13 Ağustos 2011 Cumartesi

Demografiyi "Demokrasi"yle Islah Etme...






"Üç şey ortaktır: Su, ateş, mera. Bunlardan alınacak bedel de haramdır." İbn Abbas'tan: Kütüb-i Sitte; hadis, 772




"Dünyada ve dünya milletleri arasında sükun, huzur ve iyi geçim olmazsa, bir millet kendisi için ne yaparsa yapsın, huzurdan mahrumdur." Atatürk




"Arap Baharı" denildi...

Kuzey Afrika'dan başlayarak Arap Yarımadası'na dalga dalga yayılan halk isyanı... Çıkartılan kargaşayı kontrolleri altına alamadıkları bölgelerde "iç savaş"ı tetikleten Batılı emperyalist güçler...

Şimdilerde ise bizim de İspanya, Yunanistan, İtalya ve İngiltere'de başgösteren ayaklanmaları olsa olsa "Avrupa Baharı" diye adlandırmamız gerekiyor sanırım.

Öyle ya...

Batılı emperyalist güçlerin, Doğu'nun zengin kaynaklarına sahip olabilmesi için araç olarak kullandığı demografiyi, "demokrasi"yle ıslah etme çabalarının beraberinde "halk ayaklanmaları" olarak ortaya çıkarıp ardından, kontrol altına aldıkları veya almaya çalıştıkları her yerde, "diktatör" çığırtkanlıkları yapıyorlar... İyi de o vakit adama sormazlar mı, "o diktatörleri zamanında iş başına getirenler kimlerdi?!".. diye.

Ha bu arada sorması ayıp, kendileri de dünyanın jandarmalığına soyunarak bu şekilde diktatörlük yapmıyorlar mı?!

Neyse...

Doğuda hal böyleyken, batıda Yunanistan'dan başlayan Avrupa Baharı şimdilerde İngiltere'yi kasıp kavuruyor...


Pekii; bugün dünyanın jandarmalığını yapanlar, İngiltere'nin çıkan isyana karşın bir dizi önlemler arasında, "ohal" ilan etmeler, efendim bizzat İngiltere başbakanının çocuklar için, olaylara karışanlara sert önlemler alınacağının beyanatını vermeleri ve dahalarıyla ayaklanmayı bastırmaya yönelik "tedbir"leri, neden Doğulu ülkelerde "mübah" görülmez ki?!..



Hatta buralarda "masum" olarak gösterilmeye çalışılan kışkırtıcıların elinde her nasılsa ağır silahlara kadar varan desteği bizzat kendileri verirken... Niçin göstericilere (kışkırtıcılara) İngiltere'deki gibi yaptırımlar uygulayan devletler eleştirilir? Ve bununla da kalmayıp ülkelerin içişlerine müdahale edilmesi tehditleri savrulur?


En önemlisi de asıl hedefleri olan işgallere yol açmak için Batılıların bu bahaneleri kullanarak, ülkelerin başına bombalar yağdırması diktatörlüğün en âlâsı değil de nedir?



Demem o ki... Suriye, Mısır, Lübnan... Ayaklanma olunca "yönetimler istifa"... Hatta bu isyanlara karşı ülkeler tedbir alınca konu "insan hakları" ihlali oluyor... İngiltere'ye gelince göstericilerin bastırılması için her şey serbest oluyor, öyle mi?!!


Batı'nın ve BM'nin ikiyüzlülüğüne pes demekten başka bir şey diyemiyorum.


Ve bu durumu görmek istemeyenlerin daha ne kadar gözlerini kapamaya devam edeceklerini de doğrusu merak ediyorum...

Sevgi ve saygılarımla!

Image"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR." HZ. MUHAMMED (S.A.V.)

1 yorum: