçenlere teşekkür ederim. cemil meriç'in çok sevvdiğim bir sözü var. "Mazisinden, ihtişamından utanan ve Avrupalı dostları gücenmesinler diye hazinelerini gübre ile saklayan gafil bir çocuktur Türk aydını..." der üstad. bize entellektüel diye sunulan enteller sömürge ülkeleri gibi ingilizce pof poflaması yapıyorlar. bu çıtırıklar da düzene uymuş.

    YanıtlaSil
  3. türkçe yoksa türk yok türkiye yok behemahal akıl elif

    YanıtlaSil