25 Mayıs 2013 Cumartesi

Güneş Balçıkla Sıvanmaz


"O kişisel kazanç ile ün peşinde koşan bir diktatör değil gelecek kuşaklar için sağlam temeller atmaya uğraşan bir kahramandı." Prof. Walter LWRIHT Jr.











Günümüz diktatörleri'nden...

40 milyar dolar serveti, altın kaplama uçakları ve 7 bin arabası olan, 1188 odalı sarayda yaşayan Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah











Dünyanın en zenginlerinden biri olan Suudi Prensi El Velid bin Talal, dünyanın en büyük uçağı A380'i kendi zevkine göre döşetiyor. 863 milyon liralık uçan sarayda konser salonu, otomobil garajı hatta Türk hamamı bile var








Yunan adalarının müdavimi Katar Emiri Şeyh El Tani, Yunanistan'da 6 ada satın aldı.



Katar Emirinin yurt dışı seyahatlarında yanında götürdüğü gözde eşi olan Mozah bint Nasser, 30 milyar Euro servete sahip eşi sayesinde dünya jet sosyetesinde önemli bir yere sahip.

Geçmişteki faşist liderlerden...

Hitler, Mussolini gibi faşist liderler, alt yapısı bilim dışı ve aldatmaca üzerine kurulan ideolojileriyle insanları baskı altına aldılar ve tarihe kara leke olarak geçtiler...

Tıpkı bugün onların fikirlerini izleyen Almanya'daki neo-faşist Naziler gibi. Bu ırkçı hareketler, "işsiz güçsüz sokak serserilerinden, uyuşturucu bağımlılarından, cani ruhlu insanlardan oluşmaktadır" ve faşist karakterin tüm özelliklerini üzerlerinde taşıyorlar... Yani faşizmin temel hedefi olan, kan, hırs ve fanatik ruha sahip olma gibi.

 Sahi...    

Atatürk öleli tam 75 yıl oldu... Türk halkı yediden yetmişe onu, her geçen gün kat kat artarak büyüyen bir sevgiyle bağrına basmaya devam ederken, birileri O'na "faşist", "diktatör" diyerek faşizmin âlâsını yapmaya çalışmıyor mu?

Ve...

Sözüm; eli kanlı tedhiş örgütü elebaşısı ve bebek katilini faşist olarak görmeyip de, Atatürk'e "faşist" deme küstahlığını gösteren; ve "profesör" ünvanıyla söylemini sözde bilimsel bir şeymiş gibi sunan Baskın ORAN'a; gerçek manada faşizmi iliklerine kadar yaşamış bir milletin yani  Alman Illustrierte Dergisi'nin Atatürk için yazılan bir değerlendirmesiyle olacaktır:


Atatürk'e ithafen:

"Kendisinin tarihsel büyüklüğü, yapıtı olan yeni Türkiye'ye bakılarak bu günden ölçülebilr. Çelik gibi azim ve çabası, uzağı gören akıl ve bilgelikle birleşmiş olan bu gerçek halk önderi ve devlet adamı; Anadolu dağlarının en uzak ve ıssız köşesindeki köylere bile başka bir ruh aşılamıştır."

Sorum çok açık:

Hangisi faşist?!

Sevgi ve saygılarımla!


Image"Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır" Hz. Muhammed (A.S.)


1 yorum:

  1. Merhabalar,


    Kendilerini bir B.K sananlar, bilir bilmez her konuda ahkam keser durur. Baskın Oran ismini ilk defa sizin bloğunuzda duydum. Yazıklar olsun. "Besle kargayı oysun gözünü"

    Yıllarca bir türlü dize getiremedikleri Türk milletini dize getirebilmek için içeriden ve dışarıdan kaç koldan saldırıyorlar.

    Cenab-ı Hakk, her zaman mazlumun yanında olduğu gibi necip Türk milletinin de yanındadır, ancak Cenab-ı Hakk'ın ipine sımsıkı sarılmadıkça ve O'nun kanunlarına uymadıkça, Cenab-ı Hakk, bize yardım etmez ve bizim yanımızda olmaz! Çünkü, biz ne talep edersek Cenab-ı Hakk'da onu yaratır. Biz ne istersek karşılığında onu alırız, tabi bu isteklerimiz Cenab-ı Hakk'ın kanun ve kuralları gözetilerek ve bunlara uyularak talep edilmelidir.

    Ben müslümanım de ve elektrik enerjisi yüklü kabloları çıplak elle tut bakalım. Ne olur? Elektrik sizi kömür eder...

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil